torstai 24. lokakuuta 2013

Liian valkoinen?

Muistanette manttelitakkapostauksen, jossa kaavailin kyseistä takkaa makuuhuoneeseemme. Asia on edennyt vaiheeseen, jossa takkakehikko on tilattuna, mutta sen toimituspäivää ei ole vielä vahvistettu. Tarkoituksenahan on rakentaa makuuhuoneeseen  manttelitakkakehys, johon istutetaan valmis bioetanolilla toimiva takkakehikko. Itse takan rungosta tulee musta ja manttelin päällys todennäköisesti marmorista. Koska takkayksikkö mustana on melko hallitseva, halusin rauhoittaa muut seinät. Vanha raitatapetti sai poistua ja tilalle on maalattu valkoista maalia. Toinen päätyseinistä on harmaalla maalilla ja toisen tapetoin Cole & Sonsin valkoisen ja harmaan sävyisellä illuusiotapetilla.
Vielä ilman  takan ryhdistävää vaikutusta,  noin valkoinen  kokonaisuus on,  noh melkoisen valkoinen. Tiedän, että monen mielestä liikaa valkoista ei voi ollakaan, mutta omaan makuuni huone tuntuu tällä hetkellä mielenkiinnottomalta . Takka on  tulossa peräseinälle kahden ikkunan väliin eli tuohon kuvassa näkyvän senkin paikalle. Takkakehikkoa on nyt odoteltu jo tovi, taidankin soittaa sen perään asap!

Voiko koti sinusta olla liian valkoinen? Olisi kiva lukea mielipiteitä puoleen jos toiseenkin!


-tuija-


P.S Täältä näet huoneen raitatapetilla
20 kommenttia:

 1. Kyllä voi :) Jos kaikki on samaa perusvalkoista niin ettei mikään erotu toisestaan niin minun makuun se on aika hengetön. Olen nähnyt myös sellaisia sisustuksia joissa on käytetty valkoisen eri sävyjä ja erilaisia materiaaleja ja silloin tilassa on tunnelmaa vaikka onkin valkoista. Silti allekirjoittanut ei itselleen valkoisia seiniä laita (edes hieman murrettu johonkin suuntaan pitää olla).
  Tuli tästä postauksesta mieleen että jokohan teillä on ihan erinäköistä kuin sillon kun ohjelma on kuvattu :D (Hymiöiden käytössä meinaa välillä karata mopo käsistä mutta eilisissä Hyvissä ja huonoissa uutisissa totesivat että blogitekstissä ei saa olla mutta kommenteissa juu...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa on kaksi ääripäätä. Toinen rakastaa tyhjää valkoista, askeettista tilaa. Teoriassa! Käytännössä lisään valkoiseen tilaan aina pehmentäviä tekijöitä. Pelkän valkoisen värin käyttö sisustuksessa on haastavaa, mutta juuri mainitsemallasi tavoin siinäkin voi onnistua. Itse rakastan juuri tuota eri tekstuureilla leikkimistä vaikka silloinkin yleensä kaipaan lisäksi ainakin puun lämmön.

   Hymiöistä! En taida koskaan olla jättänyt kommenttia ilman hymiöitä. Mun tapa kirjoittaa on melko suora ja töksähtelevä, joten on pakko koittaa pehmentää hymiöillä :) ja kerran vielä :)

   Poista
 2. Komppaan edeltävää: voi olla! Liian valkoinen ei oikein sytytä, mistään ei saa oikein mitään irti ja kokonaisuus on turhan lattea ja väritön. Itse kamppailen aina sen kanssa, onko tavaroita liikaa esillä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rrrakastan valkoista, mutta pelkässä valkoisessa tilassa tulee aina tunne, että jotain puuttuu. Olen myös kovien kontrastien ja vähän draamankin ystävä, joten itselle yleensä riittää lisäksi musta ja lämmin puun sävy :) Suosin myös harmaata.

   Eikö sisäinen tavarankerääjä tahdo pysyä piilossa? ;D

   Poista
  2. Sisäinen tavaroiden rakastaja viihtyy vähemmän on enemmän - yhtälössä, mutta ah, maailmaan mahtuu niin paljon kivoja juttuja! :D Omaa silmää omassa kodissa vaan häiritsee liika tavaramäärä esillä..pieni tila menee nopeasti tukkoon ja välillä tuleekin karsittua kaikki pois ja sen jälkeen katsottua ne kivoimmat (sillä hetkellä) esille - varsinkin, jos löytää jotain uutta ja kivaa, on lähes pakko ottaa jotain pois. Hirrrvee oravanpyörä... :D

