keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Himmeli mehupilleistä DIY

Viime vuonna ihastelin mustista mehupilleistä tehtyjä himmeleitä ja tänä vuonna toteutin itsekkin sellaisen. Ajattelin optimistisesti vaikeimman osan olevan mustien pillien löytämisen ja  muuten homman olevan melko helppo. Väärin! Pillit löytyivät heti Tiimarista, mutta mistä saa aivoja, jotka käsittävät himmeliohjeet? Entäs sitä kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä? Kahden valmistusohjeen lukemisen jälkeen, en vieläkään ymmärtänyt mihin kulmaan sidotaan ne kaksi seuraavaa pilliä, mitkä lisätään ensimmäisten kolmen jälkeen. Tuntia ja kolme You Tube videota myöhemmin olin viisaampi. Ok, helppo homma! Taas väärin! Miten voi kaksitoista pillin palaa saada koottua peräjälkeen seitsemän kertaa väärin, vaikka ihan varmasti oli tekevinään oikein? Lopuksi raivoitkun partaalla päätin tehdä himmelin valmiiksi, vaikka siihen menisi koko yö! No ei mennyt koko yötä ja lopulta kokoaminenkaan ei ollut kovinkaan vaikeata, mutta tarinan loppuun voin todeta, että taitaa olla ensimmäinen ja viimeinen himmeli, jonka teen. Ai niin, sillä että pillin palat leikataan samanpituisiksi, ON merkitystä!


-tuija-

P.S. Myydään  mustia  pillejä ilman takuuta!
P.S. Jos joku nyt haluaa hermonsa menettää, ohjeet siihen löytyy täältä!

37 kommenttia:

 1. Kaunis on , harmaista hiuksista huolimatta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oikeasti läheltä katsottuna ole kovin kaunis, mutta kiitos Ihana <3

   Poista
 2. Sulla on selvästi jäänyt se yläluokkien pakollinen käsityötunti olkihimmelin kasaamisesta väliin? Aika hauska ja modernisoitu versiohan tuo on.

  Nimim. Ei herkkua, mutta tiedän, miten toi tehdään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai onko teille oikein opetettu tätä!? Ei meillä ollut sellaista tuntia :), mulla ainakaan!

   Poista
  2. Joo, mä olen liotellut niitä olkipillejä vedessä ja kyhännyt noita joskus peruskouluaikana.

   Tsekkasin tuon ohjeen, olipa surkea. Mutta tässä on vähän selkeämmin peruskolmion tekeminen: http://www.kotivinkki.fi/joulu/tee-itse-jouluksi/himmeli-mehupilleista

   Ja tässä hifistelyä, jos joku oikeasti haluaa viettää joulunpyhät näiden kanssa: http://www.kolumbus.fi/~w464799/himmeli/

   Poista
  3. Tuo kotivinkin ohje oli huomattavasti selkeämpi. Onnistui jopa saada siitä kuutio. :)

   Poista
  4. Tuo jälkimmäinen vaikuttikin mielenkiintoiselta, vaikkakin jumalattoman haastavalta sivustolta. Hyvä S, siitä se lähtee :)

   Poista
 3. Himmelisi on kaunis ja oman tekeminen houkuttaisi, mutta täytyy sanoa että tuo ohje on ihan surkea. :) kuvissa ei näy kuin yksi langan pää ja muutenkin tuntuu että jotain on jätetty kertomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No KIITOS, mustakin ohje on ihan hölmö. Luulin jo hetken, että mä en vaan ymmärrä :)
   Jos en Youtubesta olisi löytänyt videota, en olisi noilla kuvaohjeilla onnistunut ollenkaan!

   Poista
 4. Heh heh...tuo sinun himmelin tekeminen kuulosti hauskalta! Lopputulos on kuitenkin onnistunut, tuohan näyttää himmeliltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, hauska- ei ollut se adjektiivi, jota olisin eilen käyttänyt, vaikka nyt jo hymyilyttääkin ;)

   Poista
 5. Kurkkasin tuota ohjetta, ja olen samaa mieltä kuin S - ohje on harvinaisen huono ja epäselvä. Olen tehnyt joskus lapsena pienen himmelin jossakin kerhossa, eikä se muistaakseni ollut mitenkään hankalaa. Pitäisiköhän ottaa lasten mehupillit käyttöön? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ollut ei, heti kun sai kunnon ohjeet eteensä. Hetken jo luulin taantuneeni, kun en ymmärtänyt, en sitten millään :)

   Poista
 6. Hieno himmeli! Täytyy ehdottomasti kokeilla itsekin:)

  VastaaPoista
 7. Vai löytyi heti pillit Tiimarista!!!! Metsästin niitä koko viime syksyn, eikä löytynyt kuin paksuja! Heti huomenna menen tutkimaan konkka-Tiimarin valikoiman. Jos ei löydy niin ostan pillit sulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niitä paksumpia haitaripillejä, leikkasin vaan haitarin pois :)

   Poista
  2. Ai, näyttää ihmeen hyvälle jos on tehty niistä paksuista pilleistä! Haluaisin kyllä niitä ohuita pillejä. Jos joku tietää mistä niitä saa, kerro!

   Jessy

   Poista
 8. I love it!! Mihiskähän sais mahdutettua mustan itsetehdyn, kenties yläkertaan johkin?? ;) Ei maar, mahtaiskohan mun hermot kestää olleskaan! Meillä on vuoden verran nyt roikkunut ISO olkinen himmeli olkkarissa, tykkään siitä tosi paljon :)

  Vi ses!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato kuule ens tota livenä ja kehu vasta sitten :)

   Poista
  2. Syynään ens viikolla! Ja sithän sä voit kato jatkaa viel yhden illan himmelikurssilla... :D

   Poista
 9. Aivan ihana! Mä tein olkihimmelin yks joulu, mutta muovistakin olisi kiva kokeilla... mustia pillejäkin ostin jo aikaa sitten sitä varten. :D Mutta saapa nähdä, saako sitä aikaiseksi!
  Mainiot kummituskisut tuolla alempana. :D Kissat tykkää huomion keskipisteenä olemisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisen tekeminen luonnistuisikin jo erillä tavalla. Eihän se loppujen lopuksi vaikeaa ollut, mutta alkuun pääseminen tökki pahasti :)

   Poista
 10. Luin monta kertaa otsikon: Himmeli mehupileissä diy :D Hieno tuli!

  VastaaPoista
 11. Hauska juttu, just samaa olen suunnitellut....tosin mulla näyttäis pillien löytyminen olevan suurin ongelma!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itiksen Tiimarissa juu, siellä ei ollut....mut kiitos vinkistä -> käyn muissa Tiimareissa :D

   Poista
 12. Hieno himmeli ja väri mitä mainioin! Itsekin tein tässä joku aika sitten mustan pillihimmelin samoisilla ohjeilla - joutui ehkä hieman mietiskelemään mitenkä se tehdään... Mutta jos ken on innostunut ja saan vinkata, niin kuvalliset ohjeet ovat blogissani :)

  VastaaPoista
 13. Nauroin täällä taas ihan kipeenä noita sun kirjoituksia :). Ihanaa kun joku kirjoittaa avoimesti toilailuistaan ja siitä että aina ei vaan tajuu kaikkea :) :). Niin helppo samaistua varsinkin kun kuvassa on myös tuo kiukkuuntuminen ja tuskastuminen ja sen jälkeen... EN VARMANA!!! anna periksi ilmiö :D.
  Ja pakosta tulee mieleen eteispostaus mutta ihan eri syystä: reilusti kerroit seinän värikoodin muidenkin iloksi käyttöön.
  Näistä vaan kuvastuu avoin ja ystävällinen auttaja persoona ;). Mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisin kehdannut, olisi laittanut otsikoksi H******n Himmeli ;)

   Ja kiitos Pia sanoistasi. Jaettu ilo, on paras ilo <3

   Poista
 14. Mä niin tiedän tunteen! Mulla lensi pillit seinään ja parit itkupotkuraivarit tuli vedettyä. Ja ei, mä en tehnyt koko himmeliä, vain kolme osiota. Joten kunnioitan todella, todella paljon tuota upeaa himmeliä jonka olet ihan omin pikku kätösin tehnyt. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en muistakaan, koska joku muu työ olisi noin lahjakkaasti vastustanut :)
   No nyt se on tehty ja toista ei tarvitse ;))

   Poista
 15. mä innoistuin ostamaan Tiimarista mustia mehupilleja, kun oli kiva - 90 % alennusmyynti. Ihan vakavasti ajattelin tehdä joululomalla yhden, katsos joulu 2014 joululahjat ovat nyt työn alla. Saa nähdä miten käy, tuleeko kokonaista vai lentääkö pillit roskiin. Onneksi budjetti ei ole 20 sentistä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu halvalla sait hermoromahduksen ;))
   No, vakavasti ottaen, pidemmällä kärsivällisyydellä varustettu henkilö pärjää kyllä!

   Poista
 16. Kaunis himmeli :)
  Mä myös tein keltaisen ja mustan, aluksi piti ottaa pari kertaa alusta se kuvion teko, mutta kun sen hoksasi, ni se olikin ihan helppo homma :)
  Sainkin jo tilauksenkin, että kaksi himmeliä pitäisi tehdä :D

  Täältä löytyy mun teokset

  http://everythinggrowswhitlove.blogspot.fi

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!