maanantai 10. maaliskuuta 2014

Meidän Ikeat

Sisustusblogeissa on pyörinyt haaste, jossa on pyydetty esittelemään kodin Ikeat. Vaikka kukaan ei ole minua haastanutkaan, aloin miettiä, mitä Ikeaa meiltä löytyy. Ensin luulin, ettei paljon  mitään. En juuri osta Ikeasta kalusteita, koska koen yksilöllisyyden hiukan kärsivän miljoonien ja miljoonien kappaleiden myynnistä. Toki jokaisessa kodissa kalusteiden uniikki asettelu ja yhdistäminen eri tavalla auttaa asiaa.  Kaluste kalusteelta kävin huoneet läpi, kunnes pääsin pukeutumishuoneeseen. Bingo! Sieltä näemmä, ei  mitään muuta  juuri löydykkään!

Koko pukkarin säilytysjärjestelmä on Ikean Pax-sarjaa. Paxin hinta-laatu-suhde on mielestäni hyvä. Monipuoliset sisusteet, kestävät saranat, kannakkeet sekä kokoamista helpottava tarkka osien reikämitoitus, ovat plussaa. Edullinen hinta, ei sekään haittaa asiaa. Levymateriaali ovat  samaa lastulevyä, kuin muillakin valmistajilla. Puukuosisen  tammirungon pinta on ihan oikeaa tammiviilua, eikä muovista melamiinia. Toki sitä melamiiniakin sarjasta löytyy. Pax-sarjalla on myös kymmenen vuoden takuu ja kokemuksesta tiedän, että reklamaatiot hoidetaan hienosti.

Pukeutumishuoneesta löytyvät myös Ikean iso, kokovartalopeili, Songe, musta Bekväm-porrasjakkara sekä kolme Malm lipastoa, josta yksi on edelleen puoliksi maalattuna. Tarkoitus on maalata se  tammesta valkoiseksi. Näillä näkymin metamorfoosi kestää seuraavat kymmenen vuotta. Malmin laatu ei yllä samalle tasolle Paxien kanssa ja etenkin vanhoissa malleissa, pohjan kovalevy pettää pian. Uudemmissa Malmeissa onkin metallinen tukirauta antamassa pohjalle lisätukea. Kahden aikuisen käytössä, kevyellä käytöllä, lipastot ajavat kuitenkin asiaansa. Pari kymppiä maksava lasilevy lipastojen kansien päällä, suojaa pintaa ja antaa viimeistellympää ilmettä.

Tätä kirjoittaessani tajusin sekä eteisen, että kuopuksen huoneen säilytysjärjestelmien olevan Paxia ja lisäksi työhuoneesta löytyy mappihyllyinä Billy-hyllyä mustana. Kirsikkana kakun päällä, kirjaston kaksi nojatuolia ovat Ektorpin valkoiset Jennylundit. Niiden laatuun en kuitenkaan ole tyytyväinen. Rungon irtopäällinen on sen verran tiukka ja pingoittunut istuintyynyn alta, että tyynyt valuvat istuttaessa ärsyttävästi  eteenpäin ja asentoa saa olla korjaamassa alati. Nämä tuolit vaihtuvat toisiin, kunhan aika, raha ja tuote kohtaavat!

Sellainen Ikea-koti siis täältäkin vain sukeutui!

-tuija-

5 kommenttia:

 1. Meilläkin on tällä hetkellä aika paljon Ikeasta hankittuja juttuja. Etenkin säilytyskalusteissa on mielestäni ihan hyvä hinta-laatusuhde, ja kun tarve on väliaikaista eikä kyseisiä kalusteita luultavasti oteta mukaan seuraavassa muutossa, ei olisi kovin järkevää sijoittaa kalliimpiin tuotteisiin. Mutta asiasta toiseen - voi että sulla on ihanasti tilaa vaatteille tuossa pukeutumishuoneessa! Pitäisiköhän komentaa isompi tyttö muuttamaan alakerran vierashuoneeseen ja vallata hänen huoneensa pukeutumishuoneeksi? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teillä on tarjota tytölle toinen huone, harkitse ihmeessä. Oma tila pukeutumiselle ja vaatesäilytykselle on todellista luksusta ja helpottaa arjen toimia huomattasti, kun kaikki ovat näkyvillä :)

   Poista
 2. Blogeja lueskellessa olen kiinnittänyt huomiota siihen, että yhä useampi rakentaja valitsee kotiinsa Ikean pax-säilytysjärjestelmän. Tuoteryhmää onkin laajennettu niin, että valikoimasta löytyvät yhteen sopivat lokerikot, säilytyskorit, laatikostot, liukuovet ym. Kaiken lisäksi vaatekaappien suunnittelusta on tehty helppoa ja hintakin on huokea. Kokonainen huone vaatteille on kyllä luksusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut kyllä erityisen tyytyväinen noiden paxien hinta-laatusuhteeseen. Lisäksi monipuoliset sisusteet auttavat suunnittelemään omiin tarpeisiin sopivan kokonaisuuden. Ja kuten mainitsinkin, hintakin on sopiva :)

   Ja kyllä, oma tila vaatteille on luksusta :)

   Poista
 3. Kuinka rakastankaan tuota pyöreää rahia!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!