lauantai 28. joulukuuta 2013

Aleostoksia

Päivä toisensa jälkeen on harmaa ja sateinen, eikä kuvien ottamisesta omalla objektiivilla voi kun haaveilla. Siksi teen erilaisen postauksen ja käytän valmiita kuvia. Alennusmyynnit ovat käynnistyneet jo useissa verkkokaupoissa sekä liikkeissä  ja täytyy todeta ystäväni sanoin että,  "Ei tunnu paljon pohkeissa Joulu painavan".  Sen verran rivakasti alennustuotteet verkkokaupoissa muuttuvat "out of stock"- tunnuksen alle ja ihmisiä rynnii aleostoksilla tavarataloissa sekä kaupoissa. Ei sillä, että itse voisin ylentää itseäni mitenkään alennusmyyntien yläpuolelle, vaan siellä samassa ruuhkassa painelin eilen itsekin menemään ja verkkokaupastakin on yksi ostos klikattu kotiin. Kävin mm. Sisustuksen koodissa Turussa kurkkimassa alennustavaraa ja Vipp poljinroskiksen lumoissa ostin sieltä saman valmistajan suola- ja pippurimyllyt puoleen hintaan. Bonuksena hyvälle diilille, tapasin toisen Koodin omistajista livenä, iloisen Annen, joka palveli tiskin takana Maijan kanssa.

Verkkokaupasta kotiin klikattu tuote oli puolestaan klassiset konjakinväriset saapikkaat hyvällä -40% alennuksella. Seli seli, en välttämättä tarvitse näitä mutta...
Muihin alennusmyynteihin ei näemmä kannata edes mennä katsomaan, sen verran heikko tuntuu liha olevan! Mites teillä, omaatteko kovan itsekurin vai löysitkö jo itsesi selittelemässä ostoksiasi?

-tuija-

kuvat: Vipp ja Boozt

6 kommenttia:

 1. huvittaa - ensiksikin nuo kengät -aivan ihanat!!!! miten ovatkaan makuuni. Toinen on sitten tuo ,että INHOAN alennusmyyntejä!!!!! ei ollenkaan johdu siitä, että olisi vara ,mutta inhoan sitä ruuhkaa ja ostamisen pakkoa. Joka vuosi olen pystynyt ne välttämään ... ajattelen aina niin,että jouluksi on ostettu mitä piti ja sillä mennää ja loppujen lopuksi emme tarvitse mitään enempää...sillä olen pärjäillyt. Miten vähän me ihmiset tarvitsemmakaan ja miten paljon me kuvittelemme tarvitsevamme ...!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, ihastuin kenkiin välittömästi ja sitten oli turha yrittää selitellä itselleen mitään järkevästä ostamisesta :)
   Nyt kun lapset ovat jo isoja, olemme perinteisesti jättäneet lahjojen oston jouluna vähemmälle ja hankkineet tarvittavat jutut vasta alennusmyynneistä. Näillä ostoilla ei kyllä ollut sen asian kanssa mitään tekemistä :)
   Taidan olla niitä harvoja ihmisiä, joita ei tunnu ryysis kaupoissa juurikaan ahdistavan. Nautinkin tietyllä tapaa hektisyydestä ja elämästä ympärilläni. Se seikka ei kyllä poista oikeaa pointtiasi tuosta turhasta kuluttamisesta. Tänään tuli oikein herättävä dokumentti ykköseltä, jossa nuori mies luopui kaikista tavaroistaan vaatteita myöten ja valitsi niitä sitten yksi kerrallaan takaisin. Nukkuikin aluksi lattialla patterin lämmössä pelkkä pitkä takki yllään.

   Poista
 2. Näin juurikin saman dokumentin:)... Olen joskus ollut siinä tilanteessa, että ajattelin etten enään tahdo velkaa, en omakotitaloa , en sitä tavaramäärää mitä nuorempana oli ...ja kas kummaa,,, miten kävikään. Asun omakotitalossa , iloisesti on taas velkaa:/ - haluan ostaa juuri tietynlaiset kynttilänjalat .. niin ja kengät - ja puolustelen sillä, että kait sitä on sitä ikäluokkaa ,joka on kasvanut siihen, että nämä kaikki osittain tuo myös turvallisuutta. Plääh! joten eipä ole vara mitään sanoa - nöyränä vain myöntää, että näillä mennään. Onneksi kuitenkin ostan tosi harvoin mitään - mutta haaveilen enemmän ;) niin ja alennusmyynneissä minua hirvittää juuri se hektisyys - olen vähän erakko;)..

  VastaaPoista
 3. Kiva kun poikkesit meillä :)
  Ja nuo myllyt on niin hienot, sopivat tosi hyvin teidän upeaan keittiöön. Toivottavasti (ja varmasti) ovat myös loistavat käytössä!

  Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuvat olevan oikeinkin laadukkaat. Myllyt jauhavat suolan ja pippurin hienoksi kunnolla, eikä jätä paloja liian isoksi!
   Ihanaa uutta vuotta sinullekin Anne :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!