torstai 6. helmikuuta 2014

Tuliainen

 Vaikka sää ja tietysti kalenterikin, kertoo sydäntalvesta, alan helmikuun aikana kummasti odottaa jo kevättä. Oikein naurattaa oma kaksinaismoralismi, kun syksyllä hieman ärtyneenäkin, kehoitin muita  nauttimasta pitkään jatkuvasta syksystä ja unohtamaan  joulun vouhottamisen jo lokakuussa. Taisin mainita jotain hetkessä elämisestäkin  (viheltelee kattoon katsoen).  Nyt itse huutelen jo kovasti kevään perään, vaikka talvi oikeastaan saapui vasta muutama viikko sitten. Suotakoon siis edes hetki talvea niille, jotka siitä pitävät. Koitan pitää mölyt mahassani.

Ystävämme sen sijaan saivat tarpeekseen ja lomailivat  Etelä-Afrikassa. Huomaavaisesti he toivat täällä Suomen talvessa värjötteleville raukoille tuliaisia lievittämään tuskaa.Näissä kuvissa tykkään erityisesti materiaalien kontrastista. Suomalaista vanhaa lankkua, etelä-afrikkalaista käsintyöstettyä puuta, kiiltävää uutta marmoria ja elämän suolaa ja pippuria.

Pidätkö talvesta vai joko kevät saisi tulla?

-tuija-


8 kommenttia:

 1. Mie oon outo ja tykkään talvestakin :) kyllä se kevät sieltä tulee nopeammin kuin huomaakaan. Kaunis tuliainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmat taitavat kyllä tykätä, ainakin salaa :)
   Kyllä mäkin jo selviän taas, kun alkaa valoistua ja päivät pidetä. Niitä sysipimeitä ikuisuuksiin jatkuvia päiviä en kestä alkuunkaan, argh, enkä kovaa pakkasta, enkä lunta, jos täytyy kolata, enkä.... joo taisi asia tulla selväksi!

   Poista
 2. Pidän kyllä talvesta, kunhan on riittävästi lunta, että pääsee hiihtämään! Mutta rakastan kyllä lämpöä ja aurinkoakin. Syksyn pimeys ja kevään loskakelit ovat inhottavaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin on helppo valittaa talvesta, kun ei ole kokemusta ainaisesta kesästä. Kyllästyisiköhän siihen? Voi olla, koska kuitenkin aina syksyisinkin nautin pimenevistä illoista ja viilentyvästä ilmasta...hetken ;)

   Poista
 3. Voi talvi! <3 voisi löytää tiensä myös Saksaan. Täällä vaan päivästä toiseen +5 ja melko vihreänharmaata. Pidän talvesta ihan älyttömästi, enemmän kuin mistään muusta vuodenajasta. Mutta toisaalta nautin myös neljästä selkeästä vuodenajasta, ja olen tämän talven aikana sen tajunnut. Kelit kun eivät ole juuri viimeiseen kuuteenkuukauteen muuttuneet miksikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se taitaa olla, että puoli vuotta mitä tahansa säätä putkeen, alkaa kyllästyttää. Mutta, että talvi ihan lempivuodenaika, oh my!!! Melko hurjaa mulle ;)

   Poista
 4. Oi Talvi!! Se oli pitkään lempivuodenaikani, mutta sitten rakastuin syksyyn. Ja kuka nyt ei kesästä tykkäis? Ainoa jota inhoan on vuodenaika joka on juuri ovella: kevät. Maalis-huhtikuun voisin ilomielin skipata, hyh. Kaikkialla on pölyistä ja likaista ja sohjoa ja koirankakka haisee...

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten erillaisia mielipiteitä voikaan meillä ihmisillä olla :)
   Tykkään keväästä kovasti. Valo lisääntyy ja kokoajan on lupaus kesästä vielä edessä päin :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!