keskiviikko 28. elokuuta 2013

Droog, kierrätysdesignia hulpeaan hintaan

Eilisen Amsterdam-postauksen upeat julkisivut ja portaikot vaihtuvat nyt sisätiloihin ja esittelen teille muutamia minua puhuttelevia interiöörejä. Amsterdamin museot olimme  kiertäneet jo aiemmalla kerralla, joten tällä kertaa ne jätettiin kokonaan väliin ja keskityttiin enemmän populaarikulttuuriin. Design kiinnostaa silti tietysti aina ja pistäydyimmekin mm.Staalstraatilla sijaitsevalla Droog-studiolla. 
Renny Ramakers perusti muotoilija Gijs Bakkerin kanssa Droog Designin vuonna 1993 ja mukaan lähti mm. myöhemmin jätelautahuonekaluillaan maailmaa valloittanut Piet Hein Eek.  Droogin tarkoitus on luoda kierrätysdesignia käytetyistä tavaroista, antaa uutta perspektiiviä  muotoiluun ja kyseenalaistaa pelkkään muotoon ja funktioon perustuvaa suunnittelua.  Tänä päivänä suunnittelijoita on kymmeniä eri maista ja Droog on paitsi tuotemerkki, myös ravintola ja hotelli.                                                                   Ensimmäisiä tuotteita oli  käytetyistä vaatteista muotoiltu tuoli, lumpputuoli.


kuva
                                                          Oma ehdoton suosikkini Droogin tuotteista on tämä 12 maitopullosta tehty valaisin.                                                                 Tejo Remyn klassikoksikin jo noussut irtolaatikoista vyöllä yhteenkurottu lipasto.Vaikka kysymys on kierrätysdesignista, eivät hinnat ole mitenkään kuluttajaystävällisiä. Alla näkyvän 85 Lambs Chandelierin hinta on kevyet 2695€. Himmennettävät vaihtopolttimot irtoavat 995 eurolla. Ihailemani Tejo Remyn maitopullovalaisin sen sijaan lähtisi mukaan jo vajaalla tonnilla, mutta ylläolevan  Mark Van Der Gronder tyhjistä leipälaatikoista kasattu lipasto keventäisi kukkaroasi jo 4340€. Huh!! Kirsikkana kakussa  on tuo ylempänä oleva laatikkolipasto, hinta koosta riippuen 20.000-29.000€. Jep jep!! Ei siis ihme, ettei Droog ole ollut mikään taloudellinen menestys, vaikka mainetta onkin kovin niittänyt. Droogilla on myös iso rooli hollantilaisen muotoilun vahvassa brändissä.


                                                                                       Pihaa sai ihailla ilmaiseksi :)Sitten muutama kuva perinteisemmästä hollantilaisesta interiööristä. Yhden vaateliikkeen (nimeä en muista) upeaakin upeampi kivimosaiikkilattia ja hotellimainen sisäänkäynti.
 Yläkerran sovituskopit muodostuivat pyöreään tankoon purjerenkailla kiinnitetyistä, erivärisistä, ylipitkistä   pellavaverhoista. Kaunista ja inspiroivaa. Pukisikohan sitä omat ikkunansa syksyksi erivärisiin ylipitkiin pellavaverhoihin.


Maison NL sisustusliikkeen manttelitakka somisteineen sai ajatukset juoksemaan siihen suuntaan, että katsotaan josko meille rakentuisi jotain vastaavaa yksinkertaisemmassa muodossa. Tyhmyyksissäni en edes katsonut noiden lintujen hintaa, vaikka hypistelinkin niitä kaupassa.

Mitäs ajatuksia kuvat ja interiöörit teissä herättivät?

-tuija-

6 kommenttia:

 1. Kiitos inspiroivista kuvista, maitopullovalaisin oli hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin :)
   Vaatii kyllä korkean tilan päästäkseen oikeuksiinsa!

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia! Tahdon tuollaisia lintutarjotintauluja ;)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihania kuvia oot räpsinyt...ja kiitti vaan, nyt mäkin tahdon tonne :D
  /Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oles hyvä ;)) mene ihmeessä, ihan paras paikka. Mä voisin muuttaa tonne !

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!