tiistai 18. maaliskuuta 2014

Edelleen puhetta matoista

Naapuripitäjän paikallislehteen tulevan jutun tiimoilta meillä kävi toimittaja ja kuvaaja. Käytin tietysti  tilanteen hyväkseni ja kuvasin itsekin  tv-huoneen ja kerrankin pöyhityt sohvatyynyt. En ole oikein mikään sohvatyynyjen ostelija tai niillä sisustaja, vaikka tyynyillä helppo onkin tilan ilmettä päivittää. Samoilla
itsepainetuilla, vihreillä ristityynyillä ja Johanna Gullichsen mustavalkoisilla mennään, kuin ennenkin. En myöskään lämmennyt tänäkään keväänä paljon esillä olleille pastellisävyille. Puhtaat Bauhaus-värit vaan ovat ominta itseäni. Eiliseen mattoteemaan liittyen, tätäkin huonetta katsoessa katse kiinnittyy tuohon jo aikansa eläneeseen nukkamattoon. Matossa ei  ole kulumaa tai sinänsä muutakaan varsinaista vikaa, mutta aika on tehnyt tehtävänsä ja tännekin kaipaisin jo sileämpää ja keväisempää mattoa. Nuo pitkänukkaiset matot alkavat olla tunkkaisen oloisia, joten ehkäpä olisi aika pesettää matto ja säilöä se uutta tulemista odottamaan. Woodnotesin  New York  tai  Rautatie-matto olisi mieluinen vaihtoehto. Vm-Carpetin valkoinen Tunturi- mattokin olisi kaunis.


-tuija-

10 kommenttia:

 1. On teillä kyllä mahtavan kokoinen sohva :) nuo mustat verhot sopivat tilaan älyttömän hyvin. Olin aluksi sitä mieltä ettei meille tule verhoja olkkariin mutta nyt olen alkanut pyörtää puheitani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai perhana, kun aina unohdan noi verhot ja sen, että kahdesta niistä puuttuu tuo silkkinauha ylhäältä :)
   Nauhat ovat liimapaperilla kiinni silitetyt ja pesussa lähti kaksi irti. Laiskuuttani en ole saanut nauhoja uudelleen silitettyä :)

   Poista
 2. Nuo verhot antavat todella ryhdikkyyttä huoneeseen, ja päinvastoin, kuten moni pelkää, ei musta väri ole ollenkaan huono tai siis synkkä. Meillä ei uudessa kodissa ole vielä yhdessäkään ikkunassa verhoja. Omaa laiskuutta osaksi, ja osaksi sitä, että pidän tällä hetkellä isoista ikkunoista, että en malta peittää näkyvyyttä. :)
  Nyt matto-ostoksille Pohjanmaalle, sieltä ne löytyvät molemmat, sekä Woodnotes että VM Carpet. Ainakin itse olen saanut Woodnotesin Outletista hankittua kaikki kotimme matot, 2-laatuisena tai värikokeiluna. Laadussa ei mitään vikaa, eikä sen puoleen hinnassakaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halunnut laittaa valkoisia verhoja jo ennestään valkoiseen tilaan, joten tein rohkeasti mustat. Ihan ok, jos ei huomaa noita pesussa irronneita silkkinauhoja :)
   Vm-carpetin mattoja myynkin myös omassa firmassa suunnitteluasiakkailleni, joten niitä ei tarvitsisi lähteä muualta hakemaankaan. Kakkoslaadut eivät laadukkaissa tavaroissa juurikaan poikkea priimasta, esim. Iittalan 2-laaduista saa välillä oikein hakea sitä vikaa!

   Poista
 3. Kivalta näyttää =) Osaatko neuvoa mistä löytyisi tyylikkäitä puuvillamattoja aika isossa koossa (yli 160x200)? Hanna Korvelan tyyppisiä..Olen jo hyvän tovin yrittänyt hakea sellaista, mutta ei niin mistään. Kivoja villamattoja löytyy vaikka kuinka muttei tuollaista perus mattopesuun sopivaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa edellisen postauksen lopusta ihanan lukijani Milliksen vinkki kommenttilaatikossa

   Poista
 4. Suosittelen lämpimästi:
  http://www.linida.fi/fi-linida-kotimainen-matto-mittojen-mukaan.html

  VastaaPoista
 5. Mulla on jostakin syystä ollut viime aikoina jatkuva mattokriisi vähän joka huoneessa. Haluaisin ostaa vaikka mitä mattoja, mutta ongelmana on liian kallis maku ;) Oikeastaan olen tyytyväinen vain lastenhuoneiden Tikaun mattoihin, mutta olisi vähän tylsää hankkia samoja mattoja kodin joka huoneeseen. Meilläkin on yksi VM-carpetin nukkamatto varastossa, eikä se jotenkin houkuta enää lainkaan.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!