lauantai 21. joulukuuta 2013

Makuuhuoneen uusi ilme

Hei kaikille joulukiireiden keskelle! 
Sain vihdoin otettua kuvia makuuhuoneesta ja manttelitakan mukanaan tuomasta  uudesta ilmeestä. Sängynpääty vaihtui valkoiseen pellavahuppuun, kattoon Arieten tilalle valaisimiksi päätyivät yksinkertaiset riisipaperivalaisimet ja se sohva! Se siirtyi takaisin vintiltä makkariin!

Täältä löytyy kuvia vanhasta makuuhuoneen ilmeestä ennen takkaa!


-tuija-

 

17 kommenttia:

 1. AI että ku teillä on niin kaunista!! Mukavia joulunaluspäiviä! :)

  VastaaPoista
 2. Pakko kysyä tuosta lattiasta: oliko valinta vain esteettinen vai mietitkö myös kulutuksenkestoa? Jaksaisitko kertoa käyttökokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella huono valitsemaan yhtään mitään pelkän estetiikan takia, funktio on aina tärkeässä roolissa valintoja tehtäessä, niin myös tässä. Eli lattia on vanhaa lankkua ja maalattu valkoiseksi Betoluxilla. Ja nimen omaan sillä liuotinohenteisella ja kiiltävällä Betoluxilla, ei vesiohenteisella. Näin saavutettiin kova maalipinta ja helppo puhdistettavuus. Vesiohenteisen Betoluxin kiiltoaste on himmeämpi ja se imee likaa itseensä ihan toisella tapaa kuin kiiltävä, sileä pinta. Lisäksi kulutuskesto ei ole ollenkaan sama. Olen ollut sekä lattiaan, että maaliin enemmän kuin tyytyväinen. Helppohoitoinen ja kestävä. Tulee kuitenkin muistaa, että valkoinen lattia toimii huomattavasti paremmin makuuhuoneessa kuin esim. Keittiössä, vaikka on meillä ollut valkoinen keittiölattiakin edellisessä kodissa.
   Liuotin Betoluxilla maalaaminen on todella haisevaa hommaa ja lopullinen kovuus saavutetaan pinnassa vasta noin vajaan kuukauden päästä. Joten nämä asiat tulee ottaa huomioon ennen työstämistä. Mikäli halutaan käyttää hajutonta maalia, vesiohenteinenkin maali käy, mutta suosittelen sitä vain tummempina väreinä juuri tuon lian tarttumisen takia.

   Poista
  2. Meillä hiottiin ja lakattiin lankut koko kämpästä 2 vuotta sitten ja ne on ihan karmeat nyt jo (2 koiraa). Valkoinen, liuotinohenteinen Betolux on tällä hetkellä vahvin ehdokas korjaamaan tilanne.

   Eteishalli, avokeittiö ja olohuone ovat kaikki avointa tilaa ja olisi hyvä saada yhtenäinen ilme kaikkiin. Tämän vuoksi keittiön lattian laatoitus ei juuri nyt kiehdo, toivon että Betolux ratkaisisi ongelman (lakkapinta karmeimman näköinen keittiön vesipisteen edessä, ja se ei suinkaan ole koirien syy!)...

   Kiitän tästä ja ehkä toivon lattia-aiheista postausta 😊

   Poista
 3. Ihanaa <3 Noi oranssit laatikot... Onx ne mitä mä ajattelen?? Nam ;) -Pauliina

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia ja upea huone!! Niin kotoisa tunnelma. Kiitos, kun olet kuvannut monesta eri kuvakulmasta. Sai kokonaisvaltaisen käsityksen :)

  VastaaPoista
 5. Täydellinen huone ja koko blogi! Löysin tänne ihan äskettäin ja lyhyesti sanoen: olen syvästi vaikuttunut:):)

  Kysyisin tuosta valkoisen kaapin takaisesta seinästä: miten se on toteutettu? Tapetilla?


  - Anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitos! Tapetti on Cole & Sonsin Pompeian malli. Eikö tulekin vahva kolmiuloitteisuuden tuntu :)

   Poista
 6. Upea makkari. Olenko jotenkin harhainen, mutta ensimmäisessä kuvassa näkyy ruskea pisaranmallinen koukku, missä ripustin roikkuu, mutta toisessa kuvassa koukku on hävinnyt? ;)
  (en minä tarkkaan näitä kuvia tutki)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah haa, olet harhainen ! No ei vaan , se koukuton kuva on otettu aiemmin ennen kuin ehdin ruuvata pisaran paikalleen! Saamari kun oot tarkkasilmäinen :)))

   Poista
 7. Ihana makkari -kuten koko kotisi :) toistan itseäni taas:) Mietin,että millä valkoisen sävyllä olet maalannut tuon valkoisen kaapin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :)
   Voi ei niin mitään varmaa muistikuvaa kaapin maalisävystä, mutta uskon että se voisi olla F497, paljon muuta meillä ei ole käytetty

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!