perjantai 13. syyskuuta 2013

Tuulikaapin sisustus

Tuulikaappimme sisustus on ollut jo tovin mielessä ja nyt on suunnitelma konkretisoitunut päässä siihen pisteeseen, että voi sen täälläkin esitellä.
 Lattiaan olen kaavaillut kahta eri vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto  olisi Marrakech Designin Voltaire laatta, joka reunustettaisiin mattomaiseksi yksivärisellä laatalla. Laatan koko on 20x20. Laatan marokkolainen muotokieli sopisi hyvin eteisen 30-luvun Art deco yksityiskohtiin. Kalusteiksi tilaan tarvitaan myös istuin kenkien laittoa varten, säilytin kierrätykseen menevälle paperille sekä naulakko vieraiden takeille. Valaisimena tuulikaapissa on jo vanha opaalilasinen funkkis-pallovalaisin ja se saa toistaiseksi jäädäkin.

Ulko-oven sisäpinta on tiikkiä ja istuimeksi tilaan valitsisin Skagerakin 120cm Cutter penkin, materiaalina teak.  Cutter on muuten esine, minkä luokittelisin maailman 20 kauneimman esineen joukkoon. Mikä viimeistelty materiaalin työstö!!


Naulakoksi joku eleetön katosta roikkuva malli, joka tyhjänäkin on mielenkiintoinen. Tuulikaapissa ei pääsääntöisesti säilytetä meidän omia takkeja, vaan ne ovat eteisen kaapissa.  Tämä naulakko olisikin lähinnä vieraita varten. Kuvan naulakko on AnnaLeenan roikkuva Clothing rail.


Lehdille sopisi  Iittalan Meno kassi, jonka huopa toisi  tilaan pehmeän lisän kovien pintojen kaveriksi, mutta myös hakisi parin kahden akustiikkapaneelin huopapinnasta.Vaikka yllä oleva laatta on huikean kaunis, mietin toisena vaihtoehtona tuulikaapin lattian pinnoittamista koko alalta harmaalla sisalmatolla. Matto kiinnitettäisiin listojen avulla kokolattiamattomaisesti. Vaalean harmaalla siksi, että siinä värissä  ei kura eikä hiekka näy samoin kuin mustassa tai tumman harmaassa. Toinen syy maton valintaan olisi se, että toisin kuin laatan kanssa,  märkien kenkien tai sulavan lumen kosteus ei jäisi lammikoiksi lattiaan vaan imeytyisi mattoon. Sisal kutistuu kastuessaan ja siksi mattopala olisikin kutistettava ennen asennusta kastelemalla koko pala kauttaaltaan ja annettava kuivua laaka-asennossa.


Tällaisa tuulikaappisuunitelmia perjantaina. Mitäs mieltä?


-tuija-16 kommenttia:

 1. Tuo laatta on niin kaunista, harmi kun ei oo mitään rempattavaa.. ;D. Ja sit vielä tuo naulakko jaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, aina ilmestyy jotain kivaa uutta. Onneksi suurin hinku tavaraan, laantuu yleensä muutamassa viikossa ja vain ihastus säilyy :)

   Poista
 2. Todella ihana laatta. Mukavia suunnitelmia myös.
  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
 3. Teille nuo laatat sopisivat varmaan todella hyvin. Itse en ole kiinteiden mattojen ystävä, sillä sisalmaton sisään kertyy kauheat määrät hiekkaa, vaikka sitä kuinka imuroisi. Laattojen alla pitäisi kyllä tietysti olla ainakin lattialämmitys. Voisit muuten julkaista täällä blogissa 20 kauneimman esineen listan, se olisi mielenkiintoista nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tällä hetkellä tuulikaapissa musta laatta+matto, ihan kauhea yhdistelmä. Hiekkainen, aina vinossa oleva matto ja laatta missä näkyy kaikki pöly. Yök! Siitä tuo laatta olisi hyvä, ettei siinä näy niin hiekka tuon kirjavuuden takia.
   Sisal taas imee hyvin hiekkaa ja siksi se ei kulkeudu pidemmälle asuntoon, toki sitä saa imuroida ahkeraan, mutta niin saa tehdä meillä nytkin, kun pihalla on kaivuiden takia kivituhkaa.
   Täytyykin tehdä joskus lista noista kalusteista, vaikka osa niistä vaihtuukin välillä :)
   Mukavaa viikonloppua teille!

   Poista
 4. Marokkolaista laattaa himoitsen meillekin yläkerran kylpyhuoneeseen mutta mies ei ole vielä lämmennnyt ajatukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla mies oikeassa, itsekin mietin onko liian trendivaikutteinen ja näyttääkö jo parin vuoden päästä liian nähdyltä. Toisaalta se sopii talossa jo oleviin yksityiskohtiin ja ala on pieni. :)
   Koko kylppäriin en taitaisi minäkään laittaa!

   Poista
 5. Ihana laatta...oon himoinnut noita Marrakech Designin laattoja viimeset kaksi vuotta, ei vaan ole paikkaa mihin laittaa :(
  Aurinkoista viikonloppua,
  Siru :)

  VastaaPoista
 6. Täältä ääni sisalille, vaikka laatta onkin ihastuttava! (Yritin itsekin ujuttaa noita Marrakecheja yhteen suunnittelukohteeseen, asukkaat rakastuivat päätä pahkaa mutta siinä ongelmaksi tuli asennustekniikka, johon putkirempan toteuttanut jättiyritys ei todellakaan taipunut. Joten se siitä.) Mutta siis sisal: meillä on nyt samanlainen tumman laatan ja maton kaupuyhdistelmä kuin teillä ja haaveilen tuulikaapista, jonka lattia olisi aina... neutraali. Ei vinossa, ei roskainen, ei vettä lilluva, vain neutraali. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ida, samaa pohdin myös. Olen niin kyllästynyt tuohon nykyiseen tilaanteeseen, että kyllä taitaa funktio ajaa estetiikan ohitse. Tuon tilaan sitten marokkolaista henkeä muulla tavoin.

   Poista
 7. Ah, tuo laatta on niin ihana :) Samasta ollaan haaveiltu jo pidempään täälläkin. Paikkakin olisi yläkerran joskus valmistuvassa kylpyhuoneessa. Harmi vaan kun hinta rahteineen nousee ihan älyttömäksi muutamalle neliölle. Joku minun blogissa kyllä kerran vinkkasi että niitä saa Suomestakin. Taistelen siis itseni kanssa että raaskinko ;) En usko että itse kyllästyisin niihin jos laittaa tuota reilusti marokkolaista eikä näitä samantyylisiä sinnepäin mitä nyt on tarjolla aika paljon, ne ovat ehkä enemmän sitä ohi menevää trendiä?
  Mutta eteiseen kuulostaa tuo sisalmatto kyllä hyvältä eli itse kallistuisin kuitenkin siihen. (Vaikka imurointi ei ole minun heiniä eli se jäisi miehen murheeksi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, Aveo myy laattaa Suomessa. Neliöhinta määrästä riippuen lähtien 200€. Tarkemmin asiaa miettien, olet ihan oikeassa, nuo aidot sementtilaatat lattialla kestävät paremmin ajan muutokset, eivätkä ikäänny samoin kuin keraamiset laattajäljitelmät.
   Sisaliin taidan kuitenkin kallistua ja tuon tuota marokkolaisuutta tilaan jotenkin muuten. Niin kuin blogin nimikin kertoo, funktionaalisuus on pääsääntöisesti se ensisijainen valinta.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!