keskiviikko 6. marraskuuta 2013

New York Cheesecake

Tämän viikon hektisyys heijastuu väkisinkin blogiin, mutta jaan teille pikaisesti ihanan juustokakun kuvat, jonka valmistimme poikani kanssa muutama viikko takaperin. Olemme molemmat äärettömiä juustokakun ystäviä ja vuosikausia olemme metsästäneet parasta juustokakun reseptiä.  Olemme testanneet kymmeniä ja kymmeniä eri versioita, eikä tämäkään täydellinen ole, mutta aika hyvä kumminkin. Etenkin, jos olisin tajunnut muokata reseptiä siten, että olisin lisännyt vadelmia myös juustomassan joukkoon. Tarjoilulämpötila on  olennaisen tärkeä asia kakkua tarjottaessa. Juustokakun täytyy antaa mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta ota se huoneenlämpöön lämpenemään noin tuntia ennen tarjoilua. Kylmänä juustokakun aromit eivät pääse esille samalla lailla, vaan suuhun jää rasvaisen kalvoinen pinta ja maku ei ole niin täyteläinen. Kakku on tehty muokaten tätä ohjetta siten, että vaihdoin pohjan voileipäkeksit  täysjyväisiin Digestiveihin ja seuraavalla kerralla lisään jäisiä vadelmia juustomassaan ennen uuniin laittoa. Tarjoilin kakun  tomusokerista ja vadelmista sekoitetun hillokkeen kanssa. Nam!
-tuija-14 kommenttia:

 1. Juustokakun ystävä minäkin. Niinkin paljon, että näiden kuvien jälkeen tekisi mieli lähteä ostamaan jostain kakkuvuokaa tähän asuntoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainut huono puoli juustokakussa on se, että sitä ei voi syödä samana päivänä, joten äkilliseen himotukseen pitää valita jotain nopeampaa :)

   Poista
 2. Huh, miten herkullisen näköistä! Pakko kokeilla tätä ohjetta, kun seuraavan kerran teen juustokakkua.

  VastaaPoista
 3. Nam! Näyttää superhyvältä!!! Juustokakut on herkkua:P

  VastaaPoista
 4. Oijoi cheese cake! Juuri kahvikupillisen nauttineena melkein maistoin tämän herkkupalan suussani. Ehdottomasti kokeilen, että tunnen myös oikean maun! :)

  VastaaPoista
 5. En tiedä mitään parempaa, kuin juustokakku!! Ja juuri uunissapaistettu.
  Tästä tuli ihan mieleen Frendien juustokakku-jakso, sitä kakkua haluaisin maistaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti uunissa paistettu munkin mielestä. Liivateversiot ei ole yhtä hyviä!

   Poista
  2. Piti vielä jatkaa, että nyt mä en muista tuota juustokakku-jaksoa ja alkoi ihan vaivata asia :)
   Pitääpä koittaa kaivaa jostain tuo jakso!

   Poista
  3. Jakso löytyy muistaakseni seiska kaudelta, siinä Chandler ja Rachel varastaa naapurille lähetetyn juustokakun. :D

   Poista
 6. Cheesecakes <3 Silloin harvoin kun leivon kakkuja, leivon aina juustokakkuja. Tätä on varmaan pakko seuraavaksi kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa :) Mun toinen rakkaus on Key lime pie, a piece of heaven :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!