tiistai 27. elokuuta 2013

Amsterdam ja Mobilia

terveisiä Amsterdamista. Kotiin on palattu eilen ja takana  huikea reissu. Kamera on täynnä kuvia ja niiden kautta haluan jakaa  osan näkemästäni myös teille.

Amsterdam on täynnä toinen toistaan kauniimpia päätykolmiotaloja, joista suurin osa on rakennettu 1600-luvulla. Upeat sisäänkäynnit, erilaisine ovineen ja portaikkoineen, saavat hengen salpautumaan ja kameran laulamaan.


Omaperäistä ilmettä lisää talojen kapea ja korkea rakennustapa. Koska taloja on verotettu sen leveyden mukaan, ovat talot erittäin kapeita, monesti vain muutaman metrin levyisiä.  Kerroksia ylöspäin onkin sitten monta ja talon keskiosaa halkoo mahtava, jyrkkä portaikko. Taloja on  saatettu myöhemmin laajentaa takapihan puolelle, sillä siellä maa on halvempaa. Koska Amsterdamin maapohja on suota ja taloja tukeneet puupölkyt ovat maatuneet ajat sitten, ovat talot kallellaan vähän joka suuntaan. Osassa taloja eteenpäin kallistus on myös tarkoituksellista, koska huonekalut taloihin joudutaan vinssaamaan sisään ikkunoiden kautta ja eteenpäin kallistus helpottaa tätä. Lähes jokaisessa talossa onkin ylimmäisten ikkunoiden päällä vinssi ja koukku.

Nyt vien teidät sisälle yhteen upeimmista sisustuskaupoista, missä ikinä olen vieraillut. Mobilia on Utrechtsestraatilla sijaitseva sisustusstudio, jonka perustajina on joukko sisustusalan ihmisiä. Vaikka valikoima on henkeäsalpaava, teki suurimman vaikutuksen itse tila. Kolmessa kerroksessa toinen toistaan upeimpia interiöörejä, isot ikkunat kadulle, kuluneet lautalattiat, valkoiset seinät ja mieletön portaikko mustine kaiteineen.Näkymä ylimmän kerroksen avonaisista ikkunoista! Muuttaisin!!


Ensimmäinen osa matkasta siis tässä. Kiinnostaako lisäosat vai mennäänkö jo eteenpäin seuraavaksi?

-tuija-

15 kommenttia:

 1. Oih, ei voi kuin huokaista ihastuksesta, kun on niin inspiroivan erilaista meidän rakennuskantaan verrattuna! Käytännöllisyys tuonkaltaisessa asumisessa on ehkä sitten toinen juttu, mutta sen minkä tunnelmassa voittaa...Kyllä, lisää kuvia kiitos :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihme, että hollantilaiset ovat niin fitissä kunnossa. Päivittäinen portaissa ravaaminen ja pyöräily pitää kyllä kunnossa. Omat reisilihakset huusivat hoosiannaa aina iltaisin ;)
   Käytännöllistä ei, mutta niin hemmetin kaunista ja tunnelmallista kyllä!

   Poista
 2. Oi että mitä ihania kuvia!!! :)

  Kiva kun löysit blogiini ja jätit merkin käynnistäsi - löysin täten tänne sinun blogiisi vastavierailulle ja ihastuin tyystin. :) Lisään heti blogisi omaan listaani niin muistan tulla takaisinkin. :)

  VastaaPoista
 3. Lisää vain :)) Kuvistasi sain myös inspiraation etsiskellä tuota pyöreää peiliä netistä ja tutustuin Adnetiin. Siitä syntyikin taas kuvarikas postaus.

  Milloin se Avan ohjelma muuten alkaa? Kanava ei näy meillä niin ei tule seurattua mitä on tarjolla, mutta voisin sen kuikuilla Katsomosta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin kurkkaamassa, hyvä että teit keräilyn muista vastaavista :)
   Meille ei ole vielä itsekään kerrottu ohjelman aikataulua sen tarkemmin, kuin että syksyllä?! Kerron heti kun saan tiedon asiasta :)

   Poista
 4. Huvitti tuo sun lause kameran laulamisesta, juurikin samoilla sanoilla kommentoin kuvia äsken tuolla toisaalla ;D Pistä vaan lisää kuvia tulemaan, niin saadaan tää matkakuume oikein kunnolla nousuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin ihan saman :))
   Ja ei se matkakuume tunnu poistuvan edes reissaten, voisin lähteä saman tien johonkin uudestaan. Vaikka Nykiin!

   Poista
  2. Jep! Nälkä kasvaa syödessä... ;)

   Poista
 5. Joo lisää lisää :). Mie niin tykkään noista taloista ja sit nuo ulko-ovet... Niin kauniita! Mun Amsterdamin reissu kesti noin 5 tuntia (vaihtolento myöhästyminen..),niin siinä ei montaa katua ehtiny kiertelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, viisi tuntia riittää juuri valtavan matkakuumeen luomiseen Amsterdamiin ;)
   Ja sama homma, talot ja ovet portaikkoineen ovat vaan niin ihania!

   Poista
 6. Oi, mikä kauppa! Täällä ainakin jaksettais lukea lisääkin Amsterdam-juttuja, koska oma Hollannin-reissu on toivottavasti edessä vuodenvaihteessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella en olekaan kaupungissa käynyt, vain keväisin ja nyt ensimmäistä kertaa näin loppukesästä. Varmaan ihan erinomainen kokemus ja eihän tuolla oikein pakkasia ole :)

   Poista
 7. Oi miten ihania kuvia...oma Hollannin valloitukseni on yltänyt tähän mennessä vasta Haagiin asti, mutta Amsterdam on ehdottomasti listalla :)
  /Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Elämäntapa on energistä ja vapaata, mutta silti tyylikästä. Design on edustettuna hyvin sekä muodissa että asumisessa.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!