tiistai 6. elokuuta 2013

Attic before/after
Ja mistä sitten lähdettiin?
 Keskenhän se vieläkin on, mutta nyt ei ole enää kiire!


Huomatkaa, ei yhtään uutta ostettua kalustetta. Valaisimet, valkoinen rahi ja sohva itsetehtyjä. Pyöreä pöytä kierrätyksestä, tuolit ja pikkupöytä löytyivät yläkerrasta. "Taide" omaa!

-tuija-

40 kommenttia:

 1. Aivan. Niin hieno! Hatunnosto. On tuossa ollut työtä :)

  VastaaPoista
 2. Olet ihan mahtava! Paljon on varmasti ollut työtä, mutta lopputulos on hieno :)

  VastaaPoista
 3. Joo, mä muutan teidän ullakolle!

  VastaaPoista
 4. Jestas, miten tehokasta! Mä olisin tässä ajassa ehtinyt tekemään tehtävälistan :D

  VastaaPoista
 5. Upeaa! Ah, teidän kotia selaisi jossain kirjassakin mielellään!

  VastaaPoista
 6. Vau! Ihan mahtava!

  VastaaPoista
 7. Wau, miten makea tauluseinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S, ja kun loppuu taulut, maalataan lisää suoraan seinään :)

   Poista
 8. Todellakin WAU! Mahtava lopputulos! :)

  VastaaPoista
 9. Siis mistä tätä virtaa oikein riitää??? ;D Näyttää siis NIIN hyvältä - taas kerran! Huoh!

  VastaaPoista
 10. WOW!!!
  (tämä tekee täällä aaltoja)
  Aivan uppeeta!!!

  VastaaPoista
 11. Tämä on jotain niin upeaa. Sanaton :).

  VastaaPoista
 12. Hei,
  Löysin blogisi vasta muutama päivä sitten ja mahtavalta näyttää! Itselläni menossa -28 rakennetun kerrostalokaksion remontti ja ongelmakohdaksi on muodostunut lattia. Laminaatin, parketin ja muovimaton alta paljastui vanha lankkulattia, joka näyttää aivan samalta kuin teilläkin. Voisitko tehdä postauksen lattian hiomisesta ja maalaamisesta/vahauksesta? Sillä teillä se näyttää aivan ihanalta! Miten valitsit valkoisen maalin lankkuihin ja kuinka se on kestänyt käytössä? Myös inulla ikuisuusprojektina ollut oven kunnostus kiinnostaa ja se voisiko noita vanhoja ovia kunnossaa DIY meiningillä. Siihen lattian hiontaan kyllä pitää varmaankin joku ammattimies palkata.
  Terv Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina. Kuvissa on vinttimme alkuperäinen lattia, jonka maalasimme suhteellisen kevyen hionnan jälkeen Betolux aqualla. Vaikka yleensä suosin lattioissa keston takia liuotinohenteista maalia, päädyin nyt vesiliukoiseen koska käyttö vintin käyttö on vähäisempää.
   Makuuhuoneissa (alakerrassa) olevat valkoiseksi maalatut lankut hiottiin ja maalattiin kahteen kertaan valkoisella liuotinohenteisella Betoluxilla (sävy PAPERI eli F497). Paras tulos olisi tullut kolmella kerralla, mutta kiireen vuoksi se jäi kahteen. Jos lankut maalataan valkoiseksi tai vaalealla sävyllä suosittelen käyttämään liuotinohenteista Betoluxia Aquan sijaan. Tämä siksi, että edellä mainittu on huomattavasti helpompi pitää puhtaana. Betoluxin pinta on kiiltävä ja lika irtoaa siitä helpommin kuin mattapintaisesta vesiohenteisesta maalista, johon lika pinttyy kiinni. Toinen syy on maalipinnan kestävyys. Vesiohenteisen Betoluxin pinta on pehmeämpi kuin liuotinohenteisen ja se kestää kulutusta huonommin. Vesiohenteisen Betoluxin etuja taas on nopea kuivuminen ja hajuttomuus.
   Tikkurilan sivuilta löydät niin kattavat ohjeet kaikkeen pintakäsittelemiseen, joten en tee postausta aiheesta, mutta laitan sinulle linkin, josta löydät tietoa. Heillä palvelee myös loistava maalilinja, johon kannattaa soittaa hädän hetkellä :)

   http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/maalausneuvonta/sisamaalaus_-_tyoohjeet/lattiat/vanhat_pinnat/aiemmin_lakattujen_tai_maalattujen_puulattioiden_maalaaminen_liuoteohenteisella_maalilla.918.shtml

   Samoilta sivuilta löytyy tietoa ovien maalaamisesta ja kunnostamisesta. Ja ehdottomasti kannattaa opetella tekemään itse juttuja. Kunnon ohjeilla selviätte kyllä, mutta isoa lattianhiontakonetta käyttämään kannattaa kyllä valjastaa ammattilainen. Muuten voi olla ettei jää mitään maalattavaa :)

   http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/maalausneuvonta/sisamaalaus_-_tyoohjeet/ovet/vanhat_pinnat

   Poista
  2. Jee kiitos vinkeistä! Huh, vielä pitäisi löytää poistettujen seinien kohdille vastaavan paksuiset lankut... Pitää vaan miettiä sitä lopputulosta ja lueskella tämän kaltaisia blogeja niin usko siihen lopputuloksen kauneuteen ei hiivu!

   Terv Tiina

   Poista
  3. Juu, pakko pitää lopputulos kirkkaana mielessä, muuten ei jaksa :) Tsemppiä!!

   Poista
 13. Hei vaan,
  Kymmenen + pistettä lopputuloksesta, niin rumaa ja niin kaunista, että yhteen soppii kaikki.

  VastaaPoista
 14. Kyllä ammattilaisen työnjäljen tunnistaa! Niin hienon näköistä! Ja eikun vaan sitä kirjaa kirjoittamaan teidän talosta sekä sen remontoinnista ja sisustuksesta. Eiköhän menisi kaupaksi!
  Elsie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta, kun te luotte paineita tuolla kirjalla :)
   Kiitos Elsie kauniista kommentista!

   Poista
 15. AIVAN mielettömän KAUNISTA!!!! Love it!

  VastaaPoista
 16. Aivan mielettömän cool ullakko ja upeaa taidetta. Persoonallista, mieleenpainuvaa, rohkeaa ja kuitenkin harmonista. Tuija sä rokkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, makusi tuntien, arvostan tätä mielipidettä suuresti :)
   Kiitos tuhannesti!! Munkin mielestä tuli kiva.

   Poista
 17. Wauuuuuuuuuuuuuuuu! En kestä miten upea!! :D

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!