torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoden viimeinen fiasko!

Hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille!

Meidän vuosi vaihtui rennosti kahdestaan kotosalla kokkaillen kolmen ruokalajin menuuta. Oli ihanan romanttista ja raukeaa, ruuatkin onnistuivat ja maistuivat taivaalliselta...NOT, otetaas takaisin ja rikotaan blogiharmoniaa hetkeksi!!

Meidän vuosi vaihtui masentavasti kahdestaan kotona lieden ääressä. Tarkoitus oli loihtia toinen toistaan näyttävämpiä ja maistuvia ruokalajeja, mutta kuinkas sitten kävikään. Alkuruuaksi olimme Australian Masterchefistä inspiroituneena päättäneet valmistaa rigottatäytteisiä ravioleja, -with burned butter sauce-, itse pastataikinan tehden  tietenkin. No, so far so good, pastataikina onnistui ja raviolitkin maistuivat hyvältä ruskistetun voikastikkeen kera.


Siirryimme pääruuan kimppuun aikomuksena valmistaa, ensimmäistä kertaa ikinä, lisäkkeeksi valkosipulilla maustettua  polentaa. Ensimmäinen ongelma syntyi kun ohjeen 6dl nestemäärään lisättiin 3dl polentajauhoja. Ennen kuin olin ehtinyt sanoa "polenta", oli neste imeytynyt jauhoihin ja kattilassa oli klimppi betonia. Nooh, kerrankos sitä ajateltiin ja lisäiltiin nestettä sen verran, että saatiin polentaa keiteltyä ohjeessa mainitun 16 minuutin ajan.
Tällä välin oli punaviinikastike hautunut jo pari tuntia ja sen maku olikin taivaallinen. Lihaksi oli valittuna karitsan T-luu pihvejä, pakon sanelemana pakasteversiona. Lopputulos näkyy lautasella ja näyttää melko kelvolliselta, vai mitä?


No miltä sitten maistui? Polenta oli tekstuuriltaan niin puuromaista, etten voinut välttyä mielleyhtymältä, jossa söin valkosipulilla maustettua mannapuuroa, yak! Lihassa maistui pakastin niin selvästi, että se jäi lähes syömättä. Lautasen ainut hyvä elementti oli tuo  paahdettuista juureksista, punaviinistä ja lihaliemestä  keitelty punaviinikastike.
No jälkiruoka palkitsee! Vai palkitseeko? Menuussa luki: suolaisella kinuskilla täytettyjä macaron leivoksia. Mitä tuli uunista ulos?




Tässä vaiheessa ei voinut enää, kuin nauraa. Jos ei mene putkeen, niin ei mene!! Taiteilin noista muutamasta ehjästä kuitenkin alla olevat kasat ja kaunistin ne tomusokerilla.



Sanoinko jo, että täytteenä oleva kinuski juoksettui ensin, siis juoksettui?!? En tiennyt sen olevan edes mahdollista, mutta näköjään on. Rasva erottui liemeksi kinuskin pintaan ja jouduin kaatamaan sen pois. Tällä ketaa piti paikkansa sanonta: Jos joku VOI mennä pieleen, se varmasti sen tekee! Toivottavasti uusi vuosi alkaa paremmissa ruokamerkeissä, kuin vanha päättyi.


Ai niin, arvatkaas mitä me tehdään  huomenna? Meille tulee ruokavieraita!!

