sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukukka-asetelma

Tänään kokosin tämän vuode ensimmäisen joulukukka-asetelman. Harvoin ostan valmiita asetelmia, vaan valitsen mieluummin yksittäisiä kukkia ja kokoan ne itse haluamallani tavalla yhteen. Tilasin kukkakauppiaalta myös Kummituspensaan, mutta se ei ole vielä saapunut, joten siitä lisää ensi viikolla. Tähän ensimmäiseen asetelmaan, minkä ehdin koota ennen päivänvalon häviämistä, laitoin jouluruusun, joka on jokavuotinen joulukukkien ykkönen. Asetelmaan tuli myös yksi valkoinen ja vielä nuppuinen hyasintti sekä tuo harmaa kasvi, jonka nimen tietysti unohdin?! Mikä se on? Ei taida olla edes varsinainen jouluasetelmiin laitettava kasvi, mutta väliäkö sillä, sen kaunis harmaa sävy sopii hienosti yhteen vihreän kanssa. Pinnalle laitoin lopuksi sammalta ja muutaman valmiin sammalpallon.Ostatteko valmiit asetelmat vai kokoatteko itse ja mikä on suosikkikukka?

-tuija-


6 kommenttia:

 1. Kaunis asetelma! Ja tuo hopeinen taitaa olla hopealanka?
  Harvemmin teen isoja asetelmia, yleensä ostan yksittäisiä kukkia (amaryllis, hyasintit, jouluruusu) ja tuunaan ehkä vain siten että laitan kauniiseen ruukkuun tai vastaavaan. Kukan juurelle ehkä sammalta tai sisalia jolloin näyttää viimeistellymmältä. Mulla on paha tapa tappaa kaikki kukkiva ennen aikojaan, niin kovin suurta vaivaa ei senkään takia viitsi nähdä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina, niinpä taisi ollakin, hopealanka! Laitoin itsekin myös yksittäisiä hyasintteja purkkiin ja ympärille sammalta. Ja tuosta kukkien tappamisesta, samaa vikaa on liikenteessä täälläkin päässä. Olenkin vähän huolissani jo etukäteen sen kummituspuun kohtalosta. Toisaalta, se taitaa näyttää samalta kuolleenakin, joten jospa en edes huomaa sen heittävän henkeä :)

   Poista
 2. Onpa kaunis asetelma! Jouluruusu on omakin suosikkini, pari vuotta sitten koetin jopa istuttaa sen pihaankin, muttei jaksanut lähteä kasvamaan. Vietämme joulua yleensä mummolassa, minkä vuoksi ostamme kotiin hyasintteja pitkin joulukuuta ja aika simppelisti tökkään ne lasipurkkeihin. On sitten purkista kiinni, tuunaanko jotenkin vai annanko olla noin pelkistettynä. Jouluruusulle minulla on ihan oma valkoinen ruukkunsa. Ai niin, ja toisinaan myös kimppu punaisia tulppaaneja antaa kivasti väriä joulunalusajan kotiin. :)

  Hyvää joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin koittaa siirtää tämän jouluruusun pihalle keväällä, josko ilahduttaisi sitten pihalla. Meillä on pohjoispuolella taloa syvämultainen paikka, jossa uskoisin sen viihtyvän. Edellyttäen tietysti, että se säilyy hengissä siihen istutusaikaan saakka.
   Vie terveisiä kaikille täältä meiltä ja hyvää joulunalusviikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Kaunis on! Minäkin teen mieluummin itse yksinkertaisia asetelmia, kuin ostan valmiita, ne on usein niin "kukkakauppamaisia", usein vielä tungettu mukaan jotain paperia mini-paketteja, rusetteja yms mistä en niin välitä :D -Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauliina, sinä sen sanoit. Ne ovat juurikin kukkakauppamaisia, vähän liikaa kaikkea :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!