lauantai 10. elokuuta 2013

Sarvipää

Mukavan leppoisa ja aurinkoinen päivä takana. Olin seuraneitinä äidilleni Kauttuan Ruukinpuistossa pidettävillä antiikkimarkkinoilla ja vastoin kaikkia aikomuksia, mukaan tarttui  jotain myös omaan kassiin. Vanhat peuran(?)sarvet pääsevät todennäköisesti koristamaan vintin seinää. Tosin suunnitelmissa muhii yksi toinenkin projekti, joten lopullinen sijoituspaikka jää nähtäväksi.


Ruukkimiljöissä on jotain tavattoman kiehtovaa. Historian läsnäolon voi aistia voimakkaasti ja koskien pauhua, joiden ympärille ruukit ovat rakentuneet, voisin kuunnella loputtomiin. Täältäkin etsin kosken yli vievän sillan ja seisoin sillä pitkän tovin.
Näitä 50-luvun kauniita maljakoita ihailin tovin. Hintakaan ei ollut kohtuuton, mutta ei kaikkea tarvitse omistaa itse, nauttiakseen niistä.


 Sellainen lauantai täällä. Miten teidän viikonloppunne on sujunut ja onko lukijoina muita Suomen historiasta ja ruukkialueista kiinnostuneita?

-tuija-


16 kommenttia:

 1. Täällä käytiin tälleen viime tipassa asuntomessujen ryysiksessä! Eikä oikein mitään jäänyt käteen :( ...kintut kyllä kolottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä usein käy, mutta pakko vaan koittaa joka vuosi raahautua, JOS VAIKKA...

   Poista
  2. Juurikin näin. Mutta kyllä silti Maja oli katsastamisen arvoinen ihan paikan päällä - niinkuin monen muunkin mielestä, ei yhdenkään muun talon edustalla kiemurrellut niin pitkää jonoa sisälle! Puhuttiin vaan ystävättären kanssa taas siitä, miten hauskaa olisikaan nähdä ne talot, kun niissä oikeasti asutaan, millaisen muutoksen se tekee koko fiilikseen talossa....

   Poista
  3. Haluaisin kyllä olla kärpäsenä katossa näissäkin taloissa parin vuoden kuluttua ja katsastaa, miten ne ovat asujien näköisiksi muuttuneet. Ja Maja oli kyllä huikaiseva livenä :)

   Poista
 2. Ihanat nuo sarvet!! Ja kannut myös. Minuun kolahti tuo lauseesi: Ei kaikkea tarvitse omistaa itse, nauttiakseen niistä. Kuinka voisikaan sanoa paremmin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon lauseen toimeen paneminen kesti vuosikymmeniä, joten sulla on vielä toivoa :) ja aikaa!

   Poista
 3. Aika monta ruukkia tänäkin kesänä ollaan kierretty - kuten monena muunakin (tänä kesänä mm. Fagervik, Fiskars, Billnäs, Högfors, Falun, Forsbacka - ja Kauttualla juuri torstaina.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kanssa Mari mielelläni istuisin alas ja vaan kuuntelisin hiljaa ( kerrankin). Osaisit varmasti kertoa niin paljon juttuja ja faktoja eri paikoista, niin rttä koskas sä tulisitkaan käymään ;))

   Poista
  2. Sen verran Ars Aarraksen nykytila kiinnostaa, että vielä jonain päivänä ;-)

   Poista
 4. Upean löydön olet tehnyt! Itselläkin noita sarvipäitä tänne kotiin eksynyt muutamakin kappale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään epäröinyt, kun nämä näin. Sen verran aikaa olen vastaavia hakenut :)
   Vierashuoneen valkoiseksi maalatut hirvensarvet ovat toimineet jonkinlaisena korvikkeena.

   Poista
 5. No jopas nyt sarvipäitä löytyy :) Minäkin kannoin tänään kotiin yhdet sirot. Ne pitäisi olla peuran, nuo sinun näyttää kyllä vähän oudolta ollakseen peuran, mutta en minä mikään asiantuntija kyllä ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeasti kyllä ole aavistustakaan minkä sarvet nuo on. Jos joku fiksumpi tietää, olisi kiva jos jakaisi tiedon :)

   Poista
  2. Ei ole kyllä enää niistä omistakaan mitään hajua. Tuttu metsästäjä sanoi niiden kuvan nähtyään, ettei taida kotimaiset olla lainkaan... :)

   Poista
  3. No ni, ne on tietenkin salakuljetettu jostain ja ovat uhanalaisen lajin jäänteet ja ...
   Vakavasti, koitin googlata kaikki antiloopista seuraavatkin, mutta edelleen olen ihan pihalla :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!