tiistai 3. syyskuuta 2013

Asiaa ja asian vierestä!
Kiitos kaikille eiliseen postaukseen kommentoineille. Asia herätti hyvää keskustelua ja pohdintaa kommenttiboksissa, vaikkakin ehkä vähän vahingossa. Kuten kommenteissa kerroinkin, olivat kaikki postauksen kysymykset ihan oikeita kysymyksiä ja pohdintoja, mutta ne olivat kirjoitettu "kieliposkessa" ja tarkoitus oli olla muka hauska. Tekstin sävy tai jotkin kysymykset saivat aikaan kuitenkin sen, että joistain lukijoista postaus tuntui surumieliseltä. Ihanat, kun tulitte heti lohduttamaan <3, olette  parhaita!!
 Väärinkäsitys sai kuitenkin aikaan sen, että aloin itsekin pohdiskella enemmän bloggaamista ja kuten kommentissa Annelle jo asiaa sivusinkin, tällä hetkellä bloggaaminen maistuu erittäin hyvältä ja tuntuu rennolta.

Blogin kirjoittaminen sai alkunsa alunperin tämän nykyisen talon ostosta ja sen peruskorjauksesta, mutta koska kirjoitin blogia taannehtivasti oli remontti suhteellisen pian käsitelty ja siirryin kirjoittamaan muistakin sisustukseen liittyvistä aiheista. Kirjoitin useita asia- ja tietoiskutyyppisiä postauksia, joista moni tuntui saavan paljon hyötyä. Kommentit näihin postauksiin olivat aina runsaat ja ylistävät, joten pian nousi itselle rima niin korkealle, ettei oikein osannut hellittää ja  kirjoittaa kevyemmin. Tuntui lukijan pettämiseltä suoltaa tyhjänpäiväisempiä juttuja. Postausten teosta alkoi muodostua pakkopullaa ja ahdistusta. Kiireen keskellä, aikaa ja jaksamista ei vain ollut noille informatiivisille postauksille ja kaikki muu tuntui falskilta. 
Olinkin silloin kahden vaiheilla jatkosta. Joko pitää löysätä pipoa tai sitten lopettaa kokonaan. Päädyin ensimmäiseen. Asiaa auttoi huomattavasti myös se, että Indiedays Inspirationiin siirtymisen jälkeen mukaan tuli ja tulee kokoajan uusia lukijoita. He ovat päättäneet ryhtyä lukijaksi juuri tämän hetkisen blogin linjan perusteella. Vanha painolasti pienenee näin koko ajan. Toki mietin välillä, mitä kuuluu niille alkuaikoina lukijoiksi kirjautuneille, jotka ovat lakanneet kokonaan kommentoimasta tai ehkäpä jopa lopettaneet lukemisenkin. Heille tämä nykyinen linja on tietysti pettymys, tiedän sen, mutta valitettavasti niin kauan kuin tämä on harrastus, eikä maksettua työtä, täytyy priorisoida asioita.

No mikä blogini linja sitten tänä päivänä on?
Rakastan käsillä tekemistä ja toteutan paljon asioita itse ja diy-postaukset ovatkin yksi blogin kantavista voimista muun sisustuksen ohella. Osansa saavat myös ruoka, juoma, matkustelu ja muu lifestyle. Sisustusaakkoset ajavat nyt kevennettynä versiona noiden tietoiskujen asemaa, mutta toki informatiivisempaakin juttua tulee aika ajoin.  Sivupalkista ja ylhäältä omalta välilehdeltä pääsee lukemaan noita vanhoja tietoiskuja ja toivottavasti mahdollisimman moni uusikin lukija ne sieltä löytää.

Näillä päätöksillä blogin kirjoittaminen on alkanut sujua kuin itsestään ja tuntuu tällä hetkellä todella mielekkäältä. Enää koe painetta tuottaa aina loistavaa tekstiä tai  postata päivittäin. Vaikka ammatillisesti olen äärimmäinen perfektionisti, olen perusluonteeltani rennon huumorintajuinen ja  positiivinen.  Haluan elää elämäni mahdollisimman iloisesti, nauraen, naurattaen ja hyvää mieltä tuottaen. Siksi on tärkeää, että myös blogini heijastelee minua. Tiukka suorittaminen näkyisi väkisinkin ulospäin ja sitä en halua.

Vaikka näin aina sanotaan ja se tuntuu lattealta, eilen astui esiin taas se mahtava, blogin takana seisova  lukijajoukko, jonka tähden tätä tehdään. Haluan  tässä kiittää tuhannesti teitä kaikkia, sekä vanhoja, että uusia lukijoita. Vuorovaikutus teidän kanssanne on  blogin parasta antia. Siellä on ihmisiä joiden kanssa olen tuntenut sielujen sympatiaa,  yhtenäistä kieroa huumorintajua, samankaltaista sisustusmakua tai muuten vain käynyt mukavaa vuoropuhelua. Ilman teitä, en kirjoittaisi päivääkään, tietäkää se :)


-tuija-


Kuvituksena postauksessa on vinttikuvia, huomenna palaan sisustusruotuun ja esittelen teille yhden betoni DIY:n, nyt kivaa tiistaita!'


9 kommenttia:

 1. Lueskelin eilisiä kommentteja ja kylläpä täällä on viisasta väkeä :) Mun mielestä ei yhtään haittaa, vaikka blogin linja on muuttunut. Infopläjäykset ja remonttijutut voi käydä lukemassa kun ehtii tai kaipaa tietoa, ja muuten voi keskittyä nauttimaan uusista kevyemmistä höpinöistä ja inspiroivista kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tuo edeltävä kommenttini ei sitten ole olevinaan huumoria tai sarkasmia, vaan ihan oikeasti postaukseen oli tullut minusta monta tosi fiksua kommenttia. Itsekin kun noita samoja juttuja tulee välillä kelailtua ;)

   Poista
  2. Eikö ole kamalaa, kun huumorinvälittäminen kirjoittamalla on niin vaikeaa. Ei kuule äänen nyansseja ja helposti ymmärtää väärin. Vaikka kyllä ymmärsin sinun kommenttisi ihan oikein, en ironiaksi :)

   Ja kyllä, te olette fiksua väkeä. Kaikki!

   Poista
 2. Mun piti palata kommentoimaan eilistä postausta paremmalla ajalla, mutta se sitten jäi.. Samoja kysymyksiä olen minäkin välillä pyöritellyt. Minä olen seurannut blogiasi melkein alusta asti ja tykkään siitä paljon! Sinulla on inspiroiva blogi ja tietoiskut ovat olleet hyviä; tänään just viittasin postauksessani valaistusinfoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iisa, paljon kiitoksia ja kiva, että olet ollut mukana jo niin kauan. Noita tietoiskuja saa ja kannattakin jakaa eteenpäin, jos vain tuntuu, että joku niistä hyötyy.

   Poista
 3. Nämä sinun blogipohdintasi ovat olleet tosi mielenkiintoisia. Paljon kysymyksiä, joita itsekin on lyhyen blogiuran aikana ehtinyt miettiä. :) Jatka vaan omalla, hyvältä tuntuvalla linjallasi, me lukijat tykätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perla, niitä on loppukädessä huomattavasti vaikeampi julkaista, kuin kevyempää sisustusjuttua tai tuntuu, että pohdinnoissa avaa sisimpänsä kaikelle kansalle. Mikä sinänsä on hieman hullua, että esittelee koko kotinsa ennemmin kuin paria henkilökohtaista ajatusta ;)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!