maanantai 2. syyskuuta 2013

Miksi?


Miksi omassa blogissa häiritsee samojen nurkkien kuvaaminen, kun muiden blogeissa kuvia jaksaa kyllä katsoa?
Miksi omasta mielestä loistavaan postaukseen ei tule yhtään kommenttia, mutta kiireessä nolostellen julkaistuun niitä tulee kymmenittäin?
Miksi jokainen kirjautunut uusi lukija pelastaa hetken ja jokainen menetetty, tuntuu vahvalta epäonnistumiselta?
Miten blogista voi reilussa vuodessa tulla niin iso ja merkityksellinen osa elämää?
Miksi JOKA kerta hymiötä tehdessä ensin kirjoittaa .9?
Miksi päässä fiksulta kuulostava  lause, muuttuu näytöllä  sanajärjestykseltään saksalaisen  kielioppisääntöjen mukaiseksi hölmöydeksi?
Miksi jonkun tuntemattoman kommentti voi pelastaa tai pilata päivän?
Miksi Ipadilla kirjoittaessa s muuttuu aina d:ksi ja  huomaat sen vasta lähetettyäsi kommentin?
Miksi oman kommentin sisältö tuntuu aina lattealta ja merkityksettömältä?
Miksi kommenttilaatikkoon selvitystyötä ja aikaakin vaativaan vastauksen saatuaan, lukija ei voi kuitata lukeneensa vastauksen?
Miksi samojen sanojen kohdalla toistuu aina sama kirjoitusvirhe, riippumatta siitä, että osaat sanan oikean kirjoitusasun?
Miksi sivun ulkoasun muokkaaminen voi olla niin vaikeaa ja selkeilläkin ohjeilla sinä olet ainut, jolla homma ei toimi niin kuin pitäisi?
Miksi oman tekstin oikolukeminen voi olla niin vaikeaa?
Miksi  jätän kipeimmät kysymykset kysymättä?


-tuija-

EDIT. Tajusin vasta joidenkin kommenteista, että tämä kirjoitus tuntui osasta lukijoita alavireiseltä ja masentuneelta. Ihan hyvillä mielin täällä edelleen blogataan ja tarkoitus oli lähinnä nostaa esiin ajatuksia, mitä bloggaaminen välillä herättää. Eli ei hätää, eikä paniikkia, kaikki hyvin!!

58 kommenttia:

 1. Ihana <3
  Luulempa että me kaikki bloggaajat pyöritellään näitä sanoja kysymyksiä...

  VastaaPoista
 2. Voi kun kuulostaa tutulta. Juuri viime viikolla mietin juuri samantyylisiä kysymyksiä ?!?
  Vastauksia en itse noihin löytänyt, harmi vai ei?
  -päivi-

  VastaaPoista
 3. Mutta tarvinneeko noihin edes löytää vastauksia? ;P
  Ehkä parempi olla vastaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse :)
   Hyvillä mielin ollaan edelleen ja tämän oli tarkoitus olla vähän humoristinenkin pohdinta bloggaamisesta, mutta taisi välittyä väärin :(

   Poista
 4. Samoja ajatuksia välillä täälläkin ja tuntuu että onko tässä hommassa järkeä, onneksi tunne hälvenee kuitenkin :) Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petra, oikeastaan tämän piti olla huumoria, mutta epäonnistuin ehkä tunteen välittämisessä :)

