lauantai 22. maaliskuuta 2014

Moroccan tiles

Viime päivät ovat menneet kokolailla etsien kiireellisellä aikataululla laattoja vanhaan kohteeseen. Sen myötä muu elämä, bloggaaminen mukaan lukien, on jäänyt hieman toisarvoiseen asemaan. Koska uutta blogimateriaalia en siis ole ehtinyt työstää, yhdistän työn ja huvin esittelemällä teille kevään uutuuslaattoja.

Laattapiste kertoo sivuillaan, että kevään laattatrendeissä näkyvät lämpimät sävyt, arabeskikuviot, erikoiset muodot, perinteiset kuosit, käsityömäisyys ja näyttävät kuviot. Laattamaailman ehdoton hittiväri on tällä hetkellä lämmin harmaan ja beigen sekoitus greige.

Vaikka marokkolaishenkiset laatat ovatkin nyt erittäin trendikkäitä, ovat aidot marokkolaislaatat jo vanha keksintö. Aidot laatat valmistetaan värjätystä betonista muottiin valamalla. Betonilaattojen yleisin koko on 20x20cm,  paksuus 1,6 cm ja ne valmistetaan aina tilauksesta, joten niiden toimitusaika on suhteellisen pitkä. Pitkä toimitusaika johtuu  hitaasta käsityöstä mutta myös betonin kuivumiseen tarvittavasta ajasta sekä kohtuullisen pitkästä kuljetuksesta. Aidot betonilaatat tulee suojakäsitellä aina ennen lattian käyttöönottoa.

Alla Laattapisteen uutuuksia. Laatat ovat kivimäisen kovia porcellanatoja, eivät sementtilaattoja, hinta noin 118€/m2


Kaakelikeskus myy uutuutena ihan oikeita sementtilaattojakin, mutta pienemmän budjetin omaavallekin löytyy omat marokkolaislaatat.

Monet rautakauppaketjut, esim. Bauhaus, myyvät lisäksi omia maahantuomiaan malleja, joten tänä keväänä ei marokkolaislaatoista jää - kukaan niitä haluava- ilman.

-tuija-

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Minäkin tykkään. Tuo punaisävyinen viehättää kovastikin!

      Poista
  2. Kauniita ovat! :) Tosin en ehkä kotona jaksaisi pitkään katsella kuvioita, joten hmm... :D Mut kivan erilaisia ovat, ehkä pitäisi olla vain rohkeampi ja repäistä! ;)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!