maanantai 17. maaliskuuta 2014

Matto-ongelmaa

Työkiireet verottavat kotona tehtyjä kohennuksia, joten mitään uutta kivaa kuvattavaakaan ei ole. En tiedä miten paljon jaksatte katsella näitä samoja nurkkia katsella, mutta koitin nyt ottaa kuvat edes harvemmin nähdystä kulmasta. Tuohon valkoisen maton paikalle kaipailisin uutta mattoa. Valkoinen, vanha  puuvillainen käytävämatto ei todellakaan palvele keittiössä hyvin ja matto on liian kapeakin.  Olen katsellut muovimattoja  Pappelinalta sekä muilta muovimattovalmistajilta, mutta mikä ihme noita ruotsalaisia oikein vaivaa, kun se useimpaan paikkaan liian kapea 80 senttinenkin  käytävämattoleveys on ruotsalaismatoissa kutistunut vielä kymmenen senttiä. Mikä tila pääsee oikeuksiinsa 70cm leveällä matolla, kysyn minä?? Tuohon tilaan kaipailisin metrin leveää ja kolme metriä pitkää mattoa. Se muovimatto olisi nyt palvellut tuossa niin hyvin!
Mukavaa alkanutta viikkoa!

-tuija-

25 kommenttia:

 1. Tuota Pappelinan kokoa manailem täälläkin. Käytävämattoa on hassua mallailla eteiseen joka on enemmänkin aulatyyppiä. Olen ollut jo useasti tilaamassa mattoa koossa 140x220, mutta onko vähän hullu koko eteiseen? No, pysyisivät ainaki kurat ja hiekat siellä missä pitää. Muuten olen tykästynyt Pappelinaan, ja takuukin pelaa. Sain nimittäin yhden maton loimen rikki, kun pesin sen ohjeen mukaan koneessa. Reklamoin kuvan kera, ja kotiin lähetettiin uusi vastaava.
  Aurinkoista viikonalkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisään, että meillä on juuri tuossa samaisella paikalla, saarekkeen edessä, se kapea 70 senttinen, ja kun silmä tottuu, niin se kapeus ei enää häiritse! ;)

   Poista
  2. Puhun aina sen puolesta, että matto teetetään tilan kokoon sopivaksi, jos ei vakiokoko satu passaamaan. Kuten postauksessa jo mainitsin on käytävämattojen vakioleveys yleensä 80cm ja valitettavasti en heti tältä istumalta muista yhtään eteiskäytävää, mihin koko olisi ollut optimaalinen. Eteis- ja käytäväleveys asunnoissamme on yleensä 120cm, jolloin pitkä 80cm leveä matto tekee tilasta kiitoratamaisen. Valitsemalla leveydeksi 100cm, voimdaan visuaalisesti leventää kapeaa käytävää ja muokata se näyttämään huonemaisemmalta.
   Joten jos tuo 140x220cm sopii teidän eteisen parhaiten, kannattaa ehdottomasti sellainen tilata.
   En halua korostaa saarekkeen pitkää linjaa vaan enemminkin päinvastoin, siksi haluan että matto täyttää tilaa paremmin ja tarvitsisin maton leveydessä 100-120cm. Pappelinalta ei edes saa erikoismittaisia mattoja tilattua, vaan pitää tyytyä vakiomittoihin, joten ehkä pitää harkita muuta kuin muovimattoa.

   Poista
 2. Askosta löysin muovimaton, tosin 80cm leveänä. Tähti kuosi, voi pitää molemmin puolin, vastavärit. Oli , beige- valko, harmaa-valko ja sini-valkoisena, ostin marraskuussa. Olen tykännyt kovasti, helppohoitoinen! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askon matot tiesinkin, mutta tuo 80cm leveys haittaa niissäkin. Metrin vähintään toivoisin leveyden olevan. Kiitos kuitenkin, kun kerroit, jospa joku toinen kiinnostuu näistä :)

   Poista
 3. Kiva kuvakulma :) Kyllä sieltä vielä sellaisia nurkkia löytyy jotka kiinnostavat. Ihanat nuo väliovet. Itse kaipailen samantyylisiä yläkertaan. Varastossa on yhdet vanhat ulko-ovet jotka olisivat kokonsakin puolesta sopivat, mutta tohtiiko niitä tuoda sisälle lämpimään? Kuivuvatko liikaa tai onkohan hajuhaittoja? Sittenhän sen näkisi kun kokeilisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne vähän kuivuttuaan vääntyilevät, mutta tuskin kovin paljoa haisisivat :) Kokeile!

