sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Laattatrendit 2014

 Laattatrendeissä löytyy nyt joka makuun. On marokkolaishenkisiä monivärisiä ja runsaskuvioisia laattoja, on kuusikulmaisia hexagon laattoja eri väreissä ja materiaaleissa, löytyy marmoria ja muita luonnonkiviä, on sileää ja strukturoitua. Keräsin teille kollaasin uusista mielenkiintoisista laatoista. Minkälaiset olisivat sinun poimintasi, jos nyt laattoja valitsisit?

1. IQU ALCHIMIA ESAGONO BIANCO 26.6X26,6, 103,90 € / m2, LAATTAPISTE
2. SCANDI TERRA BIANCA HEXAGON 20X20, 111,49€ / m2, KAAKELIKESKUS
3. SHAPE, BLACK 8,1x8,1, 49.80€ / m2, PUKKILA
4. SCANDI CEMENTINE PATCHWORK 20X20, 148,80€ / m2, KAAKELIKESKUS
5. MAGNA PERFECTION BLACK 20X30, 54,60€ / m2, KAAKELIKESKUS
6. DOT EMP PERUGIA ROSSO INSERT 20X20, 48,50€ / m2, KAAKELIKESKUS
7. IPE CARRARA 10X10 WAX FINISHED, 158,90 € / M2, LAATTAPISTE
8. MARMORILAATTA BIANCO CARRARA C, 305x305mm, 131,00€ / m2, TULIKIVI
9.MARMORILAATTA ESTREMOZ CLARO, 300x300mm, 281.00€ / m2, TULIKIVI
10. KAKE HARMONIA BLANCO BISEL BRILLO 7,5X15 , 48,70€ / m2, KAAKELIKESKUS
11. KCZ PURE BLACK 1.5X1.5 (30X30), 165,00€ / M2, LAATTAPISTE
12. TH VEGAS GRIGO 10X10 LIIMATÄPLÄARKKI, 29,90€ / M2, LAATTAPISTE

Caesar

Agrob Buchtal

River Stone, bianco
Splendida Bianco Mosaico
Supergres - Fourseasons Summer
Agrob Buchtal - Plural Plus II Soft Brown
Caesar mosaiikki
-tuija-

Isot kuvat ABL-laatat

22 kommenttia:

 1. Lentokoneessa lukemassani Zuhause Wohnen -lehdessä oli upea ruotsalaiskoti, jonka keittiön lattia oli kuviollista sementtilaattaa. Siinä se näytti oikein kivalta, mutta itselle valitsisin kyllä edelleenkin vain tylsää yksiväristä. Lisäksi olen asunut Italiassa asunnossa, jossa oli vanha asementtilaattalattia parissa huoneessa ja se oli niin kestolikaisen ja rauhattoman näköinen, etten haikaile yhtään moisen perään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sementti on huokoinen ja pölyäväkin materiaali ilman suoja-aineita. Taitavat olla käsiteltyjä nuo? En kyllä tarkistanut. Ovat kauniita, mutta minäkin ehkä ajattelisin etten ainakaan isoon pintaan laittaisi kyllästymisen pelossa :)

   Poista
 2. Pakko olla vähän pilkunviilaaja, mutta haluaisin korjata tuon ''kahdeksankulmaisen hexaconin'' kuusikulmaiseksi hexagoniksi, tulee suoraan kreikasta hex=kuusi, ja onhan siinä vain kuusi kulmaa. ;) Juuri vessaremontin tehneenä ei ole ajankohtainen aihe, mutta jouduimme tekemään kompromissin, minä halusin pukkilan hexagon-laattaa lattiaan, mutta kaadot ei sitä sallineet, joten ''jouduimme'' valitsemaan pienemmän mosaiikkilaatan. Seiniin mietimme marmorilaattaa, muttemme uskaltaneet, jos kyllästys iskee…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen siitä saa, kun kokoaa kollaasia toista tuntia ja uhraa tekstiin minuutin :))
   Kiitos korjauksesta, just noin. Kuusi kulmaa, siihen vielä osaan laskea jos oikein uhraa ajatuksen!

