keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Pantone Color Trends 2014


Pantonen väritrendit keväälle 2014 ovat tässä. Vuoden 2013 Pantone väriksi valittu emerald green, on sammunut harmaammaksi raunioyrtin vihreäksi, sininen nousee voimakkaasti sekä kirkkaana kreikan sinisenä, että vaaleana baby bluena. Sinisen nousu onkin ollut jo tovin näkyvissä.  Keltainen jatkaa edelleen, vaikka sen sammumista moni taho on jo ennustanut. Pastelliset korallit, mintut ja malvat sekä tumma, että vaalea lila jylläävät. Kaiken kaikkiaan 80-luku on täällä taas! Lämpenetkö jollekin sävylle eri toten? 

-tuija-

11 kommenttia:

 1. Heippa! Tutkin samoja värikarttoja vasta Pinterestissä ja tykästyin Hemlockin vaaleaan turkoosiin. Samoin tuo Cayennen punainen on minun värejäni ollut aina. Kivoja sävyjä kaikki, mutta vaan aika voimakkaita. Odotan innolla kevättä ja mitä sillä on tarjota vaate- ja sisustusrintamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas myöhemmin nähdä mitkä iskee ja mitkä ei, nyt tuntuu että vain vihreä ja vähän oranssi innostavat :)

   Poista
 2. Värit innostaa aina :). Vihreä on ollut suosikki jo pitkään, varsinkin sellainen hiukan murrettu ruohonvihreään vivahtava sävy. Siitä löytyy kodissani kaksi mattoa...ja sen kanssa hopeaa/ harmaata, valkoista ja viimeisinpänä koralli/ lohenpunainen. Ja sinistäkin ajattelin sotkea soppaan...haalistunutta vaaleaa farkunsinistä (sitä kasaria) tyynyn muodossa, ja baby blueta ruukussa....ja luonnonväristä/ punertavaa puuta. Nämä sävyt on siitä kivoja, kun toimivat talvella pörröisissä tekstiileissä, lampaantaljoissa jne, ja kevääksi voi taas vaihtaa kevyempiin pellaviin, puuvilloihin jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama homma, vihreä puhuttelee minuakin, mutta pastellit eivät vaan tunnu uppoavan enää toista kierrosta (kerran ne 80-luvulla eläneenä ja niillä sisustaneena), mutta never say never :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. ja kuin sanojesi vakuudeksi, eilen ilmestyneen Avotakan kannessa oli violetit tekstit ja tehosteet :)

   Poista
 4. Tummimmat ei iske, mutta vaaleat kyllä. Kotona en näe, mutta työssähän näitä voi käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla vähän toisinpäin :) tummemmat voisivat mennä, pastellit eivät niinkään!

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Poistin edellisen testi kommentin. Yritin moneen otteeseen kommentoida Googlechromella mutta ei mennyt sulle läpi. Explorerin kautta näköjään onnistuu :O....

  Eli siä laitoin että itselleni kirkaan oranssin oheen tullut nyt koralli ja lohenpunainen eli noista kanssa tuo cayenne. Jonkin aikaa ollut hakusessa herkullinen ja vahva petrolinsininen. Olisko sulla vinkkiä sellaiseen väriin?

  Hyvää itsenäisyyspäivää :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa Pia Tikkurila Symphony liuskojen värit 436 tai 437 ja niistä sävyt K436, L436, M436 tai K437,L437, N437 oma suosikki noista on joko L436 tai N437, vihertävämpiä sävyjä näistä löytyy liuskasta 438 . Kerro miten kävi :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!