maanantai 31. maaliskuuta 2014

Viritysmusiikki

 Jos matto-asiat tulevat jo korvista ulos, skippaa tämä postaus.
Kuten jo niin monesti  aiemmin olen todennut, ei tyylikkäissä ruotsalaisissa Pappelinan ja Brita Sweden muovimatoissa ole muuta vikaa kuin koot.  Käytävämattojen liian kapea 70cm leveys ja isoimmissa malleissa kunnollisen kokoisen 200x300cm maton puuttuminen  harmittaa. Isot Pappelinan mallit ovat kooltaan 140x200, 140x220, 180x230 ja 180x260cm, joista isoinkaan ei ole optimaalinen kuuden hengen ruokailuryhmän alle. Brita Swedeniltä  2x3 matto löytyy tietääkseni (korjatkaa mikäli olen väärässä)  yhdessä värissä ja mallissa, mutta enemmän vaihtoehtoja kaipaisin.

Tästä kokoepäkohdasta huolimatta, Pappelinan uusi Kevät 2014-esite oli taas kaunista katsottavaa ja haluankin sen tässä mattokeskustelun yhteydessä julkaista. Oma suosikkini edelleen on tuo Klas. Jamesista tulee mieleeni viritysmusiikin-kuva. Ylävitoset niille, jotka muistavat tai tietävät mikä se on!

-tuija-


11 kommenttia:

 1. Hanna Korvelan Aqua-mattoa saisi tilattua mittojen mukaan, mutta kaipaisitko kuvioita? Aqua-matothan ovat yksivärisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattoasia itsellä onkin jo hoidettuna, mutta noin yleisesti murisin :)

   Poista
 2. Pappelinoja olen muutamankin kerran käynyt hiplaamassa liikkeessä, mutta nuo koot on tosiaan aika huonot. Lisäksi hieman mietin, että onko tuo materiaali missä kunnossa muutaman vuoden päästä, siis pinttyykö siihen sellainen "ikilika". Noiden peseminenkin kun kuitenkin on vähän siinä ja tässä; tahrat toki saa pois hyvin, mutta isoa mattoa ei saa koneeseen ja harjalla pesemisen pelkään vahingoittavan kudetta. En tiedä, saisiko tuollaisen pesetettyä pesulassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta Adalmiinan Helmi tossa alempana vastasikin sinulle :)

   Poista
 3. Annalle tuohon ylläolevaan kommenttia, että itse pyyhin Pappelinaa Lidlin puhdistuspyyhkeellä ja taikasienellä. Likaa kyllä irtoaa ainakin valkoisesta Sveasta uskomattoman paljon. Siihen muovikuteeseen jää kyllä tumma pinttymä, mikäli puhdistusta ei suorita säännöllisesti. Pelkkä pesu ilman varovaista hankausta ei puhdista kunnolla mattoa. Harjaa en itse uskalla käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Hyvä että saa rehellistä palautetta matoista :)

   Poista
  2. Ok, hyvä tietää. Taitaa olla koirien sisään tuoman lian kanssa vähän turhan työläs matto; tekstiilikude oikein valittuna kun kestää paremmin pesua. Ja valkoinen matto on aina likaantumisaltis, siihen ei auta materiaali eikä mikään.

   Poista
 4. Samaisia ongelmia. Meille kaivattaisiin 2x3 kokoista mattoa olkkariin, mutta vaihtoehdot ovat todella vähissä. Lisäksi Pappelina meiltä lähti pois viime syksynä juuri siitä syystä, että 70cm on liian kapea, sivuille jää liikaa liikkumistilaa ja alkoi nyppimään se tosiasia miten tyngältä se tilasa näyttikään ja teki siitä vielä pienemmän näköisen.

  Eli kun löydät noita isoja mattoja jostakin, vinkkaa kiitos! Otetaan ilolla vinkit vastaan :)

  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta laitoinkin sulle mailia :)
   Muille tiedoksi, että esim. kotimaiselta Vm-carpetilta saa mattoja koossa 2x3. Netistä ruotsalainen Carpetvista toimittaa vaikka kuinka isoja mattoja ja valikoimaa on tuhansia.

   Poista
 5. Minuakin harmittaa 200x300-kokoisten mattojen pieni valikoima. Olisin ostanut Ikeasta uuden Tårnby:n puhkikulutuetun tilalle, mutta tuota isompaa kokoapa ei enää ole eikä tule. Muualla bongaamani vähänkään kivan näköiset isot matot ovat tolkuttoman hintaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna katsopa Carpetvistan valikoimaa. Rajaa hakukriteereiksi haluamasi koko, maks. hinta ja maton tyyli. Löytyy edullisiakin isoja mattoja :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!