   Poista
 4. RTVstä ei taida löytyä muovimattoja, mutta hyvä monipuolinen valikoima ns. käytävämattoja omilla mitoilla kyllä.
  Kannattaa käydä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Koo. Omassa valikoimassakin löytyy noita mittatilausmattoja, mutta ajattelin muovisen olevan tuohon kätevä sotkujen takia. Etenkin kun ne tyylikkäimmät muoviset, eivät huuda sitä muovisuutta :)

   Poista
 5. Itse laittaisin tohon kirpparilta räsymaton, kirjavammassa ei heti sotkut näkyisi, ja kokojakin varmaan löytyy, ite voisi lyhentää vaikka pitkästä pari pienempää. Mutta en tiedä sopisiko teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavassa sotkut tosiaan eivät näkyisi ja saahan niitä räsymattoja nykyään jo vaikka yksivärisenäkin!
   Räsymatot sopivat moneen paikkaan ja kotiin, mutta tässä tilassa ne voisivat olla turhan rouheat :)

   Poista
 6. Hyvä että joku muukin kaipaa leveyttä 100 cm! Olen kironnut tätä ongelmaa jo vuosikaudet...onneksi joitain mattoja on löytynyt, nyt esim. Askosta löysin monikäyttömaton (pese&pidä) jonka aion ostaa keittiöön - koska tosiaan sitä muovista ei löydy. OHOI, tässä olisi jollekin suomalaiselle matontekijälle tilaisuus! Pappelinan laadusta olen kuullut aika paljon huonoa, joten eikö pestä ruotsalaiset ja aleta myydä KUNNON mattoja moneen tilaan :D
  terkuin,
  "etsimiseen kyllästynyt"

  VastaaPoista
 7. Ikeassa myydään mustia, valkoraidallisia muovimattoja, jotka ovat muovimatoiksi tyylikkäitä, puoli-ilmaisia (tosin vaativat liukuesteen, mistä tulee lisäkustannuksia) kevyitä ja superhelppoja pitää puhtaina, mutta niissäkin leveys on 80 cm.

  Kiva näitä postauksia on lukea ja kuvia katsoa usein, vaikkei mullistavia muutoksia olisi tullutkaan! Koska teet jutun menneistä sisustuksistasi? :) Yhdessä toisessa blogissa oli runsaasti kuvitettu katsaus kirjoittajan vanhasta sisustuksesta, ja oli tosi mielenkiintoista oikein nähdä trendien vaihtelu ja nostalgisoida itse...

  Melina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä huusollista ei muunlaisia kuvia olekkaan, mutta voisin koittaa kaivaa edellisestä kodista kuvia. Sitä aikaisemmista ei ole koneella kuvia, kun silloin kuvat otettiin filmikameralla. Kyllä, olen vanha :))) Pitäisi skannata ensin niitä kuvia koneelle. Katsellaan jos joskus ehtisin.

   Poista
 8. Olet niin oikeassa noiden mattojen ihmeellisen kokoluokituksen kanssa. Painin itse saman ongelman kanssa äskettäin, kun meidän eteiseen tarvitsi saada oikean levyistä ja pituista mattoa. Päädyin lopulta teettämään sellaisen eräässä pohjanmaalaisessa mattokutomossa, ja olin heihin oikein tyytyväinen. Matto kudottiin alle viikossa ja toimitettiin Matkahuollolla Helsinkiin. 140 cm leveän ja 340 cm pitkän puuvillamaton hinnaksi kuljetuksineen tuli vain kaksi sataa, ja laatu on erinomainen. Oletko kiinnostunut yhteystiedoista?

  Tämä postaus toi mieleeni erään toisen melkein asiaan liittyvän jutun, josta tiedän sinun postanneen aikaisemmin. Kaivelin joskus vanhoja merkintöjäsi enkä suoraan löytänyt vastausta tähän: mistä tuo teidän ihana lattia on hankittu? Vanhemmillani on edessä lattian vaihto, ja olen vouhottanut tuollaisesta kunnon parketista jo pitkään. Näytin blogiasi ja he innostuivat. Nyt tarttis vaan tietää mistä tuo oli kotoisin?

