tiistai 10. kesäkuuta 2014

Tunnelmallinen keittiön sisustus

Eilen esittelin suunnittelukohteeni lastenhuoneen ja tänään matkaamme saman kodinkeittiöön. Suunnittelun lähtökohtana oli uusia kalustus kokonaan, mutta keittiön kaapistojen osalta uusittiin vain ovet.
Rustiikkia ja luonnonläheistä tunnelmaan henkivä Stemman Linnea pöytä ja Havanna tuolit sopivat tavoiteltuun tunnelmaan kuin nenä päähän. Tuolien siro ulkonäkö keventää melko massiivisen pöydän ilmettä ja ovat samalla myös tarpeeksi kevyitä siirreltäviä. Nahkainen pehmustettu istuin on mukava pitempäänkin istumiseen, mutta myös helppo tarvittaessa puhdistaa. Puhdistettavuus kannattaa huomioida lapsiperheessä.
Seinällä on liitutaulumaalilla maalattu alue, joka voi toimia vaikka ilmoitustauluna. Maalialueen yläpuolelle teetettiin tyyliin sopiva hyllylevy, jonka päällä on Uashmaman pestävissä paperipusseissa viherkasveja. Hyllyn mustat kannattimet ovat Ikeasta.
Askosta hankitun kattovalaisimen kiiltävä pinta toimii kontrastina muuten rustiikeille pinnoille ja tuo hieman säihkettä keittiöön. Verhot teetettiin kaksinkertaiseksi rullakaihtimeksi raitakankaasta ja verhon korkeutta voi tarvittaessa säätää mustilla silkkinauhoilla. Matoksi valikoitui kaunis ja helppohoitoinen Pappelinan muovimatto. Maton raitojen värit noudattavat keittiön muuta värimaailmaa ja tarvittaessa muovimaton voi pestä pesukoneessa.
Keittiön vanhat, vihreät ja osin huonokuntoiset ovet vaihdettiin uusiin harmaisiin oviin ja näin ne sopivat hienosti yhteen vanhojen tasojen sekä välitilan laattojen kanssa. Aina ei tarvitse uusia koko keittiötä. Tässäkin tapauksessa säästettiin pitkä penni uusimalla vain ovet. Tunnelma ja ulkonäkö muuttuivat silti ihan uudeksi.
-tuija-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!