sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Naamioiden takana

Vierashuoneen Artek-kuvat vaihtuivat Fotografiskan verkkoputiikista tilattuihin Vee Speersin The Birthday näyttelyn kahteen julisteeseen. Tiesittekö, että Tukholmassa sijaitseva Fotografiska on yksi maailman suurimmista modernin valokuvataiteen museoista. Fotografiskassa esitellään neljä uniikkia päänäyttelyä ja noin 20 pienempää näyttelyä vuosittain. Lisäksi näyttelytilassa on kirja- ja matkamuistokauppa, ravintola ja valokuvagalleria. Ylimmän kerroksen ravintolasta avautuu yksi Tukholman parhaista näköaloista. Huomasin Viikkarin sivuilta, että Viking Linen asiakkaat saavat 16 euron pakettihintaan (norm. 27 euroa) sisäänpääsylipun lisäksi julisteen. Kuulostaa hyvältä diililtä. Toki verkkokaupan kauttakin julisteita saa kotiinsa tilattua, mutta jos kesällä on matka Tukholmaan tiedossa, kannattaa poiketa paikan päällä.

Australialaisen Vee Speersin The birthday-kokoelma kuvaa lasten tapaa paeta maailman todellisuutta rooliasujen taakse. Kuvat herättävät katsojassa melko ristiriitaisia tunteita ja katsojan reaktiot kertovatkin Vee Speersin mielestä enemmän kuin kuvat itse. Koko sarjan voit katsella täältä.


Oletko vieraillut Fotografiska museossa?


-tuija-

7 kommenttia:

 1. Oho! Aika tiukkaa lounasta sunnuntaiksi! Mutta siis ovat kyllä todella mahtavia kuvia, uusi tuttavuus mulle kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, maailma on raadollinen. Sunnuntaiskin valitettavasti. Itseäni viehättää tuo kuvien suoruus, vaikka suosiolla jätin ihan provokatiivisimmat kuvat pois :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Ensi viikolla Tukholmaan menossa, toivottavasti tuonne ehtisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä ja kannattaa tosiaan käydä katsomassa.

   Poista
 3. Juur viime kuussa kävin Fotografiskassa, loistava paikka! Tuolla minun toukokuun Tukholma-postauksessa muutama kuva paikasta. Kahvila on aivan loistava niin maisemine kuin tarjoiluineenkiin. Belgian Charleroissa on Euroopan suurin valokuvataiteen museo, ja siitä löytyy postaus tuolta minun huhtikuulta. Ja jos ei ole reissuja Tukholman tai Belgian suuntaan tiedossa, niin Helsingistä löytyy myös upea paikka; Valokuvataiteen museo. Siellä on vielä HPB-näyttelyä 27.7. asti. Ja hei Amsterdamin matkaajat; World Press Photo on Amsterdamissa 22.6. asti. Sieltä laitan postauksen heti kun ehdin.

  VastaaPoista
 4. Ja Amsterdamin vakio-MUST paikka on Foam, www.foam.org

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos informaatioista. Tulenkin lukemaan blogistasi jutut :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!