torstai 26. syyskuuta 2013

Manttelitakka

Talomme remontin ollessa kiivaimmillaan, oli suunnitelmissa lisätä tulisijaratkaisu myös talon uudempaan osaan. Käytännössä se olisi tarkoittanut meidän makuuhuonetta. Erinäisistä rakennusteknisistä syistä ajatuksesta kuitenkin luovuttiin  ja kaakeliuuni tuli vain saliin. En kuitenkaan ole luopunut toiveesta saada jonkin kaltainen  tulisija myös makuuhuoneeseen, onhan tila varsin kookas. Viime viikkoina päässä on pyörinyt ajatus manttelitakasta.
Takka ei tulisi olemaan varsinaisesti oikea hormin vaativa tulisija, vaan bioetanoli-versio.  Takan malli olisi manttelitakka ja sen reunus rakennettaisiin itse.  Takkasydämmen paikalle mitoitettaisiin aukko bioetanoli-takkasydämmelle. Ei siis sellaiselle missä on ne karmeat tekopuut, vaan pelkkä tuli. Tai ehkä takkasydämmen paikalla voisi olla ensi alkuun vaikka vain kynttilöitäkin.

Inspiraatio tähän lähti taannoiselta Amsterdamin matkalta, jossa eräässä sisustusliikkeessä oli tällainen musta manttelitakkareunus myytävänä. Kätevänä naisena ja miehenä rakentaisimme reunuksen tietysti itse, emmekä uhraisi pennosia valmiiseen, saas nähdä kuinka meidän käy. Kuvat postauksessa ovat muuten huikean Petra Bindelin, uskomatoman taitava nainen.

Sellaisia toiveikkaita suunnitelmia täällä!

-tuija-
9 kommenttia:

 1. Ihan kiva idea, tulisija, vaikka vain biosellainen, luo kodikkuutta. Muutenkin nuo biotakat ovat aika mielenkiintoisia, menevät hyvin erilaisiin tiloihin. Kunhan tosiaan ne keraamiset kalikat jättää pois. Tämä seinän sisään koteloitukaan ei ole hassumpi: http://hesanhelmeksi.blogspot.fi/2012/03/grande-fucn-biotakka.html, mutta tuollaisella reunuksella.. Hmm, menee sinne sitten joskus kun on tilaa -listalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna juurikin tuollaisesta, mutta pienemmästä, integroitavasta mallista oli kysymys ja sen ympärille sitten mantteli. Noalla näkyy olevankin myynnissä sopivan kokoinen palovillalla eristetty runkoelementti hintaan 160€

   Poista
 2. Teillä olisi sopivasti tuollaiselle kyllä tilaa makkarissa! Meillä on myös haaveissa makkariin tulisija, siellä kun on alunperinkin sellainen ollut. Se taas tarkoittaisi sitä, että iso vaatekaappi joutaisi kokonaan pois huoneesta. Tämä on onneksi helpostikin toteutettavissa jos tulevaisuuden omistajat keksivät vaatteilleen toisen säilytysratkaisun, me tuskin tuota tullaan toteuttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tilaa makkarissa kyllä löytyy. Ai teillä olisisi hormikin valmiina ilmeisesti. Vaikka ei se paljon lämmitä jos pitää valita takka tai säilytystila.

   Poista
  2. Juu, hormeja löytyy aika kivasti. Ruokailuhuoneessa, saunassa ja tässä makkarissa ainakin tulisijan paikat. Valinta on aika selkeä :)

   Poista
 3. Hei! Tämä nyt ei kuulu ollenkaan tähän postaukseen, mutta ajattelin kysyä sinulta koska sinä varmasti tiedät, enkä viitsisi lähteä pitkän matkan takaa rautakauppaan kysymään.. :) Voiko siis lakattua metallisänkyä maalata tai spraymaalata ja miten väri pysyisi siinä parhaiten, pohjustus tms? Kyseessä olisi tämä sänky, joka on tosi tylsä kermanvärisenä: http://jysk.fi/makuuhuone/kerrossangyt/sohvasanky-louis-80-160x200cm-kerma

  Kiitos etukäteen jos voit auttaa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Linda. Aiemmin lakatun metallisängyn voi hyvin maalata uudelleen. Hio pinta ensin kauttaaltaan himmeäksi ja poista kaikki irtoava lakka tai maali, poista pöly ja maalaa Otex pohjamaalilla kertaalleen. Pohjamaalin kuivuttua, maalaa pintamaalilla esim. Helmi kalustemaalilla, mikäli haluat vesiohenteisen maalin tai sitten mikäli tarvitaan parempaa kestävyyttä Miranolilla, Unica ulkokalustemaalilla. Nämä maalit ovat liuotinohenteisia ja työvälineet täytyy pestä lakkabensiinillä. Maalikerroksen kuivuminen kestää aina vuorokauden. Vaikka maalipinnat tuntuvat kuivilta, lopullisen kovuuden maalipinta saavuttaa 2-4 viikossa maalaatpa millä maalilla hyvänsä. Joten jos kaluste voi rauhassa kuivua tuon ajan, hyvä. Toki sitä voi käyttää hetikin varovasti, kun maali ei enää haise, mutta vekkejä pintaan voi tulla kovassa käytössä. Työn iloa!

   Poista
 4. Manttelitakka sopisi varmasti kauniisti teidän makkariin. Ja vielä jos pystytte rakentamaan kehyksen itse, niin mikäs sen parempaa : ) Meillä on myös manttelitakka, olohuoneessa tosin ja kaupasta ostettu : ) Viime vuosina vallalla on olleet modernit tulisijat, mutta sellainen ei sitten kuitenkaan tuntunut meidän talon henkeen istuvan. Manttelitakkaan päädyttiin ja edelleen siitä kovasti tykätään. Isosta lasiluukusta myös tuli näkyy kauniisti : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska talon uusi osa on melko persoonaton verrattuna vanhaan puoleen, koitan nivoa niitä tällaisilla ratkaisuilla yhteen :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!