   Poista
 5. Niin tuttua, niin tuttua...ja itse yritän aina painaa stop-nappia, kun sisäinen kysymystulva iskee (tai tunteet). Bloggaaminen vie helposti liikaakin mukanaan, ennenkaikkea siihen liittyvä vertailu ja tietty kilpailuhenkisyys (listat, Blog Awardsit ym.) Oma blogi tuntuu välillä ihan "mitättömältä", kun vertaa vähän tunnetuimpiin, ja toisaalta yritän sittenkin tuntea ylpeyttä, että olen jaksanut vuosia pitää blogia yllä, ja oppinut paljon uusia asioita. Bloggaamisessa antaa enemmän tai vähemmän itsestään, joten olo voi siksikin olla välillä vähän haavoittuvainen. Oman itsensä suojelemiseksi kannattaa vaan nauttia, porskuttaa eteenpäin, ja blogata niin kuin itsestään parhaalta tuntuu. Tulee mieleen kuvissasi vilahtanut taulu "Screw Perfection"!...;)...Minusta blogisi on oikein kiva ja sulla on oma vahva, ei liian siloiteltu tyyli :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, piti oikein tekstiin lisätä selvennys, kun niin monet tuntuivat ymmärtävän tämän surulliseksi pohdinnaksi. Tarkoitus oli olla humoristinen ja pohtia huumorilla kysymyksiä bloggaamisesta :) FAILED!!
   Ihan hyvillä mielin siis edelleen :)

   Poista
  2. Hyvä juttu! Kyllä se huumorikin paistoi kirjoituksesta läpi :), enkä oikeastaan kokenut tekstiäsi surulliseksi, vaan enemmänkin "henkeväksi pohdinnaksi". Tarpeellisia ja hyviä sanoja nekin :).

   Poista
 6. Niinpä, monia samoja täälläkin välillä ihmetellään :)
  Yleisesti ottaen tuohon blogien keskinäiseen "kilpailuun" tai "vertailuun" ei kannata lähteä edes omassa mielessä (enkä tarkoita että sinä olisit näin tehnyt, vaan yleisesti). Ulkoiset seikat eivät tee hyvää blogia, vaan se mikä viba välittyy lukijoille, ja aina paras viba syntyy kun kirjoittaa yrittämättä mitään, antaa kaiken tulla luonnostaan. Aina on joku jolla teksti soljuu paremmin tai kuvat ovat kauniimpia, vertailua ei kannata suoritella. Inspiraatioiden jakaminen on mahtavaa, niiden antaminen toisille ja nappaaminen toisilta.

  Kiitos mahtavasta inspiraatioannista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, kiitos :)
   Vaikka kaikki kysymykset olivat ihan oikeita päässä pyöriviä kysymyksiä, välittyi postauksen vire ehkä liikaa surulliseksi. Tarkoitus oli olla hiukan humoristinen, mutta metsään meni :D
   Ja juu, hulluksi tulisi jos alkaisi vertailemaan itseään muiden blogeihin. Olen oikeastaan ollut hyvinkin tyytyväinen omaan blogiini nyt viimeiset kuukaudet. Aloittaessani blogini, se kertoi enemmän rakentamisesta ja remontistamme, ja kun se saatiin pääsääntöisesti valmiiksi, tuli kriisin paikka mihin suuntaan lähden blogiani viemään. Tunsin myös ammatillista tarvetta kirjoittaa muka vain informatiivista tekstiä ja kaikki muu tuntui turhalta. En osannut suhtautua kirjoittamiseen rennosti ja samalla kaikki ylistävät kommentit asiatekstien yhteydessä, asettivat itselle riman niin korkealle, että ilo katosi kokonaan, huh! Nyt olen löytänyt oman tyylini ja kirjoitan blogia täysin omista lähtökohdista. Siksi kirjoittaminen maistuu nyt erittäin hyvältä:)

   Poista
  2. Ymmärrän vähän tuota mainitsemaasi kriisiä. Kun aikanaan aloitin blogin, päätin olla anonyymi, päätön henkilö jota ei tunnista :) Näin saatoin hömpötellä rauhassa, ei tarvinnut miettiä omaa uskottavuutta, lähinnä siis työn kannalta. Onneksi tajusin pian, että olemalla oma itseni toimin parhaiten ja jos joku ajattelee minun olevan hömppä, sen kun vaan. Nyt olen aivan mykistynyt siitä positiivisesta palautteesta jota asiakkailtani saan "turhanpäiväisen" blogin pitämisestä. Toki vieläkin pidän rajan sen suhteen miten tuon vaikkapa tiettyjä mielipiteitäni esille yms. Mutta toisaalta niin teen muutenkin silloin kun juttelen outojen ihmisten kanssa.

   Kiva kuulla, että kirjoittaminen maistuu hyvältä, blogiasi on ilo seurata.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, poistin vahingossa kirjoituksen. Piti siis sanomani, että hyvin sä vedät! :)

   Poista
  2. No tähän postaukseen vastaaminen edellyttää vähintään yhtä kirjoitusvirhettä tai muuta kämmiä :)
   ja kiitos Ida, sinun mielipiteesi on tärkeä!

   Poista
 8. Meillä on selkeästi samanlainen huumorintaju:D Hauskoja oivalluksia, jotka nauraen allekirjoitan. Huumorin välittäminen tekstin kautta on muuten yllättävän haastavaa. Nastaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mervi, olen huomannut asian jo ajat sitten. Meillä todellakin on samanlainen huumorintaju ;D
   Ja juu, vaikea laji on toi huumori, ehkä pärjäisin sanoin paremmin.
   Samoin sulle mukavaa viikkoa!

   Poista
 9. Oli tuosta sinun paatoksesta ainakin se hyöty että allekirjoittautunut vaivautui klikkaamaan itsensä lukijaksi ;) Siis kaikenhan olen lukenut ja kuvat katsellut ja nautiskellut täällä itsekseni mutta eihän sitä voi sinulle kertoa, vie aikaa ja vaivaa (sitähän bloggaaminen ei tee)...
  Mutta siis juu, näinhän itse teen ja moni muu ja sitten ihmetellään mihin se lempiblogi hävisi. Mutta kun ei ole mitään järkevää eikä niin järjetöntäkään sanottavaa aina. Ja pitäisikö kommenteissa huolehtia kieliopista ja välimerkeistä? Minusta on hyvä että bloggaajat aina välillä ravistelevat meitä lukijoita että hei huhuu...
  Itse pohdin samoja juttuja että mikä ihmisiä kiinnostaa ja mitä pitäisi kirjoittaa. Pitäisikö kuvat olla omia eikä lainattuja? Myös Sisustuskärpänen oli näiden kysymysten äärellä. Katsotaan minne tämä itse kutakin vie.
  Minä odotan ulkovuorauksemme (melkein) täydellistä valmistumista ennenkuin suostun julkaisemaan siitä kuvia. Sen takia ei vissiin muistakaan nurkista ole kuvia kun jokapaikassa on jotain kesken. Tai kuten olohuoneessa joka on valmis on sitten jemmassa kaikki tavarat, täälä hetkellä pino kasaamista odottavia khh kaappeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai pitää olla oikeinkirjotus ja pilkut kunnossa täällä kommenttilaatikossa, ei tänne muuten ole mitään asiaa (vitsi, vitsi, pakko sanoa, en uskalla ottaa riskiä ettei huumori välity muuten :))

   Oikeasti tuli vähän nolo olo, vaikka en halunnut syyllistää ketään. Mutta kiva silti että klikkasit itsesi lukijaksi, vaikka siitä en kai mitään sanonutkaan.
   Tarkoitin lähinna sitä, että joskus joku kysyy kommenttilaatikossa asiaa, minkä vastaamiseen menee aikaa ja taustatyötäkin. Sitten vastauksen saatuaan, ei kysyjä koskaan kuittaa onko lukenut vastauksen vai ei. Todennäköisesti on lukenut, kun kerran asiaa kysyikin, mutta ei sitten vaivaudu edes sanomaan kiitos tai muilla tavoin ilmaisemaan, että vastaus on luettu. Sitä en oikein ymmärrä!
   Mutta sinä kyllä olet kommentoinut tosi kivasti, että älä itseäsi soimaa!!

   Poista
 10. Ihan samoja kysymykisiä on tullut miettiyä:)
  Ajattelen kuitenki, että tekee hommaa sen verran ja sillä omalla tyylillä, kunhan se tuntuu sen arvoiselta.
  Onneksi maailma on lavea ja avara, monenmoista mahtuu mukaan ja sekaan!

  VastaaPoista
 11. Hahaha! Pitäiskin tehdä uusi kysymysrimpsu, että miksi viestisi tosiaan kuulostaa niin alavireiseltä, vaikket sitä varmaan tarkoittanut.

  Mä kyllä rakastan blogiasi. Sinulla on lyömätön oma tyylitaju. Ei vaan toisten ideoiden kopioimista ja juuri nyt ajankohtaisten designikoneiden "kotiuttamista".

  Ulosantisi on myös selkeä. Valaistus- ja väriohjeitasi oli mukava lueskella. Niissä oli sopivasti tietoa ilman besserwissermäistä otetta.

  Odotan aina innolla uutta postausta! Jatka samaan malliin. Olet loistava bloggaaja juuri tuollaisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä rakastin kommenttiasi, ihana!! Kiitos kaunis, vaikka täytyy myöntää, että osaan kyllä olla niin besserwisser, niin besserwisser ettei tosikaan. Kysy vaikka mieheltäni ;D
   Ai, että kun tuli hyvä mieli tästä *hymyilee suu korvissa*

   Poista
 12. Aika hauska :) Ihan juuri itse pohdin samaa - miksi miksi miksi..En siis ole ainut, jei! :D Noh, omaksi iloksi suurimmaksi osaksi tätä tekee, harrastus ja ihan kelpo sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidamme kaikki bloggaajat miettiä näitä asioita välillä itseksemme. Tällaiset äänekkäät vaan huutelevat ne ääneen ;D

   Poista
 13. Siksi... koska olet ihanan inhimillinen ihminen. :).

  VastaaPoista
 14. Tuossa listassa olin niiin monta kohtaa, jotka olisin itsekin voinut kirjoittaa :) Tätä se on bloggailu parhaimmillaan ja joskus pahimmillaan, mutta koukussa ollaan:) Itse olen juurikin tosi laiska kommentoija juuri tuon vuoksi "Miksi oman kommentin sisältö tuntuu aina lattealta ja merkityksettömältä?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että useimmat bloggaajat ovat törmänneet näihin aatoksiin :)
   Kiva Soile, että kuitenkin olet siellä!

   Poista
  2. Tottakai täällä ollaan ja pysytään :) Sinun kotisi upeita sisustusratkaisuja on mukava seurailla, puhumattakaan hyvistä vinkeistä ja sisustukseen liittyvistä tiedoista, joita olen täältä saanut.

   Poista
 15. Nauroin. Koska jokainen julkaisemani kommentti, Facebook-status, blogiviesti ja sähköposti tuntuu sisältäneen vähintään yhden kirjoitusvihreen.

  Onneksi nuo mun oikeasti työkseni tekemät taittotyöt oikolukee joku muu - hommat sillä saralla loppuisi varmaan mun tavutusvirheisiin :D

  VastaaPoista
 16. Anteeksi, niin usein luen ja tykkään ja silti niin harvoin kommentoin!! MUTTA, tein viime viikolla DIY-peuran ;) en kyllä keksi että miten sen saisin seinälle.

  Hauskaa vuodenajan vaihdetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHANAA, että teit. Laita se kiinni seinään kaksipuolisella vahvalla teipillä, siis jos teit pahvista. Vanerisena ei taida pysyä :)

   Ja hyvä että roikut mukana!

   Poista
  2. Nojoo, yritin räpeltää sitä teipillä mutta kun se jäi niin rumasti näkyviin ja meni hermot omaan kömpelyyteen niin asensin sen kirjahyllyn päälle :D mutta kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla kaksipuoleista teippiä!

   P.S jos kerrostalossa haluaa tutustua naapureihin niin kannattaa hengata porraskäytävässä juuri sprayatun pahvipeuran kanssa ;)

   Poista
  3. aah hah hah... voin kuvitella, että sait katseita ;D

   saat tuntomerkin "se hullu ylä/alakerran pahvipeuranaapuri"

   Poista
 17. Niin, oi miksi? Kiitos tästä postauksesta. Helpottaa tuskaa seuraavan miksi-kysymyksen äärellä. Voin vain samaistua tähän listaan. :-)

  VastaaPoista
 18. Niinpä. kiitos kun raapustit kysymykset ylös ja huutelit ulos :)
  Aika tuoreena bloggaajana samaistun niin yllä olevaan listaan!

