tiistai 27. toukokuuta 2014

Vieraana omassa kodissa

Tiedättekö tunteen, kun tulette kotiin  loman jälkeen. Koti näyttää ihan uudelta, melkein vieraalta. Kun on saanut etäisyyttä omiin nurkkiin, näyttäytyy koti itsellekin sellaisena, miten muut sen näkevät.
Samanlaisen uuden perspektiivin kotiimme saimme, kun helteiden pakottamina muutimme viikonloppuna yöpymään vierashuoneeseemme.
Kun sisälämpömittarin elohopea kurotteli 31 astetta, rupesi olo olemaan kuin huonosti lämmitetyssä saunassa. Tuulettamalla kaikki ikkunat auki, olisi tilanteeseen saanut helpotusta, mutta koska vanhin kissamme ei kestä ulkoa tulevia vieraita hajuja, vaan käy ruikkasemassa avoimen ikkunan verhoihin, pidimme ikkunat kiinni ja hikoilimme.
Mutta koska nukkumisesta ei olisi moisessa kuumuudessa tullut mitään, leiriydyimme yöksi viileämpään  vierashuoneeseen lukitun oven taakse (ja avoimen ikkunan alle).

Siinä vierashuoneen sängyllä maatessani tajusin, etten ollut koskaan  yöpynyt tässä huoneessa, enkä katsellut kotia siitä perspektiivistä. Mieskin sanoi, että olo on kuin lomalla olisi. Ison makuuhuoneen jälkeen, pieni vierashuone tuntui intiimiltä ja kodikkaalta. Pitäisiköhän muuttaa tänne?

No, nyt ulkolämpömittari näyttää plus kuutta, joten kantaisikohan seuraavaksi peittonsa sinne oikeaan saunaan? Ai niin, eihän meillä olekkaan saunaa! Vielä!

-tuija-


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nyt onkin jo muutettu takaisin "omaan" sänkyyn, mutta hauskaa oli :)

   Poista
 2. Meilläkin lähdetään välillä talvisaikaan retkelle vierashuoneeseen, 2 kerrosta ylemmäs makuuhuoneesta, ja samat fiilikset tulee. Ihan lomalla tai kylässä :)

  VastaaPoista
 3. Hauskalta kuulostaa. Olen itsekin miettinyt, että pitäisi joskus tehdä retki vierashuoneeseen, joka meilläkin on kesällä paljon viileämpi kuin yläkerran makuuhuoneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeille. Yllättäen oikeasti tuntui kuin ei kotona olisikaan :)

   Poista
 4. On kyllä hassua, miten erilaiselta oma koti voi poissaolon jälkeen näyttääkin. Kun palasin Intiasta Suomeen, tämä meidän kämppä näytti ihan kamalan pieneltä ja täyteen ahdetulta, kun siellä Intiassa oli tilaa vaikka muille jakaa. Mutta äkkiä silmä kuitenkin tottuu, ja se nuhruinen kämppä alkaa näyttää taas ihan kodilta. :-)

  Toivottavasti ei tule ihan hirveän kuuma kesä! Vaikka mukavaltahan tuolla vierashuoneessakin näyttää, että mikäs tuolla olisi asuessa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kumma, loppujen lopuksi ei tarvitse edes montaa päivää olla poissa, kun koti jo alkaa näyttää eriltä!

   Toivon kuitenkin lämmintä kesää, mutta jospa vaikka ilmalämpöpumpun saisi asennettua. Tai jos nyt alkuun vaikka ostaisi ihan tuulettimen ;)

   Poista
 5. Mahtava yhdistelmä: ovi, tikkaat ja musta hammam-liina, kaunista!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!