torstai 15. toukokuuta 2014

Ratkaisu 2.

Muutama päivä sitten kerroin kodin ärsytyksen kohdista ja niiden ratkaisusta. Alkuperäisenä ajatuksena oli, että isolle ruokapöydälle olisi saatu paikka nykyisestä tv-huoneesta ja täten ruokailulle olisi saatu oma rauhallinen tilansa. Tv-huoneessa oleileva moduulisohva on kuitenkin niin valtava, ettei sitä olisi saatu mahtumaan salin puolelle mitenkään. Tai fyysisesti tietysti olisi mahtunut, mutta tila ei olisi ollut enää käytännöllinen eikä esteettinenkään.


Jotta ruokaryhmä saataisiin edes hieman rauhallisempaan paikkaan, tarkoitti se pöydän siirtämistä seinän viereen, kauemmas ulko-ovesta ja eteisestä. Kuten monet jo kuvasta näkevätkin, pöytää jouduttiin kuitenkin lyhentämään yli 70cm, jotta se asettuisi kauniisti paikkaansa. Vaivalla valmistettu pöytä joutui siis sahan kynsiin ja koki karun kohtalon. Vaihtarina pöydän paikalle laitettiin ikkunan edessä ennen majaillut sohva ja ahtaasta työhuoneen nurkasta sain  Marcel Breuerin Wassily-tuolin paremmin esille. Lopulta palat näyttivät loksahtavan varsin vaivattomasti paikalleen. Itse tuunattujen Hayn Tray pöytien messinkikannet hakevat nyt parin kattovalaisimen messinkisisuksesta, tarjoiluvaunusta  sekä keittiön saarekkeen yläpuolella roikkuvien Artekin käsikranaattivalaisinten messinkisäleiköstä.

Keittiön ja saarekkeen toiselle puolelle muodostuu nyt loungemainen oleskelutila. Tykkään tästä uudesta sijoittelusta ja sen tuomasta uudesta fiiliksestä. Ruokapöydän ympärille on tulossa uudet mukavammat tuolit, kunhan ehdin ne jossain vaiheessa verhoilemaan.Mitäs tykkäät muutoksesta?

-tuija-


17 kommenttia:

 1. Kaunista, kaunista! Mustat yksityiskohdat antavat hienosti ryhtiä koko tilaan ja ruokapöydän ääreenkin taisi jäädä vielä sentään ihan reilusti istumapaikkoja. Tila taitaa muuten olla aika haastava sisustettava, kun joka suuntaan näyttää olevan ovia tai kulkureittejä jonnekin, joten hyvä, että on ammattilainen asialla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään ehjää seinää ei tosiaan ole, mutta koska sali on niin suuri saa kalusteet aseteltua kivasti siitä huolimatta :)

   Poista
 2. Tosi kivalta vaikuttaa! Luulen että hieman pienempi/sirompi sohva sopisi tuohon vielä paremmin, mutta tämä on ilman muuta parempi kuin entinen. Harmi vaan että menetitte ihanan suuren pöydän :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva näyttääkin yllättävän isolta kuvissa, etenkin käsinojat näyttävät paksulta, johtuukohan matalasta kuvakulmasta. Sohva on adean rest ja hyvinkin pieni ja siro sohva livenä. Sali on suuri ja luonnossa mitasuhteet ovat oikeat. Vähän harmittaa itseäkin ison pöydän menetys, koska kurssitan ihmisiä kotonakin, mutta varsinaisia ruokavieraita varten koko yleensä riittää. Etenkin jos ottaa pöydän irti seinästä.

   Poista
 3. Ihana lounge, jossa istua kokkailijan seurana rennosti sohvalla. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, lounge on juurikin se sana, minkä tila tuo nyt mieleeni :) Ylävitonen!!