Tervetuloa rakkaat ;)

-tuija-

18 kommenttia:

  1. Voi ei:D Ihan mahtava postaus. Polentaa en ole koskaan testannut ja kieltämättä en ehkä ihan heti uskalla kokeillakaan. Lohdullista ettei muillakaan ihan aina mene kaikki putkeen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei mene ei :)
      Toivottavasti tänään menee! Kivaa perjantaita :)

      Poista
  2. Kiitos tästä :D, meikäläisellä ruokakokeilut yleensä eivät mene putkeen ainakaan ekalla kerralla :) Tsemppiä uusintakokeiluihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on pakko onnistua, kun tulee vieraitakin :)

      Poista
  3. Heh, mahtava postaus ja antaa salaista toivoa kokille, jolla on peukalo vähän keskemmällä kämmentä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerttu, tsemppiä vaan kokeiluihin, ruuanlaitto ei onneksi ole niin vakavaa ja jokainen leivinpaperiin kiinni jäänyt macaron oli pois lanteilta :))

      Poista
  4. Tuli ihan mieleen se, kun päätin valmistaa ystäville mennessä jälkiruoaksi pikaisesti suklaaganachekakun, ja ohjeessa oli ilmeisesti liikaa kermaa, kun suklaa ei jähmettynytkään kakkupohjan päälle. Kakku oli pakko panna puoleksi tunniksi pakastimeen ennen tarjoilua, jotta sitä pystyi ylipäänsä syömään muutenkin kuin lusikalla... Reseptejä kannattaisi ilmeisesti kokeilla aina etukäteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tällä kertaa oltiin ihan kahden, mutta onpa noita mokia tullut vierastarjottavienkin kanssa :)
      Sanoitko vieraille, että lusikoikaas sitten nopeasti suuhun :)

      Poista
  5. Polenta on oikeinkin hyvää, kun a) ei käytä pikapolentaryynejä, b) laittaa siihen muutakin kuin polentaryynejä (esim. timjamia ja parmesanjuustoa) ja c) tekee sen etukäteen, antaa jähmettyä vaikka piirakkavuoassa ja paistaa sitten viipaleina parilapannussa. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä olikin mukana parmesania ja juurikin timjamia. Maku ei loppupeleissä ollut huono, en vaan tykännyt rakenteesta, liian puuromaista. Olisiko syy ollut noissa pikajauhoissa? Ja kun polentaa jäi yli ajateltiinkin juuri tuota paistamista. Hyvää uutta vuotta sinullekin Hanna :)

      Poista
  6. Äänestetty!!

    Hih, fiaskot käy yleensä silloin kun ruokavieraat on tulossa ja samalla pitäisi siivota! Tai jos olet ehtinyt jo siivoamaan ja luulet tekeväsi nopeasti kakun niin jauhot pöllähtää pitkin keittiötä ja kananmunat tippuu lattialle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos elina :)
      Näinhän se on, onneksi tällä kertaa oltiin kahden :)

      Poista
  7. Ihana postaus - juurikin muutama päivä sitten sanoin ystävälleni, että mitä jos laittaiskin blogiin ,ettei ole sitten voinut yhtään nukkua kun on käynyt niin "kuumana" koko yön ... hän nosti kulmiaan , mutta ymmärsi yskän !!! Niin, ne naisten kuumat aallot ,jotka kivasti välillä kiusaa... että jos laittaiskin jotain niin inhorealismia, että mitä sitten :D elämähän on sitäkin :) !!! sinne väliin jotain tämmöistäkin :D. Tämä sinun postaus oli juurikin sitä vaikka aallot oli tästä kaukana :) Ihanaa...elämä on :) Mukavaa perjantaita - jos ei sapuskat onnistu niin tärkeintä on yhdessäolo.

    VastaaPoista
  8. Hahha, teillähän on ollut miellyttävä kokkailuhetki! Pääasia kuitenkin mun mielestä on, että kastike on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Tosi miellyttävä :)
      Mutta olet oikeassa, kastike kruunaa munkin mielestä aina aterian!

      Poista
  9. Voi ei :D Meillekin tulee huomenna viikonlopun ajaksi "vieraita" ja tänään mietittiin, että mitä kokkailtaisiin. Mies ehdotti kaikkea sellaista, mitä ei olla ikinä kokeiltu... juu ei! Mennään siis hyväksi havaituilla resepteillä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kannattaa mennä tutulla ja turvallisella :))

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!