maanantai 28. lokakuuta 2013

Haaste: Kodin tyyli kolmella sanalla

Sain haasteen blogikamu Sannalta kuvata kotimme sisustusta ja  tyyliä kolmella sanalla. Jos kehtaisin, lainaisin vain Home via Lauran  mainiota termiä modernin klassinen, mutta yritän  panostaa nyt enemmän ja  kertoa tyylistäni hieman tarkemmin.
Vaikka oma sisustusmakuni on pysynyt melko samanlaisena jo vuosikausia, oman leimansa kotimme sisustuksiin on lyönyt silti aina myös sen hetkisen kotimme arkkitehtuuri ja valmistumisajankohta. Kaikkia omiakaan koteja ei vaan voi sisustaa samalla kaavalla huomioimatta esimerkiksi rakennuksen arkkitehtuuria tai voimakasta ajankuvaa. 
Nykyinen kotimme on hyvä esimerkki siitä, miten talon rakennusvuosi,  ulkomuoto, historia ja sen tarinat, ovat osaltaan muokanneet ajatusta,  miltä kodissamme pitäisi näyttää. Uudet lukijat voivat lukea talon tarinan täältä.

Sitten niihin sanoihin:

Funktionaalinen 

Kuulun niihin, jotka sekä kotiaan sisustaessaan, että työssään suunnittelijana,  korostavat toiminnallisuutta eli funktionaalisuutta. Vaikka estetiikka on tärkeää, harvoin se menee minulla toiminnallisuuden edelle. Parhaiten tämä näyttäytyy ulkopuoliselle  asettelun väljyytenä, panostuksena pintamateriaaleihin sekä pieninä tarkasti mietittyinä  yksityiskohtina. Kalusteet ovat selkeitä, ajattomia ja vailla runsaita yksityiskohtia. 


Kerroksellinen

Talon rakennusvuosi on -34 ja osin sen takia, mutta myös sen monivaiheisen historian takia,  taloon liittyy monta tarinaa ja paljon eri vaiheita. Tykkään muutenkin lisätä sisustuksiin aina vanhoja kalusteita ja kerroksellisuutta, mutta etenkin tässä kodissa niiden merkitys korostuu.  Koskaan aikaisemmin ei niitä ole tässä laajuudessa meillä ollut, mutta tätä kotia ei nyt vaan voi kalustaa pelkällä uudella ja designilla. Ei vaikka se kuinka olisi oma maku. Moderneja linjoja ja valkoista väriä pehmentävät täällä itämaiset matot, vanhat kaapit ja senkit. Uusien ja trendikkäidenkin asioiden vierestä löytyy kulunutta, entisöimätöntä pintaa ja ajan patinaa. 
Persoonallinen (Humoristinen)

ei taida olla sana, joka liitetään kovin usein sisustukseen, mutta se kuvaa hyvin luonnettani ja tapaani sisustaa. Minusta liiallinen tiukkapipoisuus sekä  sisustamisessa, että elämässä ylipäätään on turhaa ja kuluttavaa. Mietitään liikaa muiden mielipiteitä ja sisustetaan naapureille, vanhemmille, kavereille ja asunnon seuraavaksi ostaville, sen sijaan, että tehtäisiin kotia itselle. Huumorilla en nyt tarkoita kirjaimellisesti mitään räkänaurua, vaan meiltä löytyy pieniä, hauskoja ja  epätavallisiakin  tvistejä. 
Haastan mukaan kertomaan omasta tyylistään seuraavat blogit: JoannaElsa,  Esmeralda ja Riikka!
Sellaisilla ajatuksilla tämä maanantai polkaistiin käyntiin. 

-tuija-

P.S. Alunperin haaste on lähtöisin Valentine's Afternoon blogista


10 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, Tuija! Ryhdyn hieromaan älynystyröitä ja miettimään sopivia sanoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomasit, en ehtinyt vielä käydä kertomassa :)

   Poista
  2. Tarkistin kyllä, ettei kyseessä ollut joku toinen Riikka, kun meitä on blogimaailmassa useita ;)

   Poista
  3. Onneksi oli linkki :)
   eikä olisi haitannut vaikka olisi ollut joku toinenkin Riikka ja olisit vastannut silti :)

   Poista
 2. Kiitos, Tuija! Mietintämyssy päähän, ja verbaalius kukkimaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Osasit kuvailla hienosti tyyliäsi. Mitenhän tätä omaa sillisalaattia kuvailisi... jokin aika sitten koitin kyllä: http://esmeraldas.bellablogit.fi/minun-sisustustyylini/ Mutta ehkä kolmeen sanaan rajattu kuvaus helpottaisi asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat kolme sanaa olivat suhteellisen selvät, seuraavat kolmekin vielä :)
   Jään odottamaan tyylisi avaamista :)

   Poista
 4. Heipsis! Kiva kun sinäkin olet toteuttanut tämän haasteen. Lähdin huvikseni seurailemaan minne kaikkialle haaste on kierrellyt ja tuli vastaan monta kivaa sanayhdistelmää. :) Mun pitäisi tehdä näistä joku kokoava postaus, niin sekä lukijat että itsekin löytäisin myöhemminkin perille.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!