torstai 13. helmikuuta 2014

manttelitakan ohjeet, takka DIY

Lupasin aiemmin laittaa makuuhuoneen itserakennetusta manttelitakasta  vaihekuvia, mutta asia on sittemmin jäänyt unohduksiin. Tässä jotain ohjeita, tosin huonolaatuisilla kuvilla. Takkaa rakennettiin illan pimeinä tunteina, vuoden pimeimpään aikaan ja keinovalo useissa kuvissa ei ainakaan auta asiaa.


Takka rakennettiin makuuhuoneeseen tyhjälle seinän pätkälle, ikkunoiden väliin. Lähtötilanne oli tämän näköinen.


 Runko rakennettiin  kakkoskakkosesta ja se tehtiin myös kannattelemaan valmiina hankittua, palovillalla eristettyä takkakehikkoa.


Kehikko levytettiin ympäriinsä kipsilevyllä, saumat ja ruuvinkannat kitattiin piiloon. Sen jälkeen kotelo maalattiin siten, että yläosa tuli valkoiseksi,  alaosa mustaksi.
Sileään, kaksiväriseen koteloon kiinnitettiin mustaksi maalattu, aiemmin valmiina ostettu hylly kannattimineen. Kannattimien alle kiinnitettiin kaksi lautaa, joihin naulattiin koristeeksi kaksi koristelistan palaa. Lattialle eteen kiinnitettiin mustaksi maalatti liimapuulevyn pala ja takan yläpuolelle laitettiin eteisen peili. Peili päätettiin laittaa paikalleen vasta ihan viime metreillä, ja oli onnekas sattuma, että se mahtui paikalleen juuri ja juuri. Ainut ongelma on se, ettei eteisessä ole nyt isoa peiliä lainkaan. Uutta mieleistä ei vaan tunnu löytyvän mistään.
Valitettavasti vaihekuvia ei ollut enempää, mutta uskon näistä olevan apua, ainakin asiassa alkuun pääsemiseksi.

-tuija-


6 kommenttia: