maanantai 9. syyskuuta 2013

Sisustusaakkoset G = Guild, Tricia Guild

Harva intohimoisesti kotiansa sisustava, ei ole törmännyt Tricia Guildin sykähdyttävän energisiin ja värikkäisiin tuotteisiin. Vuonna -70 Lontooseen perustetun  Designers Guildin  tapetit, kankaat ja kalusteet ovat olleet osaltaan vaikuttamassa maailman sisustustrendeihin ja ilmiöihin. Tricia Guild, tämä  innovatiivisten  värien ja kuosien kuningatar, on luonut ympärilleen maailmanlaajuisesti tunnetun yhtiön ja hänellä on ollut myös merkittävä vaikutus viimeisten vuosikymmenien sisustussuunnittelussa. Guild  on kirjoittanut myös toistakymmentä sisustuskirjaa, aiheista väri ja muotoilu, pehmeä sisustaminen, kukat, puutarha sekä kaupunkiasuminen.

Tricia, ja Designers Guildilla on ollut suuri vaikutus myös omaan uraani. Kahdeksankymmentä- ja yhdeksänkymmentäluvulla, jolloin hänen yrityksensä maine alkoi kehittyä, rakastuin koko sydämestäni noihin kirkkaisiin ja sykähdyttävän elinvoimaisiin kankaisiin. Kuvat sisustuksista olivat jotain ennennäkemätöntä ja mullistivat oman käsitykseni värien käytöstä. Vaikka noin räiskyvien värien käyttö suomalaisissa sisustuksissa onkin harvinaista,opettivat ne rohkeutta värien ennakkoluulottomampaan yhdistämiseen ja jättivät myös tietyn huumorin omaan työhöni.

Värikkäiden vaihtoehtojen lisäksi on saatavilla myös hillitympiä sävyjä sekä kokonaan musta-valkoinen mallisto.
Onko Designers Guild sinulle tuttu?

-tuija-


15 kommenttia:

 1. Silloin joskus 90-luvulla tuli Tricia Guildin sisustuskirjat luettua melkein puhki, mutta omasta kodista ei ole silti koskaan tullut kovin värikästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä pohjoisen sinertävässä, kylmässä valossa, värit näyttävät helposti niin räikeiltä. Sama efekti, kun lomaillessa etelässä, ostat ihanan oranssin mekon, joka korostaa kauniisti rusketustasi ja saa sinut hehkumaan. Suomessa sama mekko ei enää ikinä eksy päällesi ja ihmettelet mitä ihmettä oikein olit ajatellut ;)

   Poista
  2. Sehän se juuri on ongelmia värien kanssa. Meillä on esimerkiksi yksi taulu, jonka ostimme Italiassa ja joka näytti siellä ihan "normaalin" väriseltä, mutta Suomessa se olikin tosi sähäkän vihreä.

   Poista
 2. Samat muistot noista Tricia Guildin sisustuskirjoista täällä osoitteessa....
  ja tosiaan vaikka väreistä tykkäänkin, tuppaavat olemaan hiukkasen yliräikeitä makuuni... :)
  /Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värien taustalla ovat muistaakseni Intialaiset vaikutteet ja se selittänee tuon räikeyden :)

   Poista
 3. Osa on kyllä vääääähän liian värikkäitä mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mava! Uusi lukija? Kiva, että kommentoit ja kyllä, värikkäitä ovat! Toimivat kyllä mahtavasti väripilkkuina vaikkapa valkoisessa ympäristössä!

   Poista
 4. Olen aina ihaillut Tricia Guldin taitoa käyttää ja yhdistellä eri värejä samanaikaisesti ja toki eri kuvioitakin. Itselläni on monta hänen kirjaansa ja jaksan yhä edelleen niitä vilkuilla. Kotonamme ei värejä kauheasti ole, mutta jotain niissä ihanissa väreissä vaan on, koska tulen hyvälle mielelle kirjoja selatessa. Jos omistaisin mökin, sinne laittaisin Guildin värityyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hänellä taito hyppysissä on. Ei hän turhaan maailman maineeseen ole noussut!
   Ja todellakin, sinä sen sanoit, hyvän mielen kirjoja ovat. Jossain Kreikan kalkkivalkoisessa talossa, turkoosin veden äärellä ja etelän lämpöisessä valossa nuo värit olisivat todela kauniita.

   Poista
 5. Tuttu on :) En muista kauanko olen näitä värejä ihaillut mutta kauan. Minusta on mahtavaa miten hän yhdistelee värejä ja saa ne sopimaan keskenään. Toki tämä pohjoisen valo on erilaista mutten silti allekirjoita tuota etteikö värejä voisi täällä käyttää. Niiden pitää vain olla pehmeämpiä ja murretumpia, mutta silti väriä voi olla reippaasti. Suomessa (ja pohjoismaissa?) suositaan valkoista jotta talvella olisi valoisampaa, mutta ehkä täälläkin pitäisi vain panostaa enemmän valaistuksen suunnitteluun? Henkilökohtaisesti en myöskään ole innostunut "värikkäästä" sisustuksesta jossa valkoiseen ympäristöön laitetaan muutamia kirkkaita väripilkkuja jotka oikein hyppäävät sieltä. Ennemminkin väriä seiniin ja muualle tasaisesti viihtyisän tunnelman saamiseksi. Hui hui kun tuli "valistavaa/valittavaa" tekstiä mutta tätä värien käyttöä ja sen puutetta olen tuskaillut jo pidemmän aikaa ;) Onneksi pikkuhiljaa täälläkin alkaa suunta muuttua siihen että muitakin värejä on kuin musta ja valkoinen... Paatoksella Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paatos päivässä pitää elämän kuosissa :)
   Omassa sisutuksessa olen aina tykännyt kovista kontrasteista ja siksi tykkään väripilkuistakin valkoisessa ympäristössä. Meillä esimerkiksi näin on tehty taiteen avulla. Valkoisessa sisutuksessa, värikkäät taulut! Minusta ei ole ollenkaan hullumman näköistä. Tykkään kyllä myös interiööreistä, missä tummien seinien pariksi sisustus on pehmeän murretuilla sävyillä tehty. Amerikkalaisissa sarjoissa on mm. tällaisia upeita lavastuksia ja edellinen kotimme oli pitkälti sisustettu näin. Ja valaistus - miten retuperällä se voikaan monesti olla!?
   Noista Guildin sävyistä vielä sen verran että, murretummat sävyt sopivat minunkin mielestäni hyvin tähän valoon, mutta kaikkein elinvoimaisimmat intiasta vaikutteita saavat sävyt (pinkit ja kirkkaimmat vihreät esim.), ovat mielestäni moneen kotiin liian räikeitä. Mutta makuasioita kaikki tyynni, mitä tekisimmekään ilman niitä?

   Poista
  2. Luin eilen liikenteessä kommenttisi ja naureskelin itselleni ja "jyrkille" mielipiteilleni. Asioissa on niin monta puolta kuten lattioistakin voi huomata.

   Poista
  3. Musta on ihan mahtavaa, että ON mielipiteitä ja niistä kuuluukin välillä väitellä! Uskallakin jättää välillä väittelemättä :)

   Poista
 6. Tricia Guldin on kovastikin tuttu - aikanaan ostin hänen kirjansa- joka ihan pursuaa toinen toistaan ihanimpia värejä - se oli sitä aikaa kun asuin lähes 200v vanhassa talossa ja tahdoin värejä ja paljon - sitten tuli ähky … ja omistan myös hänen kirjansa jossa ollaan ihan melkein vain valkoisessa puuterissa - ihana !!! Edelleenkin mykistyn hänen väreistään - ja alan miettimään mihin tahdon lisää väriä. Minäkin pidän siitä,että on aika vaaleaa ja sitten vahvaa väriä vastapainoksi- ei liikaa, mutta sopivasti. Minun silmä ei erota mitään jos kaikki ovat vaaleaa… sellainen vika minulla. Mutta senkin olen kokenut,että liikaan väriin väsyn.. moni asia vaikuttaa moneen - riippuu niin talosta ja tyylistä ja yms yms… huomaan, että makuni pelkistyy kokoajan .. mutta ihan silti en värejä tahdo jättää. Mutta maltilla nykyisin.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värien kaipuu taitaa monella olla kausiluonteista ja myöskin ehkä hieman ikäsidonnaista :)
   Ja on totta että talon luonne ja henki pitää ottaa huomioon sisustusta koottaessa. Sama tyyli ei vain istu jokaiseen taloon. Olet onnekas kun olet saanut asua noin vanhasssa talossa, se jättää väistämäättä jälkensä asujaan, positiivisessa mielesssä.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!