maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kodikasta runsautta tapetilla

Sisustuksessa pitkään jatkuneen minimalistisen kauden jälkeen, on ilmasssa ollut jo jonkin aikaa viitteitä runsaamman tyylin tulemisesta. Kerroksellisuus sisustuksessa, vanhat esineet, runsaammat tekstiilit, taljat,  tyynyt ja syvänapitukset kalusteiden verhoilussa, viitoittavat tietä pehmeämpään ja kodikkaampaan suuntaan. 

William Morrisin  runsaita ja värikylläisiä tapetteja on näkynyt jo muutamissa alan julkaisuissa ja haluankin kantaa korteni kekoon esittelemällä ne myös teille. Vaikka Morrisin tapetteja sekä kankaita on ollut saatavilla Suomessa jo vuosikymmeniä, on pitkään jatkunut minimalistinen tyylisuuntaus sekä tapettien korvaaminen seinässä maalilla,  jättänyt nämä upeat tapetit ja kankaat taka-alalle pitkäksi aikaa. 

William Morris oli teollisen kangassuunnittelun uranuurtaja 1800-luvun lopun Englannissa. Hän loi alun upeille kangas ja tapettikokoelmille joita on käytetty kodeissa ympäri maailman niin aristokraattisissa linnoissa kuin myöskin Lontoon pubeissa. William Morrisin kankaat ovat pääasiassa puuvillaa ja pellavaa. Pellavakankaat soveltuvat myös verhoiluun. Morrisin kankaita voidaan käyttää niin entisöintiin kuin nykyaikaiseen sisustamiseen ja ne sopivat erinomaisesti jugendinteriööreihin.
William Morrisin kankaat ja tapetit edustavat viime vuosisadan vaihteen Englannin Arts & Crafts and The Modern Style -tyyliä parhaimmillaan. Suomessa tämä tyylisuunta sai kansallisromanttisen värityksen ja nimityksen Jugend. 

 Pimpernel kuosi on yksi suosikeistani.Jotkut saattavat muistaa Morrisin Willow Bough kuosin, joka oli erityisen suosittu viimeksi  90-luvulla ja koristi silloin useiden  sisustuslehtikotien seiniä.
Nyt en kysykkään, kiva vai kauhea, vaan haastan sinut kertomaan missä näitä tapetteja näkisit!

-tuija-

Lainaus tekstissä: Lauritzon's

11 kommenttia:

 1. Miun mieli yhdistää nuo tapetit satavuotiaaseen hirsitaloon, korkeisiin huoneisiin, valkoiseen lankkulattiaan ja ruutuikkunoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit naulan kantaan. Tai ainakin yhteen naulaan monista! Ehdotin tätä juuri mainitsemasi kaltaiseeen asuntoon :) Esillä oleva vanha hirsiseinä ja valkoinen lautalattia :)

   Poista
  2. Ja meillä juuri näin on! Tosin hirsitalo on vuodelta -28, lankkulattia on vaalean harmaa ja tapettikuosi on Golden Lily tummansinisellä taustalla. Näissä on parasta niiden upeat yksityiskohdat ja kolmiulotteisuus. Oon ihaillut William Morrisin tapetteja ja kankaita jo piiiitkään ja loppua ei näytä tulevan :)

   Poista
 2. Niin hienoja! Mä näkisin nämä myös rohkeissa yhdistelmissä, vähän modernimmassakin ympäristössä...esim. tammiparkettilattia, muoviset Verner Pantone tuolit (joissa on vähän samaa koukeroa kun noissa kukissa) ja tamminen jykevä pukkijalkapöytä. Ylempien kuvien kukkatapetit toimisi myös tehosteena selkeälinjaisessa makuuhuoneessa, jossa olisi yksinkertainen sänky muhkella petauksella (paksu tikattu päiväpeitto tyynyineen), nukkamatto ja Kartellin kiiltävän koristeelliset, mutta samalla ilmavat pöytävalaisimet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että oikein panostit tähän. Mitä enemmän miettii, sen useampaan paikkaan nuo saisi sovitettua ilman ristiriitaa...upeita!

   Poista
 3. Melkein meni kylmät väreet selkäruodossa! Nimittäin tulin just yhdestä blogista, missä ihastelin tapettien ja talon yhteensopivuutta, täällä:
  http://melkorohkeatemppu.blogspot.fi/2014/03/rakattirastaita-seinilla.html

  Joten siinä sekä selitys väristyksille että vastaus :-)

  Maritta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah hah, sattuipa sopivasti. Piti heti mennä katselemaan :)

   Poista
 4. Mä laittaisin näitä johonkin yllättävään paikkaan, kuten esim. kodinhoitohuoneeseen (jos olisi iso ja tilava ja olisi seinäpintaa), myös pukeutumishuoneessa näyttäisivät upealta tuoden "vanhan ajan loistoa". Ja voi että näyttäisivät upealta jonkin aivan uuden modernin kivitalon eteisessä missä olisi korkea huonekorkeus!
  Lueskelin viikonloppuna Pirkkaa ja kukas siellä olikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukeutumishuoneeseen itsekin vähän mietin, mutta vapaata seinäpintaa on vain nimeksi. Mutta entäs tuonne pienen meikkihuoneen puolelle :)

   Poista
 5. Ihana että kodikkuus ja runsaus alkavat palata :) Tuo oranssikukkainen on ihanan näköinen. Mielessäni suunnittelin sitä meidän makkariin sängyn takana olevallle seinälle (joka minusta kaipaisi jo uutta tapettia, miehen mielestä ei).
  Minä olen muutenkin täällä pyöritellyt mielessäni tapettisirkusta tämän oman remontin kanssa. Jostain on jäänyt yli rullallinen raidallista tapettia ja sille pitäisi löytää paikka. Koska se ei riitä vessan seinälle edes vinossa niin siirsin sen aulaan. Johon on katsottuna Boråsin Vintege joka on pakko saada ;) Siispä laitankin sitä vessaan... Katsotaan nyt mitä on missäkin kunhan valmista tulee :)

  VastaaPoista
 6. Ihania - voi kunpa olisi enemmän huoneita :) ps. sinusta oli niin kiva juttu Pirkka - lehdessä :) ja hyvä kuva.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!