lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kauneutta kyllästymiseen saakka

Kesän viimeiset pionit kukkivat maljakossa ja hyvä niin! Liikaa mitä tahansa, vaikkakin kuinka kaunista, saa minut kyllästymään. Kerran toista kuukautta kestävää leikkohortensiaa tuijottaessani tajusin yhtäkkiä, miksi ihmiset eivät yleensä pidä silkkikukista, vaikka ne ostohetkellä näyttäisivät kuinka ihanilta. Kukkien viehätys taitaa perustua niiden hetkellisyyteen. Kun kukka kestää vain hetken, jaksat ihastella sitä se ajan täysillä. Jos  kukinto säilyy samanlaisena kuukaudesta toiseen,  ihastus laimenee. Kyllästyt.

Pioniannokseni alkaa  olla tältä kesältä täysi ja uusi ihastukseni ovat varjoliljat, jotka eivät penkissä sykähdytä ollenkaan niin paljon, kuin maljakossa. Liljojen pysty, vähän karun krouvi muoto poikkeaa pehmeän ja pyöreän pionion muodosta niin paljon, että se tuntuu raikkaalta tuulen henkäykseltä.Joko sinulla on pioniähky tältä kesältä?


-tuija-


6 kommenttia:

 1. Ensin alkuun äh... Bloggeri on ruvennut hukkaamaan kommentteja jos kirjautuu vasta kun sen on kirjoittanut :/ (Juu en muista copypastettaa...)

  Pioneihin en ole vielä kyllästynyt sillä näillä leveyksillä ne vasta aloittavat kukintaansa (ainakin meidän pihalla), Ihania ovat :)
  Saapa vain nähdä, että mitä pitävät siirrosta uuteen kukkapenkkiin kesken kukinnan. Meillä on ensi viikolla ohjelmassa iso pihan mylläys projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuota uudelleen kirjoituksen tuskaa, argh! Joskus on jopa jäänyt kommentti laittamatta ihan siksi, että ensimmäinen on hävinnyt.

   Pionot saattavat ottaa siirron rauhallisesti, mikäli maata saa tarpeeksi mukaan, mutta jos juuripaakku päsee hajoamaan, niin sitten...

   Tsemppiä pihaurakkaan :)

   Poista
  2. Juu ja haastetta lisää se, että ainakin tänään mittari lähentelee kolmeakymmentä ja konemies on tulossa ylihuomenna. Kastelua luvassa iltaohjelmistoon :D

   (Hah, nyt muistin kopioida ;p )

   Poista
  3. täällä oli eilen tuo liki +30, yöllä ukkosti ja satoi maailman lopun elkein, tänään aurinkoa ja maltillinen +23 :)

   Poista
 2. Voih, mun pionit aloittivat kukkaloistonsa vasta viime sunnuntaina ja nyt jo ne alkavat olla kukkansa kukkineet. Innostuin pioneista vasta tänä kesänä, kun niitä löytyi omalta pihalta.
  http://omituinenpieniperhe.blogspot.fi/2014/07/omat-upeat-pionit.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovatkin tällä hetkellä kuumimpia kukkatrendejä :) ja toki ihania minunkin mielestäni edelleen.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!