maanantai 25. marraskuuta 2013

Yksi murhe vähemmän!

                                                                                                    *BLOGIYHTEISTYÖ*


Ensimmäisen kerran kirjoittelin Ava Roomin mainioista päiväpeitoista jo vuosi sitten täysin ilman lahjuksia tai  yhteistyötä kyseisen firman kanssa. Siksi on toivon mukaan helppo olla uskottava ja objektiivinen, kun jatkan tuotteiden  kehumista, vaikka tällä kertaa yhteistyöstä onkin kyse.
Yleisin riidanaihe siivouksen saralla nuorison kanssa, taitaa olla petaamaton peti ja lattialla makaavat vaatteet. Näin ainakin meillä. Ihan sama millainen designloimi on  ollut tarjolla, ei sitä tunnuta saavan sängyn päälle vedettyä, vaan sen paikka on  mytyssä lattialla tai piilossa kaapissa.

Petausongelmaan puututtiin tehokkaasti Ava Roomilla jo  2007 ja mainion tuotekehityksen tuloksena syntyi AVA päiväpeite, jota ei tarvitse riisua pois yöksi ja, jonka ansiosta petaaminen aamulla käy käden käänteessä, vetoketjun sulkemalla.
Malleja löytyy kerrossängyistä erilevyisiin runkopatjamalleihin ja jopa parivuoteiden peittoihin. Värivaihtoehtoja on useita ja vetoketjun värin voi valita joko peitteen sävyiseksi, tai siitä erottuvaksi.

Alla näky, johon lähdettiin hakemaan ratkaisua Ava peitteen avulla ja kas, ihme tuntuu olevan tapahtunut. Vuode on ollut pedattuna melkoisen hyvin peiton saapumisesta lähtien, joten olen enemmän kuin tyytyväinen.Tosin vaatteet makaavat yhä lattialla. Noh, kaikkea ei vaan voi saada!Peitto puetaan runkopatjaan pujottamalla se rungon ympärille petauspatjan alle. Peitto on jämäkkä ja laadukas ja se asettuu kauniisti suoraksi ilman tempoilua, vaikka alle jäävät nukkumapeitot. Vetoketjut liukuvat hyvin ja peite pysyy hyvin paikallaan, vaikka vuoteella oleillaan päivälläkin. Olen erittäin tyytyväinen ja vaikka olen aiemminkin näistä asiakkailleni kertonut, nyt voin myös omakohtaisen kokemuksen kautta näitä lämpimästi suositella.


Peiton väriksi, pojan toiveesta, valikoitui valkoinen, keltaisella vetoketjulla. Johtuen arasta valkoisesta väristä valitsin mallin, jossa "kannen" saa irroitettua vetoketjuilla kokonaan irti tarvittaessa pesua varten. Silloin ei tarvitse joka kerta pestä koko peittoa. Vaihtoehtoisesti kannen voi valita myös kiinteäksi, jolloin vetoketjua on vain sivuilla, mutta ei  jalkopäädyssä. Molemmissa tapauksissa vuode avataan avaamalla vetoketju ja siirtämällä, pääliosa vuoteen jalkopäätyyn. Aamulla. peitto suoristetaan ja vetoketju suljetaan. Tyynyille ja peitolle jää hyvin tilaa peitteen alle. Peittoon voi valita myös erillisen taskun, jossa meillä säilytetään öisin puhelinta, kirjaa ja/tai kuulokkeita.


Halutessaan nukkumatyynyt voi pujottaa päiväksi myös Ava Roomin tyynypusseihin, jolloin niistä tulee päiväksi koristetyynyt.


Samalla hoidettiin kuntoon myös toinen huoneen "ongelma", joka tosin oli ihan itse aiheutettu. Valkoisen ison ja "hiukan" likaantuneen maton päälle, laitettiin pienempi Ikean Ruta matto tuomaan huoneeseen väriä ja piilottamaan pahimmat mustat jäljet. En ottanut valkoista mattoa alta pois, koska se on iso ja peittää lattiaa isommalta alalta, kuin tuo uusi matto. Näin saavutin sekä ison koon, että uuden ilmeen ja valkoista mattoa ei tarvitse säilöä mihinkään, vaan se voi odottaa pesua rauhassa lattialla.


Niin kuin otsikkokin kertoo, päästiin meillä nyt yhdestä murheesta eroon. Ei niin isosta tai vakavasta, mutta ärsyttävästä kumminkin! Hip hei!

Viimeistä marraskuun viikkoa viedään. Koitetaan kestää se ja tämä maanantai. Siis hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

-tuija-

14 kommenttia:

 1. Olen haaveillut tuollaisesta meidänkin pojan sänkyyn. Vaikuttaa niin kätevältä! :)

  VastaaPoista
 2. Kappas, meillä on ihan sama ongelma vuoteiden ja vaatteiden kanssa. Syytän kyllä puolisoa lasten sotkuisuusgeenistä ;) Huoneesta tuli tosi kiva kokonaisuudessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas ;) Miten voikin? Haluan omaa kasvattajaroolia varjella sillä uskomuksella, että näin on kaikillla!!
   Kiitos kehuista, tykkäsin itsekin :)

   Poista
 3. Voi, melkein säikähdin, että luetko mun ajatuksia.. :-) Kerroin juuri viikonloppuna miehelleni tälläisesta ratkaisusta ja sanoin hänelle, että täytyy etsiä käsiini näiden valmistaja. Ajattelin googlailla, kun en tuon firman nimeä muistanut, mutta nytpä ei tarvitse. Joten kiitos. :-) Ajattelin jo ehdottaa isälleni peiton tekemistä, mutta taidanpa säästää hänen aikaansa ja tilata peiton kuitenkin.. ;-)
  Huone näyttää ihanan raikkaalta, keltainen toimii tosi hyvin väriä tuomassa. Ja upea tuo peltikaappi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, joka täällä "huutelee" ja edellisen kommentin kirjoitti on Pia. :-)

   Poista
  2. No katsoppas, kun sattuikin sopivasti ajatusten luenta :)
   Keltaisen käyttö saikin alkunsa tuosta keltaisesta pukukaapista, joka on talon sähkölaitoksen ajoilta.

   Poista
 4. Odottelen juuri kangasnäytteitä Ava Roomilta, ja sen jälkeen kun väri on päätetty, niin tilaan joka sänkyyn tuollaiset peitteet! Sen
  jälkeen teinin huoneen sänky täytyy olla AINA siististi pedattu.
  Kivalta näytti tuo keltainen vetoketju. Uskaltaisinkohan repäistä meillekin värillisiä vetoketjuja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kunnon ukaasi päälle vaan, kun ei tarvitse kuin vetoketju enää vetää kiinni :)
   Värillisillä vetoketjuilla saa kyllä ihan uuden fiiliksen peittoihin, vaikka perusvärit ovatkin pikäikäisempiä ratkaisuja. Meillä poika halusi keltaisen vetoketjun ja minä annoin periksi!

   Poista
 5. Tuota on kanssa joku hetken miettinyt. Ajattelin ensin, ettei tuo voi olla millään muotoa käytännöllinen, mutta jos kerran jo tuloksia on tullut niin kai se on pakko uskoa :)

  Silmät osuu taas tuohon tapettiin, tuo oman pirteyden huoneeseen, keltaisen lisäksi.

  VastaaPoista
 6. Mistä olet hommannut tuon keltaisen aino aalto-julisteen? Jakkara taulu meillä jo olisi. Yt:Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juliste on ostettu Artekin liikkeestä samaan aikaan jakkarajulisteen kanssa.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!