lauantai 1. maaliskuuta 2014

...hän oli oikea Hottentotti...

Eilisen kevät- ja kukkapostauksen jälkeen, panin tuumasta toimeen, ja poikkesin kauppareissun ohessa kukkakauppaan. Kun pihalle ei vielä pääse, täytyy uuden kasvun tarve tyydyttää leikkokukilla ja viherkasveilla. Mukaan lähti kimppu valkoisia tulppaaneita, mutta myös muutama viherkasvi. Erityisesti hauskan näköinen Hottentotti veti puoleensa. Valinta ei perustunut ainoastaan esteettisiin syihin, vaan myös kasvin selviytymistodennäköisyyteen. Tunnetusti meillä kasvien pitää välillä kestää jopa kahden kuukauden vedetön jakso ja tämän testin ovat läpäisseet ennestään jo mehikasvityyppiset rahapuut.
Toinen valinta olikin sitten täysin järjetön, mutta ah, niin ihana saniainen, joka kestää meillä saman ajan kun leikkokukat. Puolustuksena olkoon se, että ostin kasvin 3,99€ hintaan Lidlistä. Menetys ei siis ole rahallisesti merkittävä. Toinen samasta kaupasta ostettu  kasvi on myös jonkin sortin mehikasvi, ja se myytiin 2,99€ hintaan ruukkuineen.


Koti sai keväisen piristysruiskeen kasvien avulla ja nyt ulkonakin näytää paistavan aurinko. Ulos siis mars!

-tuija-

P.S. Muistatteko muuten lastenlaulun joka alkoi näin :

Asui kerran Afrikassa Chickadua-joella
pikkupoika Huua Kotti musta, kuin pesty noella.
Ei ollut puettu Kallen tavoin,
Kulki melkein paljain navoin.
Siten kulki Huua Kotti,
hän oli oikea hottentotti...

- tuliko korvamato?

6 kommenttia:

 1. Kyllä tuo Hottentotti muistuu mieleen, ihan sävelen kera. Täytyykin opettajan työhön palatessa ottaa se laululistalle! :)
  Tuosta kasvista tulee mieleen se karkkinauhakoru, se sellainen kuminauhassa oleva karkkikoru, jota voi pitää kaulassa tai ranteessa. Nuo kasvin pikkuiset lehdet on niinkuin pujotettu tuohon oksanauhaan. Hauska! :)

  -Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tulee mieleen se karkkikoru. Mies kysyi, että onko tuo kasvi ihan oikeasti tuon näköinen vai oletko pujotellut lehdet oksaan...
   ..juu olen, ihan yksitellen ;)
   Hauska se nimen omaan on!

   Poista
 2. Hih hottentotti! :D

  Ihanaa vihreetä! Täytyypä poiketa Lidlissä joku pvä.. tänään tässä just siivoilujen lomassa korjasin yhden kuihtuneen olion roskiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, meillä lensi roskiin yksi onneton orkidean ranka :)

   Poista
 3. Ihanan vihreää! Mulla viherkasvit taitaa vedellä viimeisiä.. tai no sinnillä nuo taitaa ehkä selvitä ;). Ihanaa sunnuntaita Tuija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kummastelen, miten ihmeessä olen saanut kasvatettua kaksi poikaa hengissä aikuiseksi, kun viherkasvien hoito lopahtaa aina ensi metrien jälkeen:)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!