tiistai 20. toukokuuta 2014

Ilmaista!

ei aina tarvitse maksaa mitään ollakseen kaunista!
-tuija-


9 kommenttia:

 1. Meidän pihalta saisi ilmaiseksi pionin kukkia, mutta kun niitä on yhteensä kokonaiset kaksi kappaletta, taidan antaa niiden kukkia rauhassa ulkona ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko teillä pionit siellä kukkivat? Täällä varret ovat jo 30-50cm, mutta ei vielä nuppuja. Tämän talon pihalla oli yksi vanha pioni, jonka siirsin viime vuonna ja se ei sitten tietysti kukkinutkaan, mutta sen lisäksi istutin paljon uusia taimia. Saa nähdä kukkivatko jo tänä vuonna. Vanhan talomme pihaan jäi useita erivärisiä yksilöitä, niitä on vähän ikävä. Ihanaa, kun tulee kesä :)

   Poista
  2. Ihan täydessä kukassa pionit jo ovat täällä. Yritin ostaa laiskasti kukkivan tummanpunaisen seuraksi viikonloppuna uutta vaaleanpunaista, mutta ne olivat puutarhamyymälästä jo loppuneet :( Täytyisi kai yrittää jotain myymälää, joka on vähän kaupungin ulkopuolella, jos siellä olisi ollut vähemmän kysyntää.

   Poista
  3. Onkohan se tummanpunainen liian syvällä? Silloin kukkii huonosti tai ei ollenkaan. Kauhoppa maata pois niiden juurakoiden päältä, jos näin on. Vaikka kyllä se lopulta itsekin asian hoitaa kasvattamalla juurakoita koko ajan lähemmäksi pintaa. Vanhat pionit tuntuvat kasvavan lähes maanpinnan yläpuolella.

   Poista
  4. Kiintoisa juttu, vika saattaa hyvin olla istutussyvyydessä tai sitten vaan huonossa kasvualustassa. Yritämme nyt ensi hätään kalkita ja lannoittaa pihaa kunnolla, kun se on ollut ilmeisesti vähän hunningolla muutaman vuoden ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mikään väri ei ole niin elinvoimainen, kuin tuo juuri puhjenneen lehden vihreä väri. Se oikein ritisee hampaissa :)
   Väri säilyy lehdissä vain niin häivähtävän hetken muuttuen pikkuhiljaa syvän vihreäksi. Se hetkellisyys luo väriin oman taian, i love it!

   Poista
 3. Aivan samaa mieltä :) Kyllä se luonnon vihreys tuo aivan omat ihanat värimaailmat ilmoille!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!