tiistai 14. tammikuuta 2014

Pronssia voitettiin!Tammikuu 2006, hikiläikät kainaloissa, posket punaisena seison kahdenkymmenen minua tiukasti katsovan opiskelijan edessä. Koitan hengittää rauhallisesti, mutta ilma tuntui puristuvan keuhkoista ja pulssi soi korvissa. Puristan huolellisesti valmisteltua kahdeksan tunnin luentopaperinippua käsissäni. Neljä tuntia myöhemmin nippu on käyty läpi. Olin pajattanut asiani ulos puolessa päivässä  minimoiden kaiken ylimääräisen keskustelun.

Tammikuussa 2009 moikkailin luokkaan saapuvia opiskelijoita. Naureskeltiin yhdessä lomatapahtumille ja aloiteltiin hiljalleen päivää. Kävimme materiaalioppia läpi esimerkein, keskustellen ammattitermeinkin, mutta ilman turhan hienoja sanakäänteitä. Tutkimme materiaalimalleja ja kävimme läpi havainnollisesti, miten ne käyttäytyvät eri tiloissa. Päivä sujui mukavasti ja opiskelijatkin tuntuivat omaksuvan asian. Nautin olostani, työstäni ja opiskelijoiden seurasta.

Kesäkuussa 2011. Seisomme ison talon edessä, taskussa kauppakirja ja iso velkapaperi. Edessä oleva urakka hirvittää, niin ettei voi kun hihittää! Mihin sitä on taas tullut päänsä työnnettyä. Minä ja mieheni selviämme, mutta entäs lapset. Riistänkö omilla umelmillani heiltä jotain. Pakotan  tänne remontin keskelle asumaan, nukkumaan isoon siskonpetiin ja kulkemaan välillä ovien sijaan ikkunoista. Ahdistaa hihityksen lomassa salaa!

Joulukuussa ma 09.12.2013 istun sen ison talon sohvalla tuttu tihentynyt pulssi korvissa soiden. Hengitys on pinnallista ja tajunta kieltäytyy ymmärtämästä mitään muuta, kuin oman tv:ssä näkyvän naaman. Jatkoon!

Eilen, 13.01.2014 istun sillä samaisella sohvalla, taas kerran jännittäen. Omien tv-sekunttien ajaksi poistun vessan armolliseen rauhaan ja palaan vasta, kun joku toinen on astunut estraadille. Tunnin aikana, tuo jo ärsyttävän tutuksi tullut pulssi rummuttaa korvissa. Se ei häviä edes silloin, kun tulos selviää. Kestää muutaman minuutin tajuta asia ja sen jälkeen kehon valtaa dopamiini, jonka aiheuttama euforia kestää pitkälle iltaan.

Jännitän uusia isoja asioita ennakkoon  ja stressaankin niistä. Se ei ole koskaan kuitenkaan ollut este, vaan olen elämäni aikana usein astunut täysin tuntemattomaan ja viettänyt pitkiä aikoja epämukavuusalueella. Niin pitkään, että tilanteista on oppinut nauttimaan ja ne ovat muuttuneet miellyttäviksi. Uskon, että elämän tarkoitus on jollain asteella oppia ja kehittää itseänsä. Se vaatii astumista pois tutusta ja turvallisesta, katsomista uteliaasti nurkan taakse. Saada sitä kautta onnistumisia, epäonnistumisiakin. Nekin opettavat jotain. Saavuttaaksesi jotain uutta, on otettava askeleita rohkeasti eteenpäin, uskallettava, luotettava siihen, että elämä kantaa

Tänään, tässä ja nyt, olo on mahtava! Uskalsin taas jotain, mihin en olisi vuosi sitten kuvitellutkaan ryhtyväni. Kokemus oli hieno ja sen lopullinen anti paljastunee kokonaisuudessaan ehkä vielä myöhemmin.

Kiitos myös  vielä kerran kaikille teille  koko ohjelman aikana mukana eläneille! Kiitos kehuista, kannustuksesta, äänestämisestä, kaikesta! Iso kiitos, äänestitte meidät pronssille!


Nöyrästi kiittäen ja pronssista iloiten, Tuija


P.S. Uuden tuotantokauden kilpailijahaku on käynnistynyt!! Onko teillä Suomen kaunein koti 2014?

