sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Nizza part 1.

Kun lähes viikon aloittaa päivänsä auringon paisteessa, loma-asunnon  terassilla, nauttien aamupalaksi juustoja ja tuoreita mansikoita, ei loma voi olla huono. Ei, vaikka aloitus oli melko kaoottinen lähtöpäivän pop up:eineen. Muistutinkin itseäni päivän aikana  muutamaan otteeseen siitä, että on ihan ok olla osallistumatta joka jumalan tapahtumaan. Etenkin mikäli on aikeissa matkustaa saman päivän aikana muutama tuhat kilometriä. 


Lisää säätöä aiheutti aiempi päätökseni matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla. Lähtöpäivää edeltävänä päivänä pakatessani, huomasin laukun jäävän kuitenkin armotta liian pieneksi, joten vaihdoin lennossa laukun isompaan ajatuksena maksaa ruumaan menevä laukku myöhemmin. Lensin siis ensimmäistä kertaa Norwegianilla, jossa ruumaan menevästä laukusta veloitetaan erikseen. Seuraavana päivänä, juuri ennen lähtöä koitin  maksaa laukkua huomatakseni vain, että se oli jo liian myöhäistä. Lisämatkatavaroiden maksamisen tulisi tapahtua ennen kuin matkan alkuun on 25 tuntia! Ei muuta kuin kamat pois laukusta ja siirto pienempään. Se tarkoitti tietysti vaatteiden reipasta karsimista ja mikä pahinta, kaikkien yli 100ml nesteiden karsimista pois käsimatkatavaroista. Joutuisin siis heivaamaan pois hammastahnat, deodorantit, puhdistusaineet ja ostamaan ne uudelleen perillä. Huoh!  Matkalaukun kannen päällä istuen, sain vetoketjun vielä kiinni ja joten kuten olennaisimmat tarvikkeet mahtumaan mukaani.

Kaikesta säädöstä huolimatta pääsin kuitenkin matkaan ja sunnuntai-aamuna saavuin aurinkoisen Nizzan lentokentälle. Olin olevinani fiksu ja ostin valmiiksi 7 päivän bussilipun, jotta välttyisin joka kerta ostamasta uutta kertalippua. Lopputuloksena 15€ maksanut lippu ei käynyt lenttokenttäbusseihin, eikä "erikoismatkoihin", joihin nähtävästi kuuluivat kaikki viikon aikan ajamani bussireitit yhtä lukuunottamatta. Siitä yhdestäkin reitistä jouduin paluulipun maksamaan erikseen, koska hävitin lipun kukkarooni ja en sitä siinä kiireessä löytänyt :)  Joten ostakaa ihmiset vain niitä 1,5€ maksavia solo-lippuja, säästätte huomattavasti!

Päästyäni  kentältä keskustaan, odotteli yhdellä pysäkillä jo ystäväni valmiina kiskaisemaan minut ulos bussista, mikäli en huomaisi itse nousta pois oikealla asemalla. No huomasin kuitenkin ja niin me pian jatkoimme yhdessä matkaa hänen vuokraamalleen asunnolle. Ja mikä kiva asunto minua siellä odottikaan. Pieni, mutta ah, niin suloinen, kahdella terassilla varustettu huoneisto.

Himpun verran asunnon viehkeyttä verotti ensimmäiset kymmenen minuuttia, jonka vietin henkeäni haukkoen. Asunto sijaitsi nimittäin talon ylimmässä kerroksessa ja sanomattakin on selvää ettei hissiä ollut. Matkalaukku ja sata porrasta yhdessä, verottavat huomiotani tovin.
Hengen taas kuljettua, poksautimme kuohuvan auki ja kippis, loma voisi alkaa.

to be continued...

p.s. ranskalainen khh tarkoittaa pesukonetta parvekkeella :)-tuija-


2 kommenttia:

  1. No jopas on kiva asunto. Nauti reissusta:) ota ne portaat hyötyliikuntana..saa sitten nauttia herkuista reilusti:)

    VastaaPoista
  2. Minä mietinkin missä se luuraa ;) Näyttää ihanalta ja aurinkoiselta. Hyvää lomaa :))

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!