torstai 21. marraskuuta 2013

Juhlava pöytäliina - Meira Cafe Hieno DIY -

Koska DIY on toinen nimeni olin onnellinen tullessani valituksi, Indiedaysin ja Meiran Cafe Hieno -yhteistyökampanjaan. Sain käyttööni  kaunista Georgi Eremenkon suunnittelemaa Meira Cafe Hieno Winter Edition -kangasta. Kankaan nähtyäni en empinyt sekuntiakaan, vaan tiesin heti tekeväni siitä salin pitkälle pöydälle runsaan, lattialle asti valuvan pöytäliinan. Upean raikas, mutta runsas kuosi olisi juuri sitä, millä saisin juhlavaa ilmettä jouluksi valkoiseen saliin. Koska pöytä on itse tehty  ja on kooltaan valtava, ei sille ole ollut helppo löytää valmista liinaa. Pöydälle katoin liinan pariksi paljon kynttilöitä ja tuikkuja, havuja ja kuusen käpyjä ja soitin ystävät sunnuntaiseen kahvihetkeen ennen joulukiireiden alkamista.

Opin juomaan kahvia vasta 19-vuotiaana silloisessa kesätyöpaikassani. Mehun sijaan, tuntui aikuisemmalta juoda kahvia ja äitini esimerkistä, aloitin  heti  mustasta kahvista, ilman sokeria tai maitoa. Tänäkään päivänä aamu ala hyvin, ellen saa paria kupillista mustaa, höyryävää kahvia.


Jos sinuakin kiinnostaa vastaavanlaisen pöytäliinan ompelu, se tapahtuu seuraavanlaisesti.

LATTIALLE VALUVA PÖYTÄLIINA

1. Koska ison lattialle asti valuvan pöytäliinan valmis leveys on isompi kuin kankaan leveys, aloitetaan yhdistämällä ensin  kaksi leveyttä  kangasta yhteen. Aseta kankaat  huolellisesti yhteen siten, että kuvio jatkuu saumattomasti kankaasta toiseen ja saumasta tulisi mahdollisimman huomaamaton. Itse silitin taitokset siitä kohtaa mistä kuviot yhtyivät ja neulasin kankaat vasta sitten.  Tämä vaihe vaatii eniten huolellisuutta, muuten liinan ompelu on varsin helppoa.
2. Mittaa pöydän pituus lattiaan saakka a+b+c ja lisää tulokseen 10cm käänteiden huolittelemiseen. Mittaa samoin pöydän leveys lattiasta pöydän yli uudelleen lattiaan ja lisää myös tähän mittaan huolitteluvara 10cm. Leikkaa kangas saamaasi mittaan ja silitä käänteet kaksinkertaiseksi 2,5cm+2,5cm. Näin silitettynä, käänteet on helppo ommella  ja edes neulaamista ei välttämättä tarvita. Ompele kaikki käänteet ja silitä liina. Valmis!Meiran Cafe Hieno -brändisivulle on koottu kaikkien kampanjaan osallistuneiden bloggaajien DIY- ideat ja te lukijat voitte käydä äänestämässä omaa suosikkianne. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan viisi Meiran herkullista tuotekassia. Jos tykkäsit minun ideastani, voit halutessasi antaa minulle äänesi täällä!


Kahvintuoksuista torstai-aamua kaikille!

-tuija-


13 kommenttia:

 1. Moi Tuija,
  odotan kovasti teidän kodin jaksoa koska tähän astiset kilpailijat on ollu niiiiin isoja pettymyksiä!
  T. Elina

  VastaaPoista
 2. Ihana kattaus, niin raikas ja jotenkin kuitemkin kotoinen ja erittäin kutsuva :) Sama täällä, että teidän kaunista kotia odotellaan telkkarista, sillä fiilikset edellisten kotien kanssa ovat olleet hieman vaisuja :) Ja onko pöydän päällä uusi lamppu, olen viissiin missannut jotain :)
  //San-na

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack San-na :)
   Ei ole uusi lamppu, vaan vanhaakin vanhempi. Joululahjalamppu ei selvinnyt rakennusteknisistä syistä(!) kesän yli ja nyt pöydän yllä roikkuu vanha valaisin. Hyvin sopii näköjään värit liinaan!

   Poista
 3. Kaunis kattaus! Harmi, ettei tuota kangasta ole saatavilla mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :)
   Harmi tosiaan. Vähän vastaavaa, samoilla väreillä, mutta enkeleillä näin jossain, mutta en kuolemaksenikaan muista missä!

   Poista
 4. Kaunis ja lämmin kattaus. Sopivasti värejä, eikä ollenkaan levoton, vaikka liina on noinkin iso ja kuviollinen. Aivan ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) Noin suuri liina, runsaalla kuosilla, olisi saattanut riitauttaa kyllä koko sisustuksen, mutta onneksi ei, vaan toimii!

   Poista
 5. Siis TUIJA taas osoitit ylivoimaisesti kykysi mielyttää MUN makuani !!! :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä kelpaa kaffitella tuollaisen kattauksen ääressä! Tuollainen maahan asti ulottuva pöytäliina on upean juhlava.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!