   Poista
 4. Tykkään :) Olet löytänyt myös uusia kuvakulmia (ainakin minulle uusia...) tuosta sohvan yli. Olisiko ruokapöytä sopinut toisin päin tuohon tilaan vai etkö halunnut istua selin ikkunaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari halusin ehdottomasti katseet ulos, siksi pöytä noin. Tosin ei pöytää olisi voinut toisinpäin laittaakaan, koska takka on tuolla kulmauksessa ja sen vaatima turvaetäisyys ei olisi täyttynyt muuten :)

   Poista
 5. Tykkään todella paljon, mittasuhteet kaikkien osien kesken ovat tosi kauniit.

  Itselläni on aina kova tarve saada ruokailupöytä ikkunan ääreen, tiedä mistä moinen, mutta jotenkin se kovasti miellyttää. Pidin kyllä siitä teidän edellisestä ratkaisustakin, mutta niinhän se on, että ajan kanssa asuen asiat loksahtavat asukkaiden maun ja tarpeiden mukaisille paikoille parhaiten.

  Ihmisethän usein kokoontuvat keittiöön tai sen tienoille, kokille seuraa pitämään, kahvia särpimään tai muuten vaan notkumaan, koska keittiöissä nyt vaan on mukava olla. Ei siitä kauaa ole, kun vietettiin aikaa maalaistalojen tuvissa ja salit olivat pyhäkahveille. :)

  Paula Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Paula, että nautin itsekin suunnattomasti tuosta pöydän uudesta sijainnista. Olen muutaman kerran ihan huvikseni muina naisina istuskellut ikkunasta ulos katsoen. Maisema kaupunginlahdelle on upea, etenkin nyt kun veneet ovat saapuneet. Tänäänkin aamulla seitsemän jälkeen aurinko paistoin täydeltä terältä värjäten koivujen hiirenkorvat kirkkaanvihreiksi. Piti ihan käydä hihkumassa 17 vuotiaalle pojallemmekin maiseman kauneudesta. Sain pitkiä katseita :)

   Poista
 6. Suuri ruokapöytä on luksusta, jos sille on luonteva paikka. Minusta on kuitenkin oikea ratkaisu, että pöytä toimii perheen arjessa eikä vain kun on kurssitettavia. :-)
  Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä arkiruokailu ja aamiaiset syödään muualla, joten siihen arkeen pöydän paikka ei juurikaan vaikuta. Eri asia on tietenkin silloin kun on vieraita. Mutta kun koti toimii ihan yhtälailla työpaikkana ja tuo osan tuloista, en voi ihan yhtyä sanoihisi. Kokonaisuuden täytyy toimia välillä useita kertoja viikossa myös työnäkökulmasta ja siksi ratkaisun telkeminen oli hieman hankalaa :)

   Kiitos Hanna :)

   Poista
 7. Kuulun itse myös siihen ryhmään, että ahdistun jos pöytä ei ole ikkunan alla.. jotenkin se vain tuntuu siltä, että samalla pitää nähdä ulos :) Hyvältä näyttää uusi järjestys. Meillä on oppilastyönä valmistumassa sinun ohjeille kyseinen pöytä ..vähänkö siitäkin tulee hyvä :)) Miten paljoon näistä blogeista onkaan ;)) ps. nyt on ihan paras aika vuodesta ...johtuneeko juurikin siitä, että luonto avaa silmiään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!! Että teette porukalla pöytää mun ohjeilla,,tiedätkö ihan mahtavaa!! Vaadin kuvaa :)))
   Tämä aika on ehdottomasti vuoden kaunein aika. Vaalea vihreys, lupaus koko kesästä vielä edessä. Luonto on niin kaunis, että itkettää. Voin tuijotella loputtomiin luontoa, tämä hetki on joka vuosi niin lyhyt. Sekunti!

   Poista
 8. Mäkin tykkään tästä lounge-fiiliksestä! Tuo ruokapöydän alla oleva taljakin olisi kiva tässä sohvan luona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä oon niin kyllästynyt tohon nukkamattoon, mutta täytyy odotella, että saa pöydän alle vaihdokin taljalle pestyä :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!