tiistai 1. huhtikuuta 2014

Onko värillä väliä?

Omistan tasan yhdet muun väriset lakanat, kuin valkoiset ja käytän niitä kerran vuodessa. Tänään oli se päivä. Aamulla aurinko ei paistanut ja tuntui, että piristystä oli saatava muilla keinoin. Samalla muistin  Valkoinen Harmaja Suvin lakanapäivityksen ja siitä inspiroituneena kaivoin omat paisley-kuvioiset lakanani esiin.  Niin kuin joka kerta saatuani lakanat paikalleen, mietin että voisihan noita useamminkin käyttää. Hieman karkkimainen ja lapsekas tuo väri kyllä on ja flanelli materiaalina ei ole suosikkini, mutta eikö se Radiant Orchid ollut vuoden Pantone sävy, joten siihen passaa.
Valkoinen makuuhuone  toimii  hyvänä pohjana kaikille muille väreille, eikä riitele vaikka mitä mukaan paiskaisi.  Siitä kelpo väri. Jos joskus erehtyisin taas värillisiä lakanoita ostamaan, jotkin vihreänsävyiset voisivat olla valinnassa.


Nyt lakana-gallup. Mahtuuko liinavaatekaappiisi kaikki värit, vain onko värillä väliä?


-tuija-


7 kommenttia:

 1. Meidän valkoisten lakanoiden joukossa on yhdet räväkät beiget lakanat, joissa on vielä harmaita raitoja! Lastenhuoneista sen sijaan löytyy aika monet värikkäät Marimekon lakanat, vaikka niiden laatu tuntuu huonontuneen vähitellen. Esikoiselle ostetut ovat vielä paksua ja hyvin siliävää puuvilla mutta kuopuksella on parit ohutta puuvillaa olevat, joita ei saa edes millään sileiksi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah hah, mihin sä joudutkaan noiden hurjien beige-raidallisten kanssa :) Senkin räväyttäjä :))
   Meillä muksuillakin on nykyään (tai siis sillä yhdellä kotona-asuvalla) valkoiset vuodevaatteet, vaikka kaapissa on kyllä yhdenhengen värillisi'kin versioita muutama.
   Noista paljon kehutuista H&M pellavalakanoista antaisin kyllä vähän huonompaa palautetta. Ei oikein peitot pysy suorassa pussin sisässä, vaan luiruvat joka suuntaan. Onkohan se kooltaan isompi kuin normaali pussari?

   Poista
 2. Aah nyt ollaan mun tontilla! Lakanat on mun ehdoton heikkouteni :D.

  Optimitilanteessa meidän kaikki lakanat olisi valkoista, korkealaatuista pellavaa. Osa jopa on. Mutta jotenkin en VOI itselleni mitään kun kävelen Kenzon riemunkirjavien, japanilais-etno-sekamelskalakanoiden ohi. Ja se laatu: ohuen ohutta puuvillaa! Punasävyisiä Kenzoja onkin kaappiin kertynyt ihan vahingossa jo neljät... hups?

  Sitten on tietysti vielä mökkilakanat. Meidän mökki on 1800-lukulainen punainen torppa, ja sinne täytyy saada raikasta sinivalkoraitaa. Jopa muutamat kukkakuvioiset lakanat löytyy mökin liinavaatekaapista.

  Niin joo sitten on vielä lapsen lakanat. Lempparini on Finlaysonin Elefantti, mutta haaveilen Design Lettersin lakanoista. Lapsen lakanat saa olla kuviollisia, mielellään mustavalkoisia mutta yhdet muumilakanatkin on, kun ne muumit nyt vaan on niin <3.

  Jeps. Liinavaatekaapin saa juuri ja juuri kiinni, kunhan ainakin yhdet lakanat on pyykkikorissa odottamassa pesua :D.

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikoinani omistanut myös ihan liikaa liinavaatteita (ja muutakin kamaa), mutta viime vuosien ja etenkin viime muuton yhteydessä, karsin kaikki ylimääräiset pois. Jätin ainoastaan valkoiset ja nuo yhdet kirjavat meille. Pojan sänkyyn jäi myös muutamat värikkäät. Olin jopa niin radikaali, että nyt meillä on aikuisten vuoteeseen olemassa tasan neljät valkoiset ja yhdet värikkäät lakanat. Yksiähän niitä kerrallaan käytetään :) Vuosien mittaan olen kyllästynyt yhä enemmän kaikkeen ylimääräiseen tavaraan, joita ennen pursuili joka kaapista, vaikka kuinka olisi siivonnut. Tein siis täyskäännöksen, ja nykyään omistamme melkein vain asioita joita oikeasti käytämme. Hemmetin paljon helpompi hengittää :)
   Tämä siis pääsääntöisesti, en minäkään mikään pyhymys ole. Aina löytyy uutta ihanaa haluttavaa, ja vaikka olen oppinut ettei kaikkea ihanaa tarvitse itse omistaa, niin ovathan nuo Missonit nyt aika päheet....

   Poista
  2. Hihhih, minäkin tyhjennän pursuavia kaappeja ihan tunteettomasti, mutta noista lakanoista en vaan voi hankkiutua eroon. Mikähän mielenhäiriö mua vaivaa?

   Olen huomannut, että aika monille ihmisille blogimaailmassa ja lähipiirissä on tullut tavaraähky. Kertookohan se jotain ajastamme?

   Millis

   Poista
 3. Ennen mahtui, ei enää. Nyt kelpuutan vain mustaa, valkoista ja harmaata sävyä. Yksi suuri syy on se, että ei ole päiväpeittoa ja lakana on näkyvissä koko ajan. Mutta toisaalta muutenkin meinaan aina kyllästyä niihin muihin väreihin jossain vaiheessa, vaikka ne olisi kuinka ihania aluksi.
  Hei, mikä on teidän kokemus tuosta Wallenin viltistä... nyppääntyykö tai muuta vastaavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wallenin viltti on superpehmeä eikä karvastele ollenkaan. Meillä huopa on pääosin korvaamassa päiväpeittoa, eikä akuutissa torkkupeittokäytössä, joten sen pinta on pysynyt täysin nypyttömänä. Mutta vaikka villan hyvät ominaisuudet ovat selvät, valitettavasti myös pillingin syntyminen uuteen villatuotteeseen on fakta. Sen tähden luulen kyllä, että raskaassa käytössä nukkaa varmasti alkuun peiton pintaan syntyisi. Nukan muodostuminen vähenee ajan myötä ja on poistettavissa nypynpoistajalla täysin, mutta töitä siinä kyllä tuon kokoisessa peitossa olisi. Mutta siis meilla on pysynyt ihan hyvänä :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!