  VastaaPoista
 19. itselläni on niin huono tämä ulosanti,MUTTEI yksikään juttusi mene ohi näkemättä, saati tuntematta ihastusta ja
  RAIVOA :p oivalluksistasi ja taidoistasi! niin monet muutkin jättävät kirjoittamatta sanojen tai ajan puutteessa,
  mutta täällä seurataan hartaina!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivasti lukijat viime aikoina ovat jutelleet, no hätä Pirkko! Hyvä, että olet mukana :)

   Poista
 20. Hei, saako blogisi kuvia laittaa (eli "pinnata") Pinterestiin? Sinulla on niin mainio sisustusmaku, että olisi kiva jakaa se omassa kansiossa Pinterest-kansalle : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi M, saa pinnata, kuvissa on pääsääntöisesti vesileima. Kiva vaan jos saat inspiraatiota!

   Poista
 21. Kiitos kovasti! :) laitan kuvatekstiksi tietysti blogin nimenkin.

  VastaaPoista
 22. Moi! Olen kovasti etsinyt jo puolen vuoden ajan uutta valaisinta ja kerrankin sellaisen täydellisen meinaan bongasin näistä kuvista. Utelen siis mistä olet löytänyt ensimmäisen ja toisen kuvan kattovalaisimen (vai onko tuossa kaksi valaisinta)? Mistä olet löytänyt nuo tai mistä löytyisi samankaltaisia?

  Suurkiitos etukäteen vastauksestasi!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Valaisimia on kaksi, isompi ja pienempi. Ne ovat ostettu Kodin 1:stä noin 10 vuotta sitten ja koska ne eivät ole mitään merkkivalaisimia, nitä ei enää valitettavasti saa. Mutta katsoppa Iskun BALL valaisimia, josko niistä joku miellyttäisi. Ovat aika samanlaisia ja niitä saa monessa eri värissä, myös kromisena, hintaan 129€. Sitten on tietysti Tom Dixonin kuparinvärinen designvalaisin, mutta hintakin on ihan toinen. Toivottavasti saat näillä eväin apua valaisinhankintaasi :)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistäsi ja vastauksestasi tuhannesti! :)

   Poista
 23. Hei mä luin tämän postauksen vähän jäljessä vasta nyt, ja huvitti oikein kun luin: niiiiin samoja juttuja mietin itsekin! :) Ihana kuulla että meitä on muitakin (kuten kommentitkin osoittavat). Varsinkin neljä ekaa kysymystä pyörivät tällä päässäni kaiken aikaa!
  Olen kirjoitellut blogiani ihan fiilispohjalta, ja sattumaltakin julkaissut oikeastaan pelkästään lähinnä sisustukseen ja valokuvaukseen liittyviä juttuja. Ja saanut hämmästyttävän hyvää palautetta, mikä on tosi mukavaa ja oikeesti lämmittää joka kerta suunnattomasti. :) Pari päivää sitten julkaisin postauksen jossa mietin erästä asukokonaisuutta joka on pyörinyt mielessäni, ja postasin vieläpä omalla kuvallani varustettuna (suunnilleen first for me). Tuohon juttuuni en ole saanut mitään fiidbäkkiä, joten en tiedä miten se otettiin vastaan. Ehkä mun lukijat toivovat ennemminkin niitä sisustusaiheisia juttuja... Tai en tiedä, koska - en tiedä! :D Olen aina ajatellut että kirjoittelen mistä lystään, ja niin olen ajatellut kyllä tehdä jatkossakin. Vai onko blogissa pidettävä jokin tietty tyyli, lukijoiden vuoksi? Hmm...
  Tulipas tästä pitkä pohdinta. Sain itse asiassa kovan kipinän pohtia asiaa laajemminkin ja ehkä jopa uskaltautua kysymään lukijoiltakin tästä...? Kiitos tuhannesti kun herättelit aiheen (minunkin) mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, luulen että kaikki tykönämme näitä samoja asioita mietimme. Hyvä niitä on ääneenkin välillä ihmetellä, jolloin tuskan saa jaettua :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!