32 kommenttia:

 1. Paljon, paljon onnea pronssista! :-) En ollut kyllä yhtään tyytyväinen voittajaan, vaikka arvasin vähän, että sehän sen voittaa, kun tuollainen meren rannalla oleva talo on varmaan aika monen suomalaisen unelma. Ja ihan suotta piileskelit siellä komerossa - sinä vaikutat oikein mukavalta ja helposti lähestyttävältä ihmiseltä. ♥

  Minä se tässä odottelen, että milloin alkaisi ohjelma nimeltä Suomen rumin koti. Siinä olis meilläkin tsäänssejä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, musta tuntuu, että sä olet puolueellinen :)
   ja höpö höpö, mitään rumin koti varmastikaan ole!

   Poista
 2. Onnittelut! Ja onneksi pistit itsesi likoon!

  VastaaPoista
 3. Onnea pronssista. Äänestin teidän kotia kauneimmaksi. Pronssi on hieno sijoitus.

  VastaaPoista
 4. Onnea pronssista! Se on upea sijoitus! (vaikka mun mielestä olisitte saaneet voittaa!) :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon mitalisijan johdosta! Allekirjoitan täysin tuon, että jollei astu epämukavuusalueelle, ei saa mitään uutta elämäänsä. Vaikka välillä on vaikeaa, irtiotto rutiineista tuo tullessaan myös paljon hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka :)
   Näinhän se on, elämässä on täytyy vähän haastaa itseään!

   Poista
 6. Onnea! Itse en välttämättä ymmärtänyt voittajaa, mutta makuja kun on niin monia. Teidän koti on kuitenkin kärkikolmikosta ehdottomasti kaunein (minun mielestäni) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iitu, tykkäsin kyllä voittajastakin, mutta itse olisin äänestänyt puusepän tai lavastajien kotia, mikäli en itse olisi ollut kilvoittelemassa :)

   Poista
  2. nyt jo naurattaa tämä sama maku:)) juuri näin ajattelin -ellei teidän kotia olisi ollut:)

   Poista
 7. Onnea mitalisijasta! Teillä on kyllä upea koti :)

  VastaaPoista
 8. Onnittelut hienosta pronssista!
  Tarja L

  VastaaPoista
 9. Onnea :) sinulle ja koko perheelle.
  Tuo on hieno juttu että uskaltaa laittaa itsensä likoon. Minä jänistelen joitain asioita (mm. työjutuissa vissiin kuvittelen että pitäisi tietää kaikesta kaikki ennenkuin uskaltaa mihinkään kommentoida), mutta sitten teen taas sellaisia asioita joita toiset taivastelevat ja itsestä siinä nyt ei ole mitään ihmeellistä ;)
  Kauniita koteja oli niin monta etten osannut mielessäni niitä laittaa järjestykseen, mutta omat suosikit (mm. teidän talo) pärjäsi paitsi se arkkitehtijakson täysbetonitalo joka oli minusta toisellakin kertaa katsottuna viihtyisän oloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Minun suosikkini jäivät kaikki sinne viiden huonommalle puolelle, paitsi tietenkin oma koti ;)

   Poista
 10. Onnea mitalisijasta ! Itse en ymmärrä yhtään voittajaa, mutta se ei haittaa, koska pidän ja äänestin teidän kotia, joka on mielestäni mielenkiintoinen ja kaunis.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut, olin varma että ihana kotinne tulee olemaan palkintosijoilla. Kaunis, persoonallinen, mutkaton, rauhallinen, mutta silti rohkea. Onnea pronssista!

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea! Teidän koti oli, ja tietenkin on, kerrassaan upea!

  VastaaPoista
 13. Kiitos itsellesi <3 ...menen NYT katsomaan uusinnan ohjelmasta ;)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut:) Minun ääni meni teidän kodille, joka minusta olisi ehdottomasti ansainnut ykkössijan :)

  VastaaPoista
 15. Onnittelut, ja teidän funkkiskoti kyllä niiiiiin UPEA! ääni meni täältäkin.

  VastaaPoista
 16. Onnea! Mitalisija on aina hieno juttu, vaikka (äänelläni) voittoa teille toivoin.

  Ei se voittaja niistä kymmenestä huonoin ollut ollenkaan, ihan monella tavalla kivakin varsinkin maisemat, mutta olisin todella toivonut sen palkinnon (eikös se ollut rahapalkinto? katsoin maanantain jaksosta vain n. viimeiset 20 minuuttia ja ihan loppujorinoita en jaksanut) menevän itse remppaavalle jotain muikeaa hankintaa varten - SE olisi ollut nastaa. :)

  terkuin Paula Turusta

  VastaaPoista
 17. Onnea!
  Teidän koti on aivan mielettömän kaunis ja erityisesti tykkään siitä miten hienosti olette funkkistalon henkeä kunnioittaneet sitä remontoidessanne:)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!