lauantai 21. syyskuuta 2013

Kaunis Koti trendivärit 2014/2015

Tikkurilan designpäälikkö Marika Raike on listannut tulevat trendivärit 2014/2015 Kaunis Koti trendivärit-lehteen.                    
"Tulevana sesonkina maan värit pitävät edelleen pintansa, ja harmaan väriskaalan kaikki ääripäät ovat käytössä kalkkikiven pehmeästä harmaudesta takoraudan tummanpuhuvaan väriin."                           
                                                                                                                     Marika Raike
Alla eriteltynä trediteemat, tekstit ovat Kaunis Koti trendiväri-lehdestä, Valitse omasi!

Tuhansien tarinoiden koti


Hyvästi minimalismi. Tervetuloa menneen ajan juhlava humu. Se, joka kiehtoo runsaudellaan, kutsuu sisustajan lumoavaan mielikuvitusleikkiin. Maailma on täynnä kauniita käsintehtyjä esineitä, silkkiä ja välkehtivää samettia, metallinhohtoa ja täyteläisiä värejä. Kaikkea sitä, mikä tekee kodista kauniin ja elävän juuri oman näköisen.

Sininen rakastaa rauhaa


Aito ja ihana sininen sulkee syliinsä, rauhoittaa ja raikastaa mielen. Sinisen ja luonnonmateriaalien vahva liitto hurmaa kauneudellaan, se ei petä koskaan. Liukuvärjätyt pinnat puhaltavat sinisen eri sävyt eloon, luovat kauniin ja utuisen tunnelman. Pue kotisi rauhaa rakastavaan, puhtaaseen ja aitoon siniseen. Heitä sekaan ripaus pirteää oranssia ja voila - raikas ja ajaton koti on valmis.

Näin unta kesästä kerran


Vede sävyt ja auringon paahtama sitruunankeltainen- miten vastustamaton yhdistelmä! Se tuo  mieleen muistoja kesästä. Auringossa kylpevän rantakallion, lempeän laiturinnokan ja punotun piknik-korin turkoosina välkehtivän veden äärellä. Ajatella, että nyt voit tuoda sen huolettoman ja rauhallisen tunnelma myös kotiisi. Oikeilla sävyillä, rohkeilla vedoilla ja suurella sydämellä se onnistuu.

Vihreässä keitaassa asuu ilo


Elinvoimainen ja virkeä vihreä hehkuu energiaa, saa ilon viihtymään. Mieti, miten päivä alkaakaan omassa, pirteän vihreässä keitaassa. Siinä sohvan syleilyssä, höyryävän teekupin äärellä voi rauhallisin mielin keskittyä oleelliseen ja ymmärtää, että juuri tämä on se päivä, jolloin kaikki on mahdollista.

Tanssii auringon kanssa 


Mistä on hienostunut tunnelma tehty? Vahvasta savanninkeltaisesta, rehellisestä pellavasta, pehmeästi välkehtivästä sametista ja seinien kuluneilla kultapinnoilla leikkivästä valosta. Niistä on hillitty ja hienostunut tunnelma tehty.

Mustan Ruususen valssi


Rosoromantikko herättää pitsit ja pastellit henkiin. Hänen kodissaan pehmeät puuterinsävyt saavat potkua yllättävistä ystävistä, mustasta ja puhtaasta turkoosista. Vanhoille pitseille hän antaa uuden elämän maalaussabluunoina. Tälle Mustalle Ruususelle elämä on särmikäs valssi ja jokainen päivä on uusi seikkailu.


Rakkaudesta menneeseen maailmaan


Puhtaat ja aidot luonnonmateriaalit, maan seesteiset sävyt, käsityön rosoinen jälki ja elämää nähneet, ainutlaatuiset esineet. Yksinkertaiset ja  rehelliset elementit luovat tilan, jossa on hyvä harmoninen olla. Tässä persoonallisessa kodissa vallitsee vanhan ja uuden sopuisa liitto, johon uniikit ja käsintehdyt esineet tuovat ripauksen tervetullutta rosoa.

Hurmaava harmaa antaa sijaa 


Heittäydy leikkiin klassisen harmaan kanssa ja valitse sen kumppaniksi eleganttia etnoa. Erilaiset materiaalit ja vaikutteet jostain kaukaa maustavat ajattoman harmaan, tekevät tilasta syvän ja särmikkään. Harkitut yksityiskohdat oikeissa paikoissa tuovat niukkasävyiseen zen-henkisen säväyksen, muuttavat arkisen erityiseksi. Tässä tilassa feng shui on kohdallaan!

Pihkaannu kiehtovaan kupariin


Kupariin on helppo pihkaantua. Niin kauniisti se lämmittää tilan, luo salaperäisen tunnelman. Mielikuvitus ei tunne rajoja, jos kuparilta kysytään. Sen kosketus herättää niin tummanpuhuvan tilan, tylsistyneet tavarat kuin yllättävätkin yksityiskohdat. Roiskaise kuparinväristä Taika Helmiäismaalia seinään, sivele estoitta sitä esineisiin. Saat aikaan dramaattisen tunnelman, joka on suoraan kuin sadusta.

Mikä on sinun suosikkisi?

-tuija-


14 kommenttia:

 1. Hienoja väripaletteja, joista lähes kaikista löytyy joku hieno sävy. Erityisesti ihastuin upeaan poltettuun oranssiin ekasta "Tuhansien tarinoiden koti"- lastusta :)
  /Siru

  ps.mikä oli muuten oma suosikkisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin sanoitkin, monista lastuista löytyy kauniita sävyjä. En osaa valita vain yhtä ja melkein helpompi on valita se lastu mikä tuntuu vieraimmalta. Mustan Ruususen valssi on vierain, mutta jos sitäkin ajattelee puuterinvärisenä buduaarina, niin ei sekään ole mahdoton. Molempi parempi!

   Poista
 2. Oih, ihanaa! Rakkaudesta menneeseen maailmaan -paletti tuntuu olevan nyt erityisen lähellä omaa sydäntä vihertävine sävyineen. <3 :)

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on ja etenkin kollaasikuva sävyjen vieressä viehättää :)

   Poista
 3. Kolme viimeistä kun pistetään sopivasti sekaisin niin siinä on mun lempparit.Yksistään ei mikään kuva herättänyt ajatusta et tämä sen on! Vihreä tuntuu kaikista pahimmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se usein menee. Sekoittamalla useaa trendiä, löytyy jokaiselle se ihan oma cocktail:)

   Poista
 4. Rakkaudesta menneeseen maailmaan ja hurmaava harmaa antaa sijaa!

  VastaaPoista
 5. Hurmaava harmaa on ihana. Mitkä numerokoodit hurmaavan harmaan värilastussa on? Kuva on hieman epätarkka, niin en saa numeroista selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurmaava harmaa maalikoodit ylhäältä alas ovat M499, Y497, K499, L487
   Noista sävyistä nuo 499 numeroiset ovat neutraaleja harmaita, eivät siis taita mihinkään muuhun väriin.

   Poista
 6. Mistähän tuon lehtisen saisi tilata, kun en Tikkurilan sivuilta löytänyt?

  Aurinko, harmaa ja kuari taklas mut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kirjasen Habitaressa Tikkurilan kutsuvierastilaisuudessa ja luulen, että se on niin uunituore painos, ettei vielä ole ollut tilattavissa. Uskon kohtapuolin ilmestyvän tilattaviin esitteisiin.
   Auringon ja harmaan ymmärsin, hetken piti miettiä ennen kuin ymmärsin sanan kupari(?) ;D

   Poista
  2. Juu kupari :D. Aika nokkelasti osasit täydentää sana-arvoituksen :P. Pisteet siittä!
   Olen innostuessani vähän hätähousu ja oion joskus mutkat suoriksi... Aina on ainakin joku ymmärtänyt... :) Lupaan jarrutella jatkossa ;).

   Poista
 7. Hei! Mitä mieltä olet, kun olemme ajatelleet maalata rakkaudesta menneeseen maailmaan-lastun G481 isot seinät ja tehosteena käyttää J464? Ilmeisesti vähän ruskeaan vivahtavat sävyt?

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!