keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesäkukkia

Kävin kesäkukkaostoksilla ja nyt ovat kynnenaluset sananmukaisesti mullassa. Omaan ehkä hiukan tavallisuudesta poikkeavan kukkamaun, perinteisemmän maun omaava äitini käytti sanaa kamala, mutta myyjä oli ystävällisempi ja luonnehti valikoimaani harkituksi. En pidä runsaista kukkamuodoista ja peruspetuniat ja -lobeliat eivät ole minun kukkiani ollenkaan. Vierastan keltaista, oranssia ja kirkkaanpunaista kukkapenkissä, valkoinen, vaaleanpunainen ja sininen käy. Sikäli omituista, että vaikka pidän heinämäisistä ja herkistä kukista, kuitenkin ällöhempeä ja runsas pioni, Mårbacka ja muutama muu pelargonia ovat kuitenkin mielestäni kauniita. Tästä näemmä ota erkkikään selvää, saati sitten mies jonka pitäisi minua kukilla lahjoa, siis niinkuin teoriassa, jos lahjoisi!

Mukaan tarttui muutama viimevuodesta tuttu ja kauniiksi todettu kasvi ja sitten yksi lajike, mitä en vielä koskaan ole onnistunut itselleni saaman. Nimittäin Suklaakosmos, ja voi sitä onnen määrää, minkä tuo herkkä kasvi sai minussa aikaan. Suklaakosmos on melko helppohoitoinen ja viihtyy sekä maassa, että ruukussa, vanhojen kukkien nypintä auttaa kukintaan ja suklaakosmos kukkii koko kesän, aina ensimmäisiin pakkasiin saakka. Mikä parasta kauniit tumman, lähes mustan, punaiset kukat tuoksuvat suklaalle. Siinä on kuulkaa kasvi minun makuuni.Viime vuodesta tuttu Kesäkynttilä on vaan niin ihana, mutta koska kasvi ei vielä kukkinut, saatte tyytyä  viime kesän kuviin. Saattaisitte muuten olla samaa mieltä äitini kanssa.Lisäksi ostin muutaman heinän, en muista nimeä ja Poutapilvi-nimisiä kukkia. Hassua, viime vuonna nuo poutapilvet muistuttivat mielestäni valkoisia hyttysiä, mutta nyt niiden pieni ja herkkä, mutta runsas kukinta hurmasi heti. (Juu-u, näin se naisen mieli muuttuu, rakas)

No eipä tullut näistäkään kunnon kuvaa ja ruukkukin on likainen vielä, mutta ystävämme guugle varmaan tarjoilee esteettisemmän näkemyksen halutessanne.


Ai, että. Kesä ja kärpäset :)

-tuija-


4 kommenttia:

 1. Täälläkin kynnenaluset mullassa kun raakkasin vanhaa kukkapenkkiä. Kesäkukkia en ole uskaltanut ostaa kun näillä leveyksillä aina pelottelevat odottamaan kesäkuun 10. päivään... ettei yöpakkaset vie. Silloin vain ei kaupoissa ole enään mitään ;) Helpottaapahan päättämättömän valintaa.
  Sinulla on kyllä ihanasti sana hallussa kun kirjoittelet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vanhassa kodissa piti noudattaa tuota kesäkuun kymmenettä päivää, kun tontti oli niin alavalla paikalla ( vanhaa merenpohjaa). Nyt nautin niin tästä kukkulan päällä asumisesta ja tietysti myös 1b kasvuvyöhykkeestä, edes hiukan pidempi kesä. En kestä yhtään sitä kylmää ja pimeää rospuuttoa :)
   Käyt kuule ostamassa kukat jo valmiiksi, mutta säilytät sisällä tai varastossa, niin mä tein aiemmin.kauhea ajatus että joku muu veisi mun kukat :))

   Poista
 2. Ihanaa - juurikin kesä :)) kärpäset menee sitten siinä sivussa kun ei niille oikein mitään voi :)) -kyllä sen vain huomaa, että on se tämä kesän alku aivan huumaavaa aikaa meille suomalaisille .. on vain niin lyhkänen :/--..tosin jos helteet ottavat tavaksi tulla jo toukokuun puolivälissä niin.. ei paha ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tyhmä sanonta. En mäkään nistä kärpäsistä niinkään...
   Tänä vuonna nautin suunnattomasti lumettomasta talvesta, aikaisesta keväästä, helteistä toukokuussa ja toivottavasti sää jatkuu samanlaisena koko kesän. Mulla on jo rusketusrajatkin?? Toukokuussa! Rehellisesti kerrottuna poltin eilen pakaraninikin köllötellessäni auringossa :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!