sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kuvauksia ja sinisimpukoita




Viime viikko oli hmm... mielenkiintoinen. Minusta tehtiin  haastatelu erääseen aikakauslehteen ja  henkilökuvaukset hoidettiin täällä meillä. Pienen väärinymmärryksen  takia luulin haastattelun olevan samana päivänä kuin kuvauksienkin ja siksi vääntäydyin aamulla todella hyvissä ajoin ylös piirtämään silmät naamaani, laittamaan hiuksia ja miettimään muutenkin ulkoasuani, noh niin kuin naisilla nyt on tapana. Toimittajan saavuttua vuoropuhelu kulki suunnilleen seuraavanlaisesti:

Minä: Ai, tulitkin yksin? Tuleeko kuvaaja perässä?
Toimittaja: Ööö, ei, kun tulee ihan eri päivänä. Hän soittaa sitten  ja sopii ajan. Voi, olen pahoillani tästä väärinkäsityksestä. Ethän vaan ole turhaan paljoa pynttäytynyt?
Minä: Eh! Juu, ei ei, en toki...en ollenkaan...

Kuvaukset olivatkin sitten  perjantai aamupäivällä ja voitte arvata taas aikaisen aamun ohjelman, jep!!
Lopetinkin sitten vastapainoksi työt hyvissä ajoin ja siirryin viettämään perjantai-iltaa. Illallistarjottavana pitkästä aikaa herkuteltiin sinisimpukoilla. Ohje on joskus poimittu Stockmannin sivuilta.

Keitetyt sinisimpukat

1 kg sinisimpukoita
1 iso sipuli, lisäsin 1 kynnen valkosipulia
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ranskankermaa (tai kuohukermaa)
ripaus suolaa
1 dl persiljasilppua (ei ollut)

Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä niiden kuoria. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.

Sulata voi laakeassa paistokasarissa, lisää sipulisilppu ja freesaa se pehmeäksi, lisää viini ja ripaus suolaa. Pane kaikki simpukat kasariin. Keitä kannella suljetussa kasarissa voimakkaasti n. 5 minuuttia ja ravistele kasaria välillä. Kun simpukat ovat avautuneet, ruoka on valmista.

Annostele simpukat reikäkauhalla kuumille syville lautasille. Lisää liemen joukkoon kerma, kiehauta, kaada liemi simpukoille ja ripottele persiljasilppua päälle. Jos haluat tarjota simpukat pääruokana, lisää nestemäärää, jolloin liemi tekee ruoasta keiton.


-tuija-

9 kommenttia:

  1. Voi ei mikä tuuri! No mutta - olitpahan nättinä haastattelussa ;) Kerro sitten aikanaan, mistä sinua saa bongailla :) Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, tulipa oltua sitten pari päivää viikosta vähän hehkeämpänä. Onneksi samalle päivälle osui myös muita tapaamisia :)
      No eipä tuo mikään salaisuus ole, maaliskuun Pirkkaan tulee juttu kahdesta suunnittelijasta, minusta ja Tomi Kouvolasta.
      Ihanaa viikkoa myös sinulle Jutta<3

      Poista
  2. Juu, yhtä utelias täällä, kerrohan sit, että milloin ja missä! :)

    Aah, sinisimpukoita sielläkin! Mä innostuin niistä viime maanantaisen meidän safkaan jälkeen, pakko testata pikapuoliin!

    Ps. kerrotko vielä sen kylppärin telineiden, koukkujen yms. myyntipaikan, muistatkos kun kerran kyselin?? Alan olla kypsä telineettömyyteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jutalle jo vastasinkin tuosta lehtijutusta, ei ole salaisuus :)
      Testaa ihmeessä simpukoita, rrrrakastan niitä :)
      Koukut ja tangot olivat Smedbon valikoimista ja niitä toimittavat ihan perusrautakaupat kuten K-rauta ja Rautia.

      Poista
  3. Omn-omn..ensi viikonloppuna siis ihan pakko tehdä näitä. Tuli suoranainen himotus.. ja kylmää valkkaria perään. Nams. :) Kiva, että kuvaukset ja juttukin menivät lopulta hyvin, sitä odotellessa??!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simpukat ja valkoviini korjaavat hektisimmänkin viikon ;)
      Ja ylempänä kerroinkin noista kuvauksista, nähtäväkso jää, millainen nainen siellä lehdessä paistattelee ;)

      Poista
  4. Nam, simpukat ovat suurta herkkuani ja nyt niitä alkoi tehdä mieli! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam tosiaan ja niin helppoa :)
      Ihanaa viikkoa myös sinulle Riikka<3

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!