  Tsemppiä työjuttuihin :)

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, laita ihmeessä yhteystiedot :) jos haluat voit laittaa ne meiliinkin.
   Lattia on tammisista 16mm massiivisauvoista ladottu ja liimattu+naulattu. Tarjolla olisi ollut lamelliparkettimalleja samalla ladonnalla, mutta mielestäni talon tyyliin ei sopinut uudet sileät 3,5mm jalopuukerroksella varustetut nykyparketit vaan halusin massiivipuisen sauvan. Tämä tarkoitti myös pohjatöiden lisääntymistä. Koska massiivipuusauvat liimataan ja naulataan pala kerrallaan alustaansa, ei sitä voinut asentaa suoraan lattialämmitysputkien päälle tehdyn valun päälle vaan lattiaan liimattiin vielä kauttaaltaan 9mm koivuvanerilevy. Hionta, kittaus ja pintakäsittely lattiaan tehtiin asennuksen jälkeen. Pintakäsittelyksi valitsimme Osmocolorin punatammen värisen öljyvahan. Öljytty lattia tuntuu jalkaan silkkiseltä ja pehmeältä. Kaikki lattian vaatimat pohjatyöt sekä itse lattia, tulivat luvattoman kalliiksi, mutta nyt on lattia loppuiäksi ja lattia paranee vain vanhetessaan. Lattian teki Parkettiset-yrityksen Petri Iso-Ilomäki Turusta. Petri itse ei enää ole yrityksessä töissä, vaan kouluttaa muita, mutta tietääkseni yrityskumppani jatkaa vielä :)

   Poista
  2. Voisko ne yhteystiedot laittaa ihan julkiseksi? =) Täälläkin kaipaillaan oman kokoista mattoa=)

   Poista
  3. No minä kerron :). Otin yhteyttä Mattokutomo Hannaan, Hannan saa kiinni numerosta 0400-459598. Nettisivuja ei ole, mutta palvelu pelasi kyllä mainiosti ilmankin. Lyhyen puhelinkeskustelun aikana haarukoitiin minkälaista mattoa kaipailen, ja sitten sähköpostitse sain esimerkkikuvia. Halpa, nopea, ja mainio laatu! Suosittelen tosi lämpimästi.

   Millis

   Poista
 9. Meidänkin keittiössämme oli pitkä ja (liian) kapea matto, joka lisäksi muovisuudestaan huolimatta on osoittautunut hankalasti puhtaana pidettäväksi. Keittiö on pitkulainen (I:n mutoinen) ja pitkä matto vain korostaa käytävämäisyyttä. Tämän postauksen ansiosta jokin aivoissani naksahti uuteen asentoon ja keksin kokeilla täysin toisenlaista ratkaisua: hankin kantatun juuttimaton, joka kattaa keittiön keskiosan laidasta laitaan (menee jopa ikkunaseinustalla olevan tason alle, kooltaan matto on 133x195 cm), mutta jättää keittiön kummassakin päädyssä laatoitetun lattian täysin esiin. Ja kappas, keittiö ei ole yhtään enää niin käytävämäinen, vaan matto rajaa siitä yhden osan ”keskeiseksi” alueeksi. Lieden kohdalla mattoa ei ole, mikä minun roiskimistyylilläni ihan hyvä asia. :-)
  Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 10. Oikean kokoinen ja muotoinen matto, on yksi parhaiten tilaa muokkaavista asioista. Lisää matto-asiaa ja infoa löydät Hanna halutessasi täältä
  http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/02/maton-valinta.html

  VastaaPoista
 11. Kiitos. Kyttäsin useita vuosia, ennen kuin löysin olohuoneeseemme uuden juuttimaton käytössä liiaksi kuluneen vanhan tilalle. Pieniä kokoja olisi kyllä saanut, mutta 200x300 cm harvinaisempi. Sitkeän googlailun tuloksena sain sen tilattua lahtelaisesta putiikista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nykyään saa aika kivasti noita isoja kokoja. Jatkossa tiedoksi, että ainakin kotimaisista vm-carpetilta saa lähes kaikista malleista vakiokokona 2x3m. Katsasta myös www.carpetvista.fi, sieltä löytyy kymmeniätuhansia mattoja, jotka kaikki eivät ole itämäisiä, vaikka ensin siltä saattaa vaikuttaakin :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!