lauantai 7. kesäkuuta 2014

Raparperimehua

Raparperiaika on parhaimmillaan ja tänä vuonna tein, viime vuotisen raparperisiirapin sijaan, mehua. Ohje oli yksinkertainen; litra pilkottuja (ei kuorittuja) raparperinpaloja, kaksi viipaloitua luomusitruunaa ja puoli kiloa sokeria ämpäriin kerroksittain. Kiehauta neljä litraa vettä, kaada vesi ämpäriin raparperien päälle ja jätä jäähtymään. Siivilöi ja pullota. Itselläni jäi mehu sitruunoiden kanssa yöksi ämpäriin ja minusta sitruuna kitkeröitti tällöin mehua liikaa. Varsinainen hammaskiilteen kauhuhan tämä on, mutta eipä tätä koko vuotta ole tarkoitus nauttiakaan. Valmista mehua voi lantrata vedellä tai vichyllä, ja jos heittäydyt hurjaksi niin vaikka proseccolla. Siivilöidyistä raparperinpaloista tein vielä raparperikompottia nautittavaksi paksun turkkilaisen jogurtin kera, laitan ohjeen myöhemmin. 
Ja tuon kerta kaikkiaan ihastuttavan, taiteltavan pöllön ohjeen, löydät täältä. 


-tuija-


8 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Tekisi mieli kokeilla, mutta tuo sokerin määrä vähän hirvittää. :-) Joskus (viime vuonna) haaveilin tekeväni raparperisimaa, mutta haaveeksi se jäi. Jospa tämän mehun kanssa kävisi paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehua kanattaa tosiaan lantrata, jolloin makeus ja sokerin osuus annosta kohden pienenee. Viime vuotinen raparperisiirappi on näistä kahdesta mielestäni kuitenkin paremman makuista, johtuen tuosta sitruunan kitkeryydestä. Lantrasin tätä eilen kuoharilla ja se oli hyvää ;))

   Poista
 2. Voi nam! Raparperimehu on aivan varmasti hyvää! Meilläkin tuossa pihassa kasvaa raparperia ja jotain niistä olisi kiva taas tehdä:) Ja on muuten söpis tuo pöllö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä älyttömän helppo tehdä, aloittaminen on se suurin kynnys :)

   Poista
 3. Meillä on tuossa hirveä kasa raparperia odottamassa säilöjäänsä. Mehu voisikin olla hyvä idea siirapin lisäksi, kiitos tästä :) Kompotin ohjetta odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilkaa vaan, mutta huomioikaa tuo sitruuna-juttu. Tosin lantratessa kuoharilla, kitkeryys hävisi ;))

   Poista
 4. Voi kun meidän raparperit olis isompia niin raaskis tehdä! Ehkä ensi vuonna.

  Kiitos pöllöohjeesta, niin söpö!

  Millis

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!