perjantai 20. syyskuuta 2013

Best in show, Habitare 2013

Perjantaita kaikille ja edelleen terveisiä Habitaresta. Yleiskuvia messuilta olette ehkä nähneet jo muissa blogeissa, joten jätän ne väliin ja esittelen yhden yrityksen, jonka tuotteet messuilla tekivät suuren vaikutuksen. Homecrafts on joensuulainen yritys, jonka kalusteiden ja tekstiilien suunnittelua on inspiroinut suomalainen käsityöperinne. Tuotteet ovat eettiset ja ekologiset lähtökohdat omaavia, 100% Suomessa käsityönä tehtäviä kodinsisustustuotteita. Upea materiaali ja esteettinen muotoilu, nousivat esille erityisesti vielä prototyyppinä olevassa, kertopuusta valmistetussa kannellisessa säilyttimessä. Kaluste on, paitsi äärimmäisen kaunis ja sopusuhtainen myös  monikäyttöinen. Ja koska välikäsiä ei ole, on hinta hyvin maltillinen. Pienempi kertopuusäilytin maksaa 125€ ja on kooltaan sopiva yöpöydäksi, jakkaraksi tai vaikka sohvapöydäksi. Koska tuote oli proto, ei minulla ole antaa vielä tarkkoja mittoja, mutta tilasin yhden säilyttimen  itselleni ja lupaan esitellä  tarkemmat speksit heti sen saatuani. Arvioisin näin jälkikäteen koon olevan noin 40cm halkaisijaltaan ja korkeuden  55cm. Saavana on myös isompi (noin halk. 80cm?) malli. Kaluste ei näissä huonoissa kuvissa pääse oikeuksiinsa alkuunkaan, se oli luonnossa UPEA!
pahoittelen kännykkäkuvien laatua

Samasta kertopuu-materiaalista on saatavilla myös muita kalusteita, joko luonnonvärisenä tai kuultovalko-lakattuna.


Homecrafts valmistaa myös kauniita moderneja räsymattoja ja muita tekstiilejä, joko vakio tai omilla mitoilla.
Mitäs tykkäätte?

-tuija-

10 kommenttia:

 1. Oih, tämä yritys oli viime vuoden Habitaressa ehdottomia suosikkejani!! En pääse tänä vuonna, joten kiitos kuvista :)

  VastaaPoista
 2. Mun puolesta kuvia saa julkaista lisääkin, kun en kuitenkaan pääse itse paikalle ;) Kivoja tuotteita, meille sopisi tuo viimeinen matto isona versiona olohuoneeseen ja säilyttimeen sulloisin eteisessä pyöräilykypärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka! Sähän sen sanoit, olisi loistava tuulikaapissa. Vetää sisäänsä kypärät, mutta toimii myös tarpeellisena istuimena! Kiitos!

   Poista
 3. Virkistävää nähdä uudenlaisia tuotteita. Suomalainen käsityö on arvokas asia, en puhu siis hinnasta vaan merkittävää kulttuuriperintöäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan osaamista ja koitan omalta osaltani edes pienesti parantaa niiden näkyvyyttä.

   Poista
 4. Mielestäni homecrafts oli yksi parhaimmista osastoista tänä vuonna, säilytin ideana ja toteutuksena upea, myös osaston takaseinä oli samasta matskusta, joten kertopuu sopii erilaisiin käyttötapoihin. Hyvähyvä! Näitä terhakkaan pieniä osaavia yrityksiä kannattaa todellakin ottaa esille ja rummuttaa enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Isoilla yrityksillä on varaa tehdä isot ja näyttävät osastot ja pienet merkit jäävät helposti huomaamatta, pienien osastojensa kanssa. Ja kun tuotteet ja innovaatoit ovat näin kauniita, nostan mielelläni omalta osaltani ylös näitä aarteita! Huomasin myöhemmin, että olit myös bongannut nämä! Hyvä!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!