   Poista
 3. Nuo Pukkilan mustat Hexagon-laatat on kyllä ihanat, jos nyt saisin uudistaa meidän kylppärin niin niitä tulisi kyllä lattiaan mustalla saumalla ja seiniin sitten jotain suurempaa valkoista laattaa (30x60?) valkoisilla saumoilla :) Nykyiset harmaat lattia- ja valkoiset seinälaatat ovat nekin kyllä hienot ja helpotuksesta huokaisin, kun tultiin asuntoa katsomaan ja kylppärissä nuo näin, kun olin varautunut johonkin vaaleansiniseen hirvitykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että pari vuotta sitten myydyssä, edellisessä kodissamme oli kokoajan pesuhuoneen lattiassa beiget hexagon laatat, mutta silloin ne ei olleet yhtään trendikkäät :) päin vastoin kaameat!
   Nyt tykkään noista mustista, mutta edellisestä syystä en ottaisi niitä enää!

   Poista
 4. Voi laatat, on olleet meidän märehtimislistalla jo hetken. Suunnitellaan kylppäriremonttia, mikä on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Kun ajatuksena on vielä myydä meidän rivitalokoti vuoden sisällä, väkisin miettii myös jälleenmyyntiä. Nuo leikkisät marokkolaiset on kyllä kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuotta varten kannattaakin varmasti valita mahdollisimman neutraalit laatat ja panostaa sitten uuteen kotiin omannäköiset :)

   Poista
 5. Voi että miten mua on alkanut kiehtoa nuo marokkolaishenkiset laatat. Kuinka magee olis muuten valkoisessa kylpyhyoneessa yksi seinä esim. tuota SCANDI CEMENTINE PATCHWORK laattaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt niitä onkin jo saatavilla monella eri valmistajalla. Puoli vuotta sitten oli vielä eri asia :)

   Poista
 6. Oi oi miten ajankohtainen aihe! Meillä on menossa keittiön lattia vaihtoon ja vaihtoehtoja on mietitty pää puhki!
  Koti on siis mitä tyypillisin 70-luvun alun tuote, meidän sisustus on semmoista mid-century modernia. Toisaalta haluaisin kunnioittaa taloa, ja pistää ajanmukaista lattianpinnoitetta, mutta tuohon aikaan vaihtoehtoja ei ollut niinkään paljon, eikä monetkaan niistä tyypillisimmistä (esim. semmoinen venetsia-laatta) ei ole mieleen...

  Nyt pallotellaan mustavalkoisen shakkikuvion, suurehkon vaalean tiililadontaisen laatan ja mustan klinkkerin välimaastossa. Vaikeaa vaikeaa!

  Jos minulla olisi loputtomasti rahaa, ostaisin laattani täältä: http://www.contemporarytiles.se/home.html
  ja nimenomaan tuosta Casa-sarjasta. Täydellisyys!


  -Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, ihanaa vaikkakin vaikeaa, tuo omien materiaalien valinta. Ja ylimääräinen lottovoitto auttaisi meitäkin saunan sun muun loppuun saattamisessa :)
   Tsemppiä koitokseen!

   Poista
 7. Kuusikulmioiset viehättää nyt isosti. Ollappa paikka mihin niitä laittaa.

  VastaaPoista
 8. Meillä parhaillaan remontti käynnissä ja wc:n lattiaan on tulossa Marrakesh Designin Voltaire-kuvioinen sementtilaatta mustavalkoisena. Kyllästymiseen en usko, koska kyseessä on pitkäaikainen haave ja pinta-ala niin pieni. Kaveriksi sille kuitenkin valittiin simppeli mattavalkoinen 30x60 laatta seiniin, jotta tuo marokkolaislaatta saa ansaitsemansa huomion eikä tilasta tule liian räväkkä. Noihin laattoihin on kyllä omat suoja-aineensa, joten toivon että kestää ja pysyy kauniina käytössä - onneksi wc:stä ei ole tulossa märkätila. :)

  http://minajamorris.blogspot.fi/2013/10/wc-suunnitelmat-ja-materiaalivalinnat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kateellinen tuosta Marrakesh Designistä, ne on niin ihania! Jos meillä olisi vähän pienempi pinta-ala laatoitettavana, laittaisin myös itse heidän laattojaan :). Teidän vessasta tulee varmasti ihana!

   -Millis

   Poista
  2. ja korjaan...siis vessasta eikä kylppäristä :)

   Poista
 9. Ihanaa, mulla ON nyt se vaihe että saan valita laattoja! Valinnat taitavat mennä aika lähelle tuota Ceasar-sarjan ilmettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ida ihanainen, mä mietin tänään sua ja sitä missä oot ... ja sit olit kommentoinut <3

   Poista
 10. Mäkin oon paljon miettinyt että mitä sulle kuuluu. :) Ja nyt vihdoin pääsin vähän laskeutumaan normaaliin elämään ja kurkkimaan tänne. Ah, ihania postauksia!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!