sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Vierashuoneen talvisisustus


Edellisen postauksen inspiroimana, kaivoin esiin viime talvena tekemäni lehtikuusitähdet ja asettelin ne esille vierashuoneeseen. Kannoista tekemäni pikkupöydät sopivat ilmeeseen kuin nakutettu ja samalla petasin vuoteeseen jo tutuksi tulleet peuralakanoiden seuraan  tekoturkispeiton sekä toisen valkoisen torkkupeiton.  Kuusen oksa maljakkoon ja valmis.  Aloitan kodin pukemisen talveen ja jouluun hiljalleen näin marraskuun alussa ja  lisään koristeita pikku hiljaa. Varsinaiset joulukoristeet astuvat kuvaan kuitenkin vasta viikko pari ennen aattoa. Näin toimien, saan nauttia koristeista pitempään, koska heti joulun jälkeen olen jo yleensä kyllästynyt koko talveen ja siivoan koristeet pois tammikuuhun mennessä. Näin tapahtui aina, vaikka olisin koristellut kodin vain paria päivää ennen aattoa.  Tämän enempää yhteen huoneeseen en koristeita yleensä laitakkaan ja tykkään enemmän tuollaisista kevyesti talveen viittaavista jutuista, kun varsinaisesti joulukoristeista. Tein sisustuksen kahdella eri matolla, valkoisella ja punaisella. Näettekö miten tila muuttuu pelkästään väriä lisäämällä? Tiedän kummasta itse tykkään enemmän, mutta kumpi on sinun suosikkisi?


-tuija-


44 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä. Kyllä tuo punainen matti tohon tilaan hieman särmää tuo!

  -miessisustaja

  VastaaPoista
 2. Matti tai matto mitä näitä nyt on. =)

  -miessisustaja

  VastaaPoista
 3. Todella kaunista! Ja tykkään tuosta punaisesta matosta enemmän :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HEINIE, minäkin tykkään punaisen maton tuomasta syvyydestä :)

   Poista
 4. Kyllä teidän vieraiden kelpaa. Kaunista! :) Molemmat vaihtoehdot ovat kyllä todella kauniita, punainen tuo särmikkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) molemmat ovat kivoja, mutta punaisen tuoma syvyys ja tunnelmallisuus puree nyt enemmän talvea kohti mennessä.

   Poista
 5. WAU! Nuo tähdet on kyllä ihan huippukauniita! Ja ääneni menee tuolle punaiselle matolle. En osaa sanoa miksi, jotenkin vain koko tila on sen kanssa raamikkaampi ja tunnelmallisempi. Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta. Tähdet olivat viime vuoden lempparit ja vieläkin tykkään niiden yksinkertaisesta kauneudesta. Punainen matto saa minunkin ääneni juuri tunnelman takia. Mukavaa sunnuntaita sinullekin :)

   Poista
 6. Kyllä tuolla kelpaisi vieraana viihtyä! Itse ehdottomasti valkoisen maton kannalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Wanderer, valkoinen onkin ollut huoneessa jo toista vuotta ja tykkään siitä edelleen. Nyt vaan talven tullessa tykkään punaisen maton tuomasta lämmöstä ja tunnelmasta. Tykkään myös usein rikkoa liian tasaista sisustusta epäkohdalla tai tyylistä poikkeavalla jutulla. Kun toinen tykkää ja toinen ärsyyntyy, on sisustus kokonaisuudessaan onnistuneempi kuin silloin kun kaikkien mielestä se on "ihan kiva" :)

   Poista
 7. Tosi kaunista ja kiitos uudesta ideasta käyttää rakastamiani lehtikuusenoksia!

  VastaaPoista
 8. Inspiroivan kaunista! Tykkään että luontoa tuodaan sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos sait inspiraatiota! Tykkään itsekin noista :)

   Poista
 9. Kaunista niin kuin aina teidän kodissanne. Punainen matto on mun lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lumi. Punaisella mennään nyt kylmin aika ja keväällä katsotaan tilanne uudelleen :)

   Poista
 10. Kaunis huone! Nyt pitäiskin keksiä mistä löytyisi lehtikuusi, niin voisi tehdä noita tähtiä itsellekin. Ihanat! Punainen matto tuo hurmaavan tunnelman tuohon huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra. Viime vuonna hulluna etsin noita lehtikuusia joista voisi napata pari oksaa. Löysinkin yhden tosi läheltä ja nyt kun olen rauhassa tilannetta tutkaillut, olen huomannut että täällä kaupunki on istuttanut niitä paljon :)

   Poista
 11. Punainen matto on kaunis, ehdottomasti parempi minun mielestäni :) Upea huone!

