perjantai 1. marraskuuta 2013

Talvi-ilmettä

Eilen iltasella tapahtui jotain sellaista, mikä sai aikaan sen, että talvisemmat värit, materiaalit ja tekstiilit alkoivat  kutkuttaa mieltä, vaikka en tunnustaudukaan talven ystäväksi.
Ystäväni suvun omistuksessa ja pihapiirissä on yksi Suomen keskiaikaisista asuinkartanoista ja täällä upeassa rakennuksessa pääsin eilen käymään. Kartanon  kivinen kellarikerros on osa Flemingien mahdollisesti jo 1400-luvun lopulla rakennuttamaa asuinlinnaa ja siellä alakerrassa sijaitsee kartanon vanha keittiö. Tiedättekö sellainen, jossa on metrin paksuiset kiviseinät, pitkä massiivipuinen pöytä sekä valtava muurattu liesi ja leivinuuni. Ihan kuin elokuvien linnojen keittiöt, missä keittiöpiiat hääräävät esiliinoissaan. Ystäväni kertoi heidän viettäneen joskus jouluaattoa siellä  ja koin siinä seistessäni ja juttuja kuunnellessani jotenkin niin voimakkaan tunnereaktion, etten ole päässyt siitä yli vieläkään. Miten UPEA kokemus täytyykään olla viettää joulu tuollaisessa ympäristössä.
Kotiin päästyäni olin kauhean inspiroitunut kaikesta kokemastani ja aloinkin mietiskellä talvisempaa ilmettä kotiinkin.

Alla olevat kuvat ovat Hobby Hallin inspiraatiokuvia, eivätkä ollenkaan pöllömpiä. Peura-aihe viehättää edelleen ja huomasinkin, että noita viime vuonna tilaamiani pussilakanoita saa taas.


Vaikka noita eläintyynyjä näkyy vähän joka paikassa ja joka valmistajalla, joku niissä minua viehättää.  Myös valkoiset villaiset torkkupeitot ja lampaantaljat kuuluvat meidän talvi-ilmeeseen.


 Värikkäämpiä ja ihanan tunnelmallisia talvikoti-ideoita esittelee puolestaan H&M Home.Millä te teette kotiinne talvi-ilmettä?

-tuija-

Muistakaa kaikki käydä kaupassa tänään, huomenna on pyhä ja kaupat kiinni!


4 kommenttia:

  1. En nyt suoraan vastaa kysymykseesi koska olen juuri löytänyt blogisi ja selannut sitä koko aamun..olen ihan" pähkinöissäni" - jos oppilailta kysyis tätä tunnetta :)) !!!-.sinun tapasi kirjoittaa sai minut niin hyvälle tuulelle ja mitkä kuvat… ja mikä asunto - huoh..kaunista niin kaunista. Pidin juurikin siitä mistä kirjoitit jossain, että : ei liian ryppyotsaisesti vaan huumoria mukaan !!! koukutuin tähän ihan heti - onneksi ei ole arkiaamu. Talvisisustus meillä on juurikin näkyvä verhoissa..päiväpeitteessä…!!! Olen itse keikallaan Marimekkoon ja rakastan vahvoja kuvioita , vahvoja värejä …välillä niitä runsaasti …ja sitten huomaan, että suurimman osan aikaa ikkunoissamme riippuu mustavalkoista kaivoa tai kivet-verhoa.. - yhtäpaljon nautin siitä kun ei ole verhoja ollenkaan - viime kesänä meille tuli uudet ikkunat ja hitaasti olen raaskinut niille verhoja laittaa- ehkä juuri tämä tuleva talvi pukee ne pikku hiljaan… tiedä tuota kuinka saan inspistä blogistasi - ainakin tänään aion kahlata sen vielä uudestaan läpi ja fiilistellä.. onneksi nyt on aikaa. Ja ihan varmasti olen naulittuna tv.n ääreen 9.12. -miten sattuikin juuri Annen päivänä - ei pääse unohtumaan… on kyllä muutenkin ohjelma mitä odottaa.Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Hei Anne, olipas ihana perusteltu ja lämminhenkinen kommentti! Tervetuloa matkaan mukaan ja mukavaa,että olet löytänyt luettavaa. Jännittää tuo 9.12 etukäteen jo melkoisesti, mutta eikös se niin mene, että mikä ei tapa, se vahvistaa :)

    VastaaPoista
  3. Nää kuvat on kaikki niiiin sykähdyttäviä!!♥

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!