maanantai 14. lokakuuta 2013

Sähkökaappi piiloon

Häiritseekö iso sähkötaulu seinällä esteettistä silmää? Haluatko piilottaa keskelle seinää kummasti asennetun termostaattiviritelmän tai löytyykö seinältäsi jokin muu kyhäelmä, minkä mielummin piilottaisit? Pienen ja matalan  epäkohdan, kuten edellisen vuokralaisen nyrkillä seinään esitetyn vastalauseen tai väärälle kohdalle poratun taulun kiinnitysreiän, voi peittää tavallisellakin taululla, mutta mikäli peitettävä asia on hiukankaan kookkaampi ja syvyydeltään paksumpi, ei homma hoidukkaan enää niin helposti. Esimerkiksi seinästä senttejä ulkoneva vanha sähkökaappi vaatii eteensä jotain, joka peittää koko höskän myös reunoilta. Kaupasta saa toki valmiinakin syviä kiilakehystauluja, mutta aina koko ei natsaa ja ainakin isoimmat taulut  saattavat olla myös melko kalliita. Olenkin siis jo vuosia askarrellut itse näitä syviä kiilakehystauluja, jolla piilottelen milloin mitäkin epäkohtaa.
Meiltä löytyy taidetta joka lähtöön, eikä siis vähiten näitä itsetehtyjä  tauluversioita, joilla on myös funktio.  Melko pienellä vaivalla valmistuu  normaalista 42mm lattialistasta (tai paksummasta rimasta, mikäli peitettävä asia on syvempi kuin tuo 4,2cm), omien mittojen mukainen kehikko, johon pingotan valkoista puuvillakangasta.  Usein olen käyttänyt kankaaksi vanhaa, jo kulunutta valkoista lakanaa, eikä kangasta ole siten tarvinnut ostaa erikseen. Kankaan kiinnitän kehikkoon  nitomalla sen taustapuolelta kiinni listoihin. Sen jälkeen maalaan (pohjustan)  koko pinnan valkoisella maalilla ja annan kuivua. Kuivumisen jälkeen taulunpohja on valmis taiteelle. Maalaa, piirrä, liimaa tai korista kangas miten haluat ja taulu on valmis. Voit myös halutessasi käyttää kankaaksi vaikka valmista printtikangasta, silloin säästyt maalamiselta!

ENNEN

kaapissa on sähkötaulu ja retkottavassa alakaapissa menee johtoja?!?

Tässä kehys valmiina nurjalta puolelta. Iso kehys vaatii keskelle vaakatukipuun, jotta ristimitta säilyy ja kehyksen kulmia voi vahvistaa pienillä kiiloilla. Taulun kiinnityksen tulee olla sellainen, että taulu on helposti pois nostettavissa, kun sähkökaappia tarvitaan. Meillä seinässä on vain kaksi ruuvia, jonka varaan taulu nostetaan roikkumaan.JÄLKEEN
ENNEN/JÄLKEENMitä sinä haluaisit piilottaa?


-tuija-

8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Emmi kivasta viestistäsi, luin sen sähköpostistani :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on rumia nuo sähkökaapit, varsinkin vanhat ja vähän suuremmat. Vanhat on usein myös rumasti kellastuneita, eli hyppäävät silmille aivan varmasti :)

  Tästä maalaamisesta tuli mieleen, me ei olla saatu ajatusta päästämme pois, että meillä joskus olisi molemmista koiristamme upea sinun tekemä maalaus :) Siis sellainen samanlainen mitä olet kissasta tehnyt :) Jos siis maalaushalua ja aikaa jossain kohtaa on, niin laita postia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjä ei sano töille koskaan ei, joten laitan teille meiliä joku päivä :)

   Poista
 4. Voi Vau! Mä haluaisin peittää meidän pienet, mutta rumat, silmää häiritsevät nykyaikaiset patterit vintissä. En tiedä olisiko tästä ratkaisuksi pattereiden peittämiseen, mutta ainakin voisi tehdä samalla systeemillä taulut, jotka voisi laittaa nojaamaan pattereita vasten. Jään ehdottomasti seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pattereiden peittäminen on vähän kinkkisempi juttu. Mikäli patterinne ovat sähköpattereita, älä peitä niitä millään, koska ne kuumenevat liikaa ja ovat tällöin paloriski. Jos patterinne ovat vesikiertoisia, voi niille tehdä koteloinnin vaikka mdf:stä, mutta silloinkin täytyy yläosaan tehdä runsaasti reikäystä, jotta ilma pääsee kiertämään ja tila edelleen lämpenemään. Näiden pattereiden eteen voi tietysti tehdä myös tuollaiset isot taulut ja laittaa ne mainitsemallasi tavalla nojaamaan seinään :)

   Poista
  2. Meillä on vesikiertoiset patterit, joten kestäisivät varmaan hyvin sen, että taulut nojaisivat seinää, samalla peittäen (väljästi) patterinrotiskot. Kiitos ihan älyttömästi hyvästä ideasta! :) Mulla on kaappi täynnä jämämaaleja, joten ne voisi hyötykäyttää "taideprojektiin" :) Aivan älyttömän kiva blogi tämä!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!