  VastaaPoista
 12. Punainen! Matkalaukuille jos ei paikkaa löydy niin meiltä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, vielä löytyy paikka :)
   Kirppiksillä muuten tuntuu niitä aika hyvin pyörivän, mutta välillä hirveään hintaan. Päätin etten itse maksa yli kahtakymppiä laukusta ja siihen hintaan sai etsiä kyllä tovin :)

   Poista
 13. Onpas täällä jo kommentteja, muttei yksi lisää kai tee pahaa ;) Sisäinen minimalistini sanoi ensin, että ehdottomasti valkoinen matto, mutta kun katselin kuvia useamman kerran, niin tuohan tuo punainen huoneeseen aika upean lämpimän tunnelman. Kannatan mattojen vaihtelua fiilisten mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Helppo tapa uusia huoneen fiilis :)
   ja ei, kommentteja ei koskaan ole liikaa!!

   Poista
 14. Oi, miten ihana vierashuone! Tuolla kelpaa vieraan nukkua! Tässä huoneessa on nyt juuri sellainen tunnelma minkä haluaisin meille jouluksi olohuoneeseen!
  Minä ihastuin enemmän tuohon kuvaan, missä on vaalea matto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsinnia, kiitos sanoistasi ja kiva jos tila toimii inspiraationa :)

   Poista
 15. Niin kaunis vierashuone, tuolla yöpyisi mielellään! Ja kyllä, punainen matto saa myös minun ääneni. :-) Antaa kivasti väriä ja jollain tapaa "rosoisuutta" vai mikä mahtaisi olla tuolle oikea sana, joka tapauksessa rikkoo hyvältä tavalla vaaleaa kokonaisuutta. -Pia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, koska huoneessa on pitkään ollut tuo valkoinen, huomaan minäkin kaipaavani syvempää tunnelmaa. Rosoisuus on ihan hyvä sana, rikkoo liikaa kliinisyyttä :)

   Poista
 16. Huomenta Tuija :).

  On taas niin kaunista. Mikä valaisinkisko systeemi ja mistä tuolla katossa? Itse olen suuri valaisinkiskojen fani niiden monipuolisuuden ja käytännöllisyyden takia. Pidän juuri tuollaisesta eleettömästä. Onko tuo Lampukkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaa Pia :) Kiskot ovat talon perua taidegalleria ajalta. Ne purettiin remontin tieltä pois, mutta osalle niistä suunnittelin uusiokäytön uudella paikalla. Ne ovat käytännöllisiä ja tuovat tarpeeksi valoa, lisäksi valon suunnattavuus on plussaa. Ja kyllä, ovat Lampukkaan!

   Poista
  2. Ok.

   Sellainen tuli tässä juuri mieleeni, että voisitko laittaa postausta sisälämpömittareista. KATSEEN KESTÄVISTÄ ! Olen noin sata vuotta yrittänyt etsiä sellaista, joka olisi kaunis ja / tai hauska, minkä voisi ihan oikeasti laittaa vaikka taulokollaasin sekaan. Olen törmännyt vain rautakauppaversioihin :(...

   Mukavaa päivää ja toivottavasti sinulla on ... ja onkin varmaan... esitää asiaan ihana ratkaisu ;).

   Poista
  3. Hah hah, hienosti haastettu ;)
   Mutta tiedätkö mitä, EI OLE ratkaisua, vaikka nyt kun sanoit ääneen, olen itse huomaamattani kamppaillut saman asian kanssa. Meillä on muutama tavallinen valkoinen ja huomaamaton mittari parin kaapin päällä (ei siis seinässä) ja niitä täytyy olla aina kurottamassa sieltä kaapin päältä jos haluaa nähdä asteet. Miksi ne ovat siellä kaappien päällä, niin juurikin siitä syystä, etten halua niitä seinälle, vaikka periaatteessa ovatkin aika huomaamattomat. Nyt kun asia tuli esiin näin ja sitä alkoi oikein ajattelemaan, täytyykin kehitellä asiaan ratkaisua :)

   Poista
  4. No just... minulla on kanssa mittari jossain tauluhyllyllä taulun takana piilossa tms. :) :)
   Olen pohtinut tuunaamista ja sitä eikä siinäkin masiinassa voisi ottaa rusinat pullasta kuten kellossa. Eli pelkkä koneisto ja saa tehdä itse sellaisen kun haluaa... Hmmm... Kuinka sen elohopeaputken saisi irti ehjänä...? Miksei myydä raakaversioita lämpömittarista kuten kellonkoneistoja...??
   Maailmassa monta on...

   Ja punaisen maton laittaisin. Siis tuohon teidän vierashuoneeseen siis...

   Poista
 17. Kaunis sisustus :) punainen on miunkin suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) saman mieleistä porukkaa. Melkein yksimielinen päätö!

   Poista
 18. Voi että on ihana tunnelma ja kaunista! Voin tulla teille vierailulle milloin vain. Tuleeko aamiainen sänkyyn, ettei tarvitse nousta tuolta lakanoista lainkaan? =) Punainen minunkin mielestä parempi matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna :) tule vain ja ota sitten pikkuinen mukaan. Saat nukkua pitkään ja aamiaisen vuoteeseen, sekä lapsenvahdin hetkeksi :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!