tiistai 15. lokakuuta 2013

Tarjotinpöydät

Erilaisten tarjotinpöytien valikoima on lisääntynyt huimasti viime vuosina, eikä ihme, koska ne ovat oiva esimerkki kalusteesta, jolla on monta funktioita. Pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta, niitä on helppo sijoittaa ja siirrellä. Pieniä, kevytilmeisä pöytiä voi sijoittaa  nojatuolien tai sohvien päätyihin ja saada siten helposti huoneeseen  toiminnallista laskutilaa.   Kokoamalla muutaman erikokoisen tarjotinpöydän yhteen, voi niillä korvata myös vaikka olohuoneen sohvapöydän. Etenkin kulmasohvan ollessa kyseessä pyöreä sohvapöytä helpottaa kulkua sohvalle ja tekee kokonaisilmeestä ilmavamman. Tarjotin on myös  helppo napata mukaansa ja kuljettaa sen avulla mahdolliset naposteltavat ja herkut huoneeseen.

Kokosin muutamia eri valmistajien malleja katseltavaksi.TABLO
Mustalla tai puunsävyisellä jalalla, tarjottimessa kolme eri värivaihtoehtoa.

Korkeus: 53 cm
Design Magnus LöfgrenTRENDIG 2013
Tarjotinpöytä, luonnonvärinen, musta
Kaluste on käsin punottu, IKEA

Koko  62x62x70 cm

Färg & Form, Tarjotinpöytä, Musta tai valkoinen, 53 cm
BAILEY 

Tyylikäs siro tarjotinpöytä metallijalustalla ja puisella tarjottimella.
kaksi kokoa
Värivaihtoehdot:
Valkoinen, tammi
Trendikäs vaihtoehto, tarjotinpöytä  kupari-musta metalli pöytä
Korkeus 56 cm  Halkaisija 80 cm
www.wanillarose.com
Toinen trendituote
Marokkolainen pöytä

www.keittiovaline.fi


Minnie Mae tarjotinpöytä, eri kokoisiaTai tee tarjotinpöytä itse Kotivinkin mainioilla ohjeilla. Kuvat ja teksti täältä.

Tarvitset: tarjottimen (kuvan tarjottimet ovat laminoitua pahvia), tartuntapohjamaalia, joka voidaan sävyttää maalin sävyyn (Otex) ja siveltimen, täyskiiltävää maalia (Miranol) ja siveltimen, lakkabensiiniä pensselien puhdistukseen ja maalin ohennukseen, hiomapaperia karkeusluokituksilla P120, P180 sekä P240 ja P400, kynän, velcronauhaa, sakset.

Tee näin

1. Hio tarjottimen molemmat puolet ja jakkaran pinnat hiomapaperilla P120.

2. Pohjamaalaa jakkaran osat ja tarjottimen molemmat puolet tartuntapohjamaalilla. Anna kuivua ja hio pinnat kevyesti (P180).

3. Maalaa kaikki osat kolme kertaa Miranol-maalilla. Hio kevyesti maalauskertojen välillä siveltimen suuntaisin vedoin (P240 tai P400 hiomapaperilla).

4. Liimaa velcronauhan pehmeä puoli jakkaran reunaan. Joudut leikkaamaan ja kiinnittämään palat noin 2 cm:n pätkissä.

5. Piirrä jakkaran reuna keskelle tarjotinta, nurjalle puolelle. Liimaa nauhan piikkipuoli kiertämään viivan sisäpuolta.

6. Liitä osat yhteen: aseta tarjotin nurinpäin esimerkiksi maton päälle. Kohdista jakkaran kansi tarjottimen tarraan. Jotta pöytä on tukeva, tarjottimen halkaisijan ei kannata olla paljon suurempi kuin istuimen halkaisija. Jos erotus on suuri, ei ulkoreunalle kannata asettaa kovin painavaa esinettä. Nosta pöytää aina jaloista, se ei rasita tarrakiinnitystä.


Mikä olisi sinun suosikkisi?

-tuija-


2 kommenttia:

  1. Meillä on niitä Adean D-pöytä jotka on tosi käteviä, just sohvan eteen/tuolin viereen, voi laskea lasin yms. kun sohvapöytä on niin matala. Nyt meille tulee myös Hay:n tray pöytä. :)

    VastaaPoista
  2. Trayt meilläkin on.. Jätin ne pois postauksesta, kun ne tunnetaan niin hyvin ilman esittelyjä. Koitin nostaa esille vähän tuntemattomampia merkkejä. Adean D on näppärä :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!