   Poista
  3. Mutta sähän toimit juuri niin kuin pitää! Ei kaikkea kerralla esiin, vaan vaihtelevia asetelmia!. Mallisisustaja :)

   Poista
 3. Todellakin voi! Minun mielestäni täysin valkoinen koti on ihan keskeneräisen näköinen ja alan heti suunnittelemaan mielessäni että mille seinälle voisi värillisen tapetin laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama homma, paitsi mulle riittää harmaa, musta ja puu. Ja kyllä! Tapetitkin on kivoja :)

   Poista
 4. Jos kokovalkoisuus on asunnon juju, se voi toimia, mutta jos valkoisuus merkitsee vain kontrastien puutetta niin lopputulos on usein kalsea. Valkoinen sisustus pitää toisin sanoen tehdä taidolla, jottei valkoista tunnu olevan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit jalat suustani Riikka :)
   Kaikkein pahin on kontrastin ja jännitteen kokonaan puuttuminen!!

   Poista
 5. Takka varmaan nousisi kauniimmin esiin hieman tummemmalta seinältä. Pehmeä harmaan sävy tapetista? Olisi kaunista, kun marmorin tummat kohdat olisivat kuitenkin selkeästi tummempia kuin seinän harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiskohtaisista kuvista ei kovin hyvin näy, että huoneessa onkin tapetin lisäksi yksi harmaa seinä, enkä huomannut sanoa, että manttelitakka rakennetaan seinästä irti, ikään kuin hormikotelon eteen. Koko kotelo tulee mustaksi, joten takka ei tule suoraan valkoiseen seinään. Kotelo sen tosin tekee ja olet oikeassa, että musta valkoisella pohjalla, on kova kontrasti ja harmaan parina tunnelma olisi pehmeämpi, Olen vain itse kovien kontrastien ystävä ja siksi omassa kodissani teen näin. Selostin hiukan huonosti asian postauksessa, tarkoitus periaatteessa oli kertoa, että huone on nyt liian valkoinen, mutta kyllä siitä hyvä tulee kunhan valmistuu!

   Poista
 6. Oma koti voi todellakin olla liian valkoinen! Mutta jonkun toisen ei. Ihailen monia jopa täysin valkoisia sisustuksia, mutta omassa kodissa alkaa aina häiritsemään, jos valkoinen pääsee liikaa valloilleen :)

  Noita aiempia en ole ehtinyt kommentoimaan, mutta sanon nyt, että kiva kun näytit kasvosi! Innolla odotellaan täälläkin sarjan alkamista ja teidän sekä muiden upeiden kotien näkemistä telkkarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän samoilla linjoilla. Ihailen upeita valkoisia interiöörejä kuvista! Vaikka kyllä meilläkin taitaa olla osin liian valkoista yleiseen makuun verrattuna.
   Täällä odotellaan myös ohjelman alkamista jo kovin :)

   Poista
 7. Pidän valkoisen eri sävyistä kovasti, mutta itse en osaisi asua kokovalkoisessa tai pelkästään vaalein sävyin sisustetussa kodissa. En ole nähnyt elävässä elämässä kokovalkoista kotia, mutta lehtiä selatessa tulee tunne, että valkoinen on monen mielestä hienointa, mitä voi olla.

  Kokovalkoista ikävämpi on sisustus, joka on toteutettu yhteensopimattomilla vaaleilla sävyillä. Ei valita valkoista, koska se on arka, mutta ajatellaan, että vaalea on ylellistä ja sisustetun näköistä. Ja tähän eri beesin sävyjen (ja eri puulajien) kokonaisuuteen lisätään sitten kaikenkirjavat kukkopillit sun muut tekokukat. Jos rakastaa kukkopillejä, mikäs siinä, mutta antaisi sitten itselleen ja värikkäälle tyylille kokonaan vallan eikä yrittäisi hienostella beesinvärisin nahkakalustoin.

  Edellinen oli pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Oma kotini ei tule koskaan olemaan täydellinen, vaikka minulla ei kukkopillejä ole eikä tule.

  Kiitos mahtavasta blogista!

  VastaaPoista
 8. Heh, yksi hullu innostui kukkopilleistä! Värikäs kukkopillikokoelma vois olla makea keittiön avohyllyillä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Folkloristinen sisustus on itseasiassa varsin trendikästä. Värikäs kukkopillikokoelma valkoisessa keittiössä voisi toimia minulle :)

   Poista
 9. Tämä ei varmasti tule yllätyksenä, mutta mun mielestä koti ei voi olla koskaan liian valkoinen :D Hei sulle ois haaste blogissani. :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!