keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Onneksi en ostanut oliivipuuta!


Olen haaveillut isosta oliivipuusta, mutta empinyt tietäen sen kasvatuksen  haasteellisuuden ja tuntien omat hortonomintaitoni. Lauantaina ostin muutaman eukalyptuspuunoksan piristämään kotia ja tykästyinkin kovin niiden harmaanvihreään väritykseen.  Myyjä kertoi oksien olevan vieläpä varsin pitkäikäisiä ja ajattelinkin saavani nauttia niistä pitkään. Kukapa nyt oksat saisi hetkessä kuolemaan. No eilen ihmettelin oksien kuivahkoa ulkomuotoa ja huoli olikin aiheellinen, kevyt kosketuskin sai lehtiä varisemaan pöydälle. Mikä ihme vikana. Nostin ruukkua tarkistaakseni vesimäärän vain huomatakseni ruukun tyhjäksi. Jep! Onneksi en ostanut oliivipuuta!!

-tuija-

Entäs se kummituspuu? Kertokaas siitä, sehän on jo ihan kuolleen näköinen valmiiksikin. Miten se tapetaan?

16 kommenttia:

 1. :D "Entäs se kummituspuu? Kertokaas siitä, sehän on jo ihan kuolleen näköinen valmiiksikin. Miten se tapetaan?" Ah, repesin!

  VastaaPoista
 2. Kesällä meidän pikkupennut raateli oliivipuun niin pahasti, että tuskin tokenee siitä enää koskaan. Tiiäppä sitten, olisinko ilman heitäkään saanut puuta pidettyä hengissä. Tyydyn vaan näihin havupuihin :D

  VastaaPoista
 3. No mutta pitäähän sitä ihmiset kuivakukkiakin sisällä ;D

  VastaaPoista
 4. Meillä on se kummituspuu, pari viikkoa sitten ostin. Aattelin ihan tehdä siitä pienen postauksen blogiin - jää sitten joku muisto jos sattuu kuukahtamaan ; ) Tosin en tiedä sen elämänhalusta sen enempää, eikä tiennyt kukkakaupan myyjäkään kun kysyin... No, vähän jännitystä elämään! Oliivipuuta en ole muuten minäkään uskaltanut kokeilla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ostit? No sitte jään odottamaan postausta.
   Nauratti toi elämänhalu juttu, meiltä se tuntuu puuttuvan joka kasvilta :)

   Poista
 5. Minäkin olen ostanut nuita oksia joka talvi! Ovat ihania, pitääkin käydä katsomassa olisiko niitä myynnissä. Kukkakauppias sanoi, että parhaiten niitä saa talvisin.
  Kummituspuun tappaminen kuulema on tosi helppoa, mutta se ei haittaa kun se näyttää kuolleenakin kivalle. :D
  Minun tekisi mieli kokeilla oliivipuuta, vaikka moni kasvi hoidossani kuoleekin... mutta kunnon viherkasvit yleensä pysyy hengissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa kyllä oma typeryys. Oksat olivat niin kauniita ja nyt kuivia korppuja, äh miten voi unohtaa laittaa vettä?
   Luin juuri tuosta kummituspuusta ylen sivulta seuraavaa: Keväisin kummituspensas tulvahtaa täyteen pieniä keltaisia kukkia. Kesäisin se viihtyy myös ulkona ja kestää syksyllä asteen pari pakkasta. Kuulostaa niin hurmaavalta, mutta luulen että saisin odottaa niitä pieniä keltaisia kukkia hamaan tulevaisuuteen :)

   Poista
 6. Mulla on päinvastainen ongelma, sillä olen katsellut kotona jo monta vuotta erään ystävän meille hoitoon jättämää traakkipuuta, jota en saa hengiltä sitten millään. Ystävä oli kolme vuotta ulkomailla ja kun hän palasi, me lähdimme, ja menimme niin ristiin, että traakkipuu päätyi meidän muuttokuormaan. Olisiko sulla hyviä hoito-ohjeita, joiden avulla pääsisin rumiluksesta vihdoin eroon loukkaamatta ystävän tunteita? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah haa...on kuule vaikka millä mitalla. Ensimmäinen kuuluu: Muista kastella säännöllisesti aina kolmen kuukauden välein ;)

   Poista
  2. hei, en mä ole saanut traakkipuuta kuolemaan kohta kymmeneen vuoteen, vaikka kastelen sitä aivan miten sattuu. Todella harvoin. Vielä vihertää. Taidan käydä sen istuttamassa ulos ;)

   Poista
  3. Aah hah hah.... Koitappa sitä, eiköhän talvi hoitele homman ;)

   Poista
 7. Täältä osoitteesta on turha antaa mitään viherpeukalon ohjeita, hautasin just toisenkin taannoin ostamistani mehikasveista. Viimeinen saa kitua vielä hetken aikaa pöydän kulmalla.... :P
  Mutta sovittaisko että unohdetaan me noi oliivipuut sen semmoset, jookos!? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaan vaan, mutta saako vähän unelmoida tosta kummituspuusta. Nuo keväällä esiin tulvahtavat keltaiset pikkukukat kuulostavat vastustamattomilta :)
   ja sitä paitsi kukaan ei edes huomaa, jos se ehtii kuolla ennen kevättä. Paitsi tietenkin ettei sitten esiin putkahda niitä kukkia ;)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!