lauantai 22. helmikuuta 2014

Major

Viime syksystä saakka pohjoismaista sisustusblogi-tilaa on vallannut  Carina Seth Anderssonin, vuonna 2009, Svenskt tennille  suunnittelema Dagg maljakko. Maljakon valtava suosio, sekä sen runsas esiintyminen blogeissa ja sisustuslehdissä, on saanut aikaan myös suosion ikävän lieveilmiön, kopioinnin!
kuvat


Useat isot, ruotsalaiset yritykset ovat tehneet oman edullisemman vastikkeensa tälle suositulle, mutta melko hinnakkaalle  maljakolle. Viimeksi  H&M home esitteli  oman "Dagg" vaasinsa.
Puuttumatta nyt sen enempää kopiointiin yleensä, tuli tuosta "henkkamaukan" vaasista mieleeni, yksi minulle  paljon tutumpi tuote, nimittäin Tina Nordströmin, jo vuonna 1997 Iittalalle suunnittelema Major maljakko. Kaapin perältä Major löytyy meiltäkin, tosin pienimpänä kokona, mutta taidan kaivaa sen esille ja laittaa siihen kukan!
Kuvaustilanteeseen ei kukkia vielä ollut, joten piti tyytyä kuiviin oksiin. Ei nyt ihan Dagg, mutta aito!

-tuija-


14 kommenttia:

 1. Juuri samaa maljakkoa, etenkin pinkkinä, olen ihaillut monissa lehdissä ja blogeissa. Ja kristallia, joka näyttää tekevän taas tuloaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on, joskin vähän hankalan mallinen kukkien asettelua ajatellen. Kaikki kukat eivät taida istua tuohon ihan nätisti, paljasti googlen kuvahaku :)

   Poista
 2. Aika suuri maljakko! Vaatii vähän tilaa ympärilleen jo :) Kukka-asiat ja -astiat ei ole mun alaa, joten totean vain, että ihan kiva :) Mukavaa viikonloppua sinne Ugiin! :) Meillä starttasi just kiva pieni arvonta, käy osallistumassa! http://www.rintsikka.fi/2014/02/lastu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookas on :)
   Mukavaa viikonloppua Petteri teillekin. Meillä oli eilen Pohjois-Afrikkalainen teemailta, siis ruuan suhteen :) aika mukavan makuinen ilta!
   Tulen kurkkimaan arvontaa. Tulipas tästä nyt tälläinen lyhyiden lauseiden tökö tökö viesti, sori :)

   Poista
 3. Ihastuttava tuo Dagg maljakko! Mukavaa on myös ajatus että kukkaan puhkeava vuodenaika on pian käsillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole. Eilen oli hiukan keväinen olo jo, aurinko paistoi ja maa sula, jee!! Tule, tule kevät...ja kukkaset...

   Poista
 4. Mää täällä ihastelen enempi tuota Majoria, hirvittävän sievä! :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on kaksi isompaa Majoria ja juuri ne kaivoin pitksätä aikaa esille, kun ostin tulppaaneja :-)

  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sullakin on Majorit. Luulin näiden jo häipyneen historiaan ;) Käyvät hyvin korvikkeeksi Daggille, varsinkin kun Dagg maksaa sen 2500 kruunua.

   Poista
 6. Onpas hieno tuo Dagg, mitenköhän mennyt minulta ohi. Mutta nytpä tiedän ja tunnen senkin :) Joskin taitaa jäädä vain ihailuksi tämä